Persistant Notification Icon

Page 1 of 1 (8 items)
This post has 7 Replies | 1 Follower

Posts 120
Gary Mendenhall | Forum Activity | Posted: Wed, Jul 1 2015 11:14 AM

Since installing the Logos 6.4 update I have noticed that every time I launch the program the blue notification icon appears with the number one and hovering over the icon does not produce an information box.  I also notice that there is a yellow ribbon at the top of the resource list in the library stating "Updating library catalog.  List may be incomplete."  I understand this notification will be present on occasion when updates arrive but this occurs every single time I launch the program, even after a complete shutdown of the computer and after several days now.  I also notice that I get this same behavior on the installation on my lap top and my Surface Pro 3.  These installations, of course, are all PC versions of Logos.  I had never experienced this before the installation of 6.4.

If this is normal behavior, so be it.  Would appreciate any feedback.

In Christ,

Gary

Posts 6613
Forum MVP
Lynden Williams | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 1 2015 11:21 AM

It is a normal behaviour. In the recent update we are now made aware of this background task. 

Lynden Williams Communications https://www.lyndenwilliams.net 

Posts 120
Gary Mendenhall | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 1 2015 11:24 AM

Ok, good to know.  Thank you Lynden.

Posts 8568
LogosEmployee

Gary Mendenhall:
I understand this notification will be present on occasion when updates arrive but this occurs every single time I launch the program, even after a complete shutdown of the computer and after several days now. 

Lynden Williams:

It is a normal behaviour.

It should only happen when resources are updated. Having it happen every time is not normal behaviour.

Posts 6613
Forum MVP
Lynden Williams | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 1 2015 1:14 PM

Bradley Grainger (Faithlife):
It should only happen when resources are updated. Having it happen every time is not normal behaviour.

Bradley I thought that having the catalog update was normal after each restart. Here are my logos when the updating has finished.

8686.logs.zip

Lynden Williams Communications https://www.lyndenwilliams.net 

Posts 2081
Randy W. Sims | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 1 2015 1:17 PM

Bradley Grainger (Faithlife):

Gary Mendenhall:
I understand this notification will be present on occasion when updates arrive but this occurs every single time I launch the program, even after a complete shutdown of the computer and after several days now. 

Lynden Williams:

It is a normal behaviour.

It should only happen when resources are updated. Having it happen every time is not normal behaviour.

It was my understanding that this is normal during startup (not neccessarily preferred, but normal). I have observed this behavior since auto update was added:

http://screencast.com/t/j0mDbitHs8 

EDIT: Andrew addresses the issue here: https://community.logos.com/forums/p/106045/735218.aspx#735218 

Posts 6613
Forum MVP
Lynden Williams | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 1 2015 1:18 PM

Restarted, and the library catalog is updating.

[View:https://community.logos.com/cfs-

file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/124/3683.cef.log:550:0]

Lynden Williams Communications https://www.lyndenwilliams.net 

Posts 6613
Forum MVP
Lynden Williams | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 1 2015 1:21 PM

0572.Logos logs.zip

Lynden Williams Communications https://www.lyndenwilliams.net 

Page 1 of 1 (8 items) | RSS