4.0b Beta 7 (4.02.3.6040) available

Page 2 of 3 (48 items) < Previous 1 2 3 Next >
This post has 47 Replies | 2 Followers

Posts 818
Richard Lyall | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 3:39 PM | Locked

Excellent - thanks for the custom highlighting!

Posts 9151
LogosEmployee
Bradley Grainger (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 4:14 PM | Locked

Ray Timmermans:

Any plans to fix the bug that stops the text to speech function when the arrow keys are pressed?

That (and a number of other bugs/features) is on our list of improvements for Read Aloud, but it is not planned as part of the 4.0b release.

Posts 726
Chris Elford | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 4:46 PM | Locked

Bradley,

Should I not be seeing something here about creating my own highlights or do I have to do something before that option appears?

Chris

 

Posts 5337
Kevin Becker | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 4:48 PM | Locked

Chris Elford:
Should I not be seeing something here about creating my own highlights or do I have to do something before that option appears?

In the highlighting tool experiment with right clicks... it's in those menu options.

Posts 5629
Todd Phillips | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 4:51 PM | Locked

Chris Elford:
Should I not be seeing something here about creating my own highlights or do I have to do something before that option appears?

Chris, try right clicking in the highlighting window and select Create a new palette or Create a new style from the pop-up menu.

Wiki Links: Enabling Logging / Detailed Search Help - MacBook Pro (2014), ThinkPad E570

Posts 19310
Rosie Perera | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 4:56 PM | Locked

Todd Phillips:

Ken Guenther:

I have experimented with exporting Collections with the new menu option, but there are still some formatting bugs.   When I export to html, there are no line breaks between entries.  When I export to rtf and import to Word, I am asked to select the encoding that will make my document readable, and none of the options seems to remove the formatting at the top ({\rtf1\ansi{\fonttbl{\f0\froman Times New Roman;}}{\stylesheet {\snext0 Normal;}}\fet0\uc1) and throughout the document.   Export to txt seems to work all right.

Yes, I had this problem with the RTF format too.  Like it's missing something that tells Word it's an RTF file.

The bibliography is also not sorted.  I'm hoping this is just a first cut at this feature.

Could you propose a filename for the export, which would be the name of the collection (extension depending on what filetype is chosen in the dropdown), so we don't have to type it in again? We could add "Bibliography" to it ourselves or something if we want, but the default should be the collection name. Otherwise, great feature. Thanks for adding this!

Posts 9527
Forum MVP
Mark Smith | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 5:08 PM | Locked

I am having trouble creating a border around a highlight and changing the text font.

Here is the customization screen. In the Borders and Lines section note the lack of a line under the word 'text' and note that my sample shows no border even though I have specified one. If I click OK and try to use the hightlight all I get is the higlighting, no change in font nor a border.

Pastor, North Park Baptist Church

Bridgeport, CT USA

Posts 5337
Kevin Becker | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 5:16 PM | Locked

Mark, you have to click on the line where you want the border to appear. I would

Posts 9527
Forum MVP
Mark Smith | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 5:38 PM | Locked

Kevin Becker:
Mark, you have to click on the line where you want the border to appear. I would

Thanks for pushing me back to look at that. Actually I had tried that. I have discovered the problem, however. I didn't select a line width, ergo no line appears.

I suggest that Logos label the little arrow that controls line width in some way so no one else gets konfused like me.

Pastor, North Park Baptist Church

Bridgeport, CT USA

Posts 9527
Forum MVP
Mark Smith | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 5:43 PM | Locked

Mark A. Smith:
I have discovered the problem, however.

Forgot that there is a second problem. The font does not change in the highlighted text to Default Sans Serif as it is supposed to.

Pastor, North Park Baptist Church

Bridgeport, CT USA

Posts 726
Chris Elford | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 1 2010 9:39 PM | Locked

Kevin Becker:

Chris Elford:
Should I not be seeing something here about creating my own highlights or do I have to do something before that option appears?

In the highlighting tool experiment with right clicks... it's in those menu options.

Amazing what a picture doesn't say, as well.

Thanks Kevin and Todd.

Chris

Posts 115
Steve Sando | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 7:26 AM | Locked

Is it just me or are the betas getting progressively slower.  Menus are taking longer to come up than 4.0a.  The response time for typing is worse too.

Posts 1539
Terry Poperszky | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 7:29 AM | Locked

Steve Sando:

Is it just me or are the betas getting progressively slower.  Menus are taking longer to come up than 4.0a.  The response time for typing is worse too.

Steve, for me, I am finding exactly the opposite, each beta has been snappier/smoother. But I have seen some others that have echoed your findings.

 

 

Posts 179
Trey Selman | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 8:20 AM | Locked

Steve Sando:
Is it just me or are the betas getting progressively slower

Yep! noticing the same thing - slower less responsive. I am assuming it is the addition of new features that have not yet been optimized.

Posts 8660
TCBlack | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 8:54 AM | Locked

I'm noticing more appreciable lags in autoscroll as well. When I try to autoscroll it pauses and then jumps five or so lines, pauses and jumps, pauses and jumps...

Hmm Sarcasm is my love language. Obviously I love you. 

Posts 844
Dewayne Davis | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 10:42 AM | Locked

Terry Poperszky:
each beta has been snappier/smoother

 

Same here... consistently faster each build...

“... every day in which I do not penetrate more deeply into the knowledge of God’s Word in Holy Scripture is a lost day for me. I can only move forward with certainty upon the firm ground of the Word of God.”

Posts 115
Steve Sando | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 10:53 AM | Locked

 

That is really interesting - I'm seeing the reverse.  The first betas for 4.0b were the fastest I experienced on my system since 4.0 was released.  Now mundane tasks like opening menus and such are really sluggish.  I tried turning off my tablet features, thinking the tablet performance bug was back, but that had no effect.

 

 

Posts 1660
SteveF | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 2:27 PM | Locked

I have always had issues (on my P4 one core) with the scroll bar. I've never timed these things, but I "feel" that it is "slower" lately.

Regards, SteveF

Posts 27039
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 5:59 PM | Locked

Steve Sando:
That is really interesting - I'm seeing the reverse.  The first betas for 4.0b were the fastest I experienced on my system since 4.0 was released.  Now mundane tasks like opening menus and such are really sluggish.

Quite amazing. I was getting frustrated with B5 in particular & performance and response are back to normal with B7.

I was getting a lot of "not responding" and small black windows in my test system running Windows 7. Now it has settled down.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 3314
Whyndell Grizzard | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 2 2010 6:02 PM | Locked

My #1 is running great, but #2 is having some performance issues- a little sluggish.

Page 2 of 3 (48 items) < Previous 1 2 3 Next > | RSS