"Resources are ready to be added to your library" prompt will not go away

Page 1 of 1 (15 items)
This post has 14 Replies | 1 Follower

Posts 762
Patrick S. | Forum Activity | Posted: Sat, Jul 2 2016 6:26 AM

Hi all — I have an issue that the "Resources are ready to be added to your library." prompt (the blue circle) never goes away.

I have investigated and looked at previous posts and taken steps but the resource keeps on being a problem.

I enabled logging and found this below — fragment from Logos.log file (I haven't uploaded all logs as I am 99% sure this is the cause of the problem).

==================

2016-07-02 14:54:27.6482 | INFO | 50 | ResourceManager | Discovery completed! (started: 2016-07-02T12:54:26Z)
2016-07-02 14:54:27.6546 | INFO | 24 | DiscoveryUpdateStage | Discovery completed.
2016-07-02 14:54:27.6549 | INFO | 24 | DiscoveryUpdateStage | Checking resource ID 'LLS:NT211BOCKVIDEOS' for update 'Resource LLS:NT211BOCKVIDEOS' to see if version '2014-10-09T23:20:00Z' is available.
2016-07-02 14:54:27.6583 | INFO | 24 | DiscoveryUpdateStage | Resource failed discovery. Marking resource update 'Resource LLS:NT211BOCKVIDEOS' for later discovery.
2016-07-02 14:54:27.6615 | INFO | 24 | UpdatePipelineManager | Job finished in DiscoveryUpdateStage queue: 'Resource LLS:NT211BOCKVIDEOS' (DiscoveryFailed).
2016-07-02 14:54:27.6615 | INFO | 24 | DiscoveryUpdateStage | Checking resource ID 'LLS:NT211BOCK' for update 'Resource LLS:NT211BOCK' to see if version '2016-02-11T18:45:38Z' is available.
2016-07-02 14:54:27.6636 | INFO | 24 | DiscoveryUpdateStage | Resource failed discovery. Marking resource update 'Resource LLS:NT211BOCK' for later discovery.
2016-07-02 14:54:27.6668 | INFO | 24 | UpdatePipelineManager | Job finished in DiscoveryUpdateStage queue: 'Resource LLS:NT211BOCK' (DiscoveryFailed).

==================

This resource is, I believe, a Bock video course I used a while back.

I deleted the folders under the ~~/Resource Manager/Downloaded/ folder and also deleted the resource files (following Logos advice from a similar post) in the ~~/Resource Manager/Resources/ folder. The resource files stay deleted but the ?new? resource files keep getting downloaded but will not install.

Any ideas on how to clear this up and/or how can I clear out this resource which was a video training course so it doesn't try to keep (failing) update.

"I want to know all God's thoughts; the rest are just details." - Albert Einstein

Posts 22009
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Jul 2 2016 6:36 AM

Hi Patrick

I had something similar recently and - based on suggestions in other posts - used the command "update resources" and that fixed it for me.

Have you tried that?

Graham 

Posts 762
Patrick S. | Forum Activity | Replied: Sat, Jul 2 2016 6:56 AM

Hi Graham

Thanks for posting — that appeared to correct it, thanks. The message that there were updates available came up (I had already cleared out the 'Downloaded' folder) but I didn't download them and ran the 'Update Resources' command first. That took some time but then in the end it said there was nothing to do.

In case anyone has the same situation here are all the steps I ended up doing:

  1. Checked the log file to see what resources Logos was complaining about. In my case it was LLS:NT211BOCK(+VIDEOS, +AUDIO) 
  2. The source files in ~/Data/[unique_folder]/ResourceManager/Resources/ were then named NT211BOCK(+VIDEOS,+AUDIO).logos4
  3. I deleted those three files (based on FL advice in other post)
  4. I deleted the folders in the ~/Data/[unique_folder]/ResourceManager/Downloaded/ that had the resources being downloaded
  5. Ran Logos 6
  6. Did NOT download the resources again
  7. Ran the 'Update Resources' command and waited for that to finish
  8. The resources waiting to be downloaded prompt bar went away
  9. Restarted Logos 6 and no more blue circle saying updates to install.

Hope this helps anyone having the same problem. Thanks again Graham!

"I want to know all God's thoughts; the rest are just details." - Albert Einstein

Posts 2
Richard Waymire | Forum Activity | Replied: Sat, Jul 2 2016 9:07 AM

I was having the same problem on multiple computers, this fixed it for me!

Posts 62
Michael Miles | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 3 2016 6:01 PM

I'm having this same issue take place on my Mac.  I do not have any base package, but am rather just using a few Logos resources with the core engine that I installed today.  How would I go about enabling the logging and then getting at the log file so I can spend my day fixing logos rather than studying?

Thank you,

Michael

Posts 27777
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 3 2016 6:07 PM

Michael:
How would I go about enabling the logging and then getting at the log file

See my signature line.

Michael:
so I can spend my day fixing logos rather than studying?

Is there a purchase you made which you don't have access to? If not, most likely you can simply ignore the warning.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 62
Michael Miles | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 3 2016 6:23 PM

I do thank you very much for pointing me to how to work with the log files.  I'll go see if I can figure this out.

Posts 62
Michael Miles | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 3 2016 6:37 PM
Alas, I am clueless and am rather more interested in my Bible study topic of the evening. Perhaps I shall take another poke at it later on or maybe adding a book to my collection will clear things up - kind of like taking a plunger to a clog in the sink plumbing.
Posts 62
Michael Miles | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 3 2016 6:51 PM
Purchasing another resource did not clear the clog, but I got something useful for $10.99.
Posts 62
Michael Miles | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 3 2016 8:10 PM

Well, that did not end well.  Logos locked up and would not quit.  I had to force it to quit on the Mac.  It took the wireless with it when it died.

Now, I'm installing a brand spanking new El Capitan and Accordance.  Logos can live on the 10 year old ThinkPad in the garage and I'll pull it out when I need to reference one of the few resources that I have for it.  I almost dropped $2,300.00 on the full kit yesterday, but felt led not to do so.  It's great to have a good Friend upstairs.

Posts 27777
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Sun, Jul 3 2016 10:29 PM

Michael:
Well, that did not end well.

Sorry for your troubles. Tongue Tied

if you decide you want help, please create a new thread and post logs. We would be glad to help. Alternatively, you could call FL customer service to get help from FL directly. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 9
Manie de Bruin | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 18 2016 8:52 AM

Hallo Patric

Thank you for your post. I have the same problem with  one downloaded file  : LLS:6.10.5026

2016-08-18 17:18:38.2213 25 Info DiscoveryUpdateStage Checking resource ID 'LLS:6.10.5026' for update 'Resource LLS:6.10.5026' to see if version '2002-08-08T19:04:44Z' is available.
2016-08-18 17:18:38.2369 25 Info DiscoveryUpdateStage Resource failed discovery. Marking resource update 'Resource LLS:6.10.5026' for later discovery.
2016-08-18 17:18:38.3898 25 Info UpdatePipelineManager Job finished in DiscoveryUpdateStage queue: 'Resource LLS:6.10.5026' (DiscoveryFailed).
2016-08-18 17:18:38.3898 25 Info UpdatePipelineManager Update project finished.
2016-08-18 17:18:38.3898 25 Info UpdatePipelineManager Job finished in DiscoveryUpdateStage queue: 'Discovery' (Finished).

I have tried your method above but the "Resources are ready to be added to your library" prompt will not go away

Any suggestions

Thanks

Manie

Posts 27777
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 18 2016 9:49 AM

Manie de Bruin:
Any suggestions

Please create a new thread, explain your issue clearly, providing appropriate details with logs. See my signature line to learn about logging. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 4
Eric Li | Forum Activity | Replied: Sat, Aug 20 2016 7:38 AM

I continually meet this same proplem. Even Logos Tech-Support cannot resolve it yet.

''Resources are ready to be added to your library'' prompt have not gone away for more than ten days. Normally "Preparing you library" would appear soon and then Logos 6 crashed immediately, though I have pressed Ctrl button.   

Posts 22009
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Aug 20 2016 7:48 AM

As above, for some people this is resolved by entering the command "update resources" into the command box.

If this doesn't resolve the problem for you, please start a new thread and post logs after starting Logos.

Page 1 of 1 (15 items) | RSS