BUG: Home Page Blank

Page 2 of 3 (44 items) < Previous 1 2 3 Next >
This post has 43 Replies | 1 Follower

Posts 3180
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Wed, Mar 1 2017 10:45 AM

Hi Claude, we got your email. One last question, and I can have development look at what we have. You didn't mention earlier if resizing the window changes the behavior at all. Does the missing content reappear after resizing the Logos window?

 

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Wed, Mar 1 2017 12:36 PM

No resizing had no effect.

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Wed, Mar 1 2017 1:18 PM

Just a thought:

Have you restarted your computer since installing the video driver updates (even if it didn't say you had to)?

[Worth a try?]

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 3180
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 10:05 AM

Claude, is Google Chrome installed on your machine? If it is not can you install it from here. If it is installed make sure it is up-to-date. Click the three dot menu button in the top right of Chrome, hover over "Help" and select "About Google Chrome." The next page will either tell you Chrome is up to date, or will start downloading an update.

Once it is either installed or updated, please open Logos again and let us know if that changes anything. Can you record the version of Chrome if this doesn't help?

 

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 10:16 AM

Rich DeRuiter:

Just a thought:

Have you restarted your computer since installing the video driver updates (even if it didn't say you had to)?

[Worth a try?]

Yes several times

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 10:19 AM

Tommy Ball:

Claude, is Google Chrome installed on your machine? If it is not can you install it from here. If it is installed make sure it is up-to-date. Click the three dot menu button in the top right of Chrome, hover over "Help" and select "About Google Chrome." The next page will either tell you Chrome is up to date, or will start downloading an update.

Once it is either installed or updated, please open Logos again and let us know if that changes anything. Can you record the version of Chrome if this doesn't help?

Yes I have Chrome installed I like the cast to tv feature,

Version 56.0.2924.87   Google Chrome is up to date.
Posts 3180
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 10:42 AM

Claude Brown Jr:
Yes I have Chrome installed I like the cast to tv feature,

Are you casting the whole screen to your TV? Is this happening when this behavior occurs with Logos?

 

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 10:45 AM

Tommy Ball:

Claude Brown Jr:
Yes I have Chrome installed I like the cast to tv feature,

Are you casting the whole screen to your TV? Is this happening when this behavior occurs with Logos?

No I do not use it with Logos

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 11:10 AM

Should I attempt an uninstall and re=install. given the size of my library this may take a couple of days.

Posts 3180
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 2:32 PM

Hi Claude,

I've updated the case with the version of Chrome you have installed.

If this is your primary machine I don't think uninstalling and reinstalling Logos is something we need to try at this point. If this is an ancillary machine (you mentioned you have Logos on multiple machine unaffected by this behavior) and you can start the process and tuck it away somewhere to let it finish the process then I don't think it would hurt. I would be curious to know if you have any Windows restore points not to far ago, but before the behavior started. It's not entirely unlikely that something outside of Logos changed that is impacting Logos in this way.

 

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 4:43 PM

This is my primary machine and last restore point is back in July 2016.

Posts 3180
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 9:48 AM

Hi Claude,

We haven't changed anything that would cause these aspects of the software to become blank. There might be a graphics driver setting you can change that will change the behavior. This article talks about how to get to it. You may also want to try uninstalling the driver altogether, and reinstalling it. 

 

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 11:09 AM

Tommy Ball:

Thanks for the image, Claude. Can you check to see if you have any updated drivers for your graphics processor? Intel has a convenient tool that will help check to see if there are any drivers available for your graphics processor. You can get that here. Once you have it run look for display, or graphics. The current driver is from 2015, so look for the newest driver you see related to your graphics processor.

If there is an update, and after you run it (be sure to reboot after you install any updates) if the behavior continues, can you post a new image of the same tab, and the "Display adapter" section of Device Manager? (from the start menu search for "device manager," open it and click the Display adapter" option) Sometimes if there is a discrete graphics card on the machine it isn't displayed in the DXDiag window. We might need to check for driver updates from the discrete GPU as well. Both NVIDIA and AMD have their own utilities like Intel's. If you have another display adapter made by either, you may want to check to see if their display driver utility detects an updated driver for the GPU.

AMD: http://support.amd.com/en-us/download

NVIDIA: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Tried that when I did these from your earlier recommendation.

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 11:16 AM

Tommy Ball:

Hi Claude,

We haven't changed anything that would cause these aspects of the software to become blank. There might be a graphics driver setting you can change that will change the behavior. This article talks about how to get to it. You may also want to try uninstalling the driver altogether, and reinstalling it. 

You did have Logos 7.4 SR-1 on February 13, 2017

Posts 3180
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 12:26 PM

Claude Brown Jr:
You did have Logos 7.4 SR-1 on February 13, 2017

Yes, we updated Logos 7.4 to SR-1 on February 13, 2017, but that doesn't mean we changed anything that would affect the areas of the application exhibiting this behavior. Here are the release notes. We would likely be getting many more contacts about this behavior if it were due to a change in the software. I'd be surprised if you were the only one running an Intel HD Graphics 4000 integrated GPU, and the homepage being what it is, it is likely people wouldn't just ignore the behavior you're experiencing. I'm sorry this is happening, but without more data from more people I don't think there is anything we can do about this.

 

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 12:32 PM

Just looked through this and didn't see this suggestion (maybe I missed it): Repair Logos.

Here's how to do that in Windows 10

  1. Hit the Windows key on your keyboard.
  2. Type "Control Panel" in the search box (select it when you see it pop up).
  3. Select Programs > Programs and Features (or just Programs and Features), and then select the program.
  4. Find "Logos Bible Software;" right click and select "Repair." 
  5. Follow the directions on the screen.

It may or may not work, but it's a simple fix that might restore something that's missing, or fix something that's broken. Worth a shot.

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 3:30 PM

Tommy Ball:

Yes, we updated Logos 7.4 to SR-1 on February 13, 2017, but that doesn't mean we changed anything that would affect the areas of the application exhibiting this behavior. Here are the release notes. We would likely be getting many more contacts about this behavior if it were due to a change in the software. I'd be surprised if you were the only one running an Intel HD Graphics 4000 integrated GPU, and the homepage being what it is, it is likely people wouldn't just ignore the behavior you're experiencing. I'm sorry this is happening, but without more data from more people I don't think there is anything we can do about this.

So on this machine I just will have a $25,000.00 Logos Bible Software investment brick when it comes to some functionality and should not expect any further support from faithlife?

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 3:31 PM

Rich DeRuiter:
Worth a shot.

anything is worth trying at this point, thanks.

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 4:47 PM

Uninstalled Logos and went from 72gb free in drive C: to 122gb free in drive C:, that means Logos is using 50gb on this machine, wow. Wondering now how long the re-install will take and will it produce a more stable software. I know, Tommy you said it might not but here is hoping.

Again thanks for all of the help.

Posts 270
Claude Brown Jr | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 3 2017 4:53 PM

re-install worked I have the home page back. After the download of 29.8gb worth of updates,, which will probably be followed by indexing, I will try media and text comparison.

Page 2 of 3 (44 items) < Previous 1 2 3 Next > | RSS