A19 BUG: bible search no longer works !!

Page 1 of 1 (18 items)
This post has 17 Replies | 3 Followers

Posts 45
Jason York | Forum Activity | Posted: Mon, May 3 2010 12:44 PM

I was happily working on some sermons for class when I updated to the latest A19. Once it downloaded I tried to continue my work by doing a simple bible search for a phrase and I found out that it no longer works. It says "0 results" no matter what I search for and no matter what the search criteria are.

In an attempt to fix this I downloaded A19 fresh from the website instead of just doing an update and replaced the updated version, but I am getting the same problem. 

I either need a quick fix or instructions on how to go back to A18 because I have homework that needs to be finished by Wednesday. 

Here are my logs: 

3731.Logos4.log

6567.nlog.config

Posts 698
LogosEmployee

Jason York:
Here are my logs

Jason,

The nlog.config is actually just a configuration file. Also, your Logos4.log appears to be fairly short and doesn't appear to include any information about your search. Please check out the instructional video/post on posting logs linked in the FAQ (see the link in my signature) and repost your logs after doing the following:

1) Open Logos 4 Mac

2) Run the Bible search you want to run

3) Close Logos 4

IMPORTANT: Don't re-open it before you post your logs. If you do, your logs will be replaced by the logs from the latest session.

Director of Engineering for Enterprise and Operations

Posts 45
WAM Project | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 1:16 PM

Confirmed for me, Bible search is no longer working in A19.....

 

 

Posts 505
Michael Kares | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 1:20 PM

Jason York:

. Once it downloaded I tried to continue my work by doing a simple bible search for a phrase and I found out that it no longer works. It says "0 results" no matter what I search for and no matter what the search criteria are.

 

 

A post from last week (http://community.logos.com/forums/p/16022/122854.aspx#122854) states that A 19 has updated indexer code that would require a full reindex.  Since, your indicies are out of date and being rebuilt, no search results come up.  Searching uses these indices to return your search hits.

Posts 235
Stephen Ashton | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 1:23 PM

Search *is* working ... but only the 'Grid' view, not 'Verses' or 'Aligned'. So there is a workaround for those who are using this as a daily study tool.:

See the screenshots below and attached logs:

:

08302.Archive.zip

Read FAQ and Guide for Reporting Bugs.

13" Macbook • 2GHz • 2GB RAM • OS 10.6.6 • 160GB Hard Drive

Posts 235
Stephen Ashton | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 1:25 PM

MichaelKares:
Since, your indicies are out of date and being rebuilt, no search results come up.

It still seems to be an issue after the reindex has completed.

Read FAQ and Guide for Reporting Bugs.

13" Macbook • 2GHz • 2GB RAM • OS 10.6.6 • 160GB Hard Drive

Posts 698
LogosEmployee

Stephen Ashton:
It still seems to be an issue after the reindex has completed.
\

Indeed, it is. I'm working on it as we speak and we'll post an updated Alpha 19a release once it's resolved.

Director of Engineering for Enterprise and Operations

Posts 45
WAM Project | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 1:43 PM

"...onlt grid view"

 

That would be defined as NOT working.

Posts 3159
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 1:52 PM

keglimited@simplykristal.org:

"...onlt grid view"

 

That would be defined as NOT working.

keglimited:

First, I would advise changing your user name to something other than your email. Spammers are everywhere.Changing Forum Display Name

Second, Cameron affirmed that there was a problem, and that he was working on it. Look for 19a to come out as soon as possible.

 

Posts 4704
Forum MVP
Mike Binks | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 2:52 PM

Strangely  the Bible search is working fine here.

It must be the clean Scottish Air

The only item that isn't working is 'Analysis'

This is searching from Go/Search/Bible

Tootle pip

Mike 

Posts 435
Lewis Harper | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2010 3:00 PM

The Bible search is working fine for me too!

Posts 9
Adam Cinzio | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2010 2:38 AM

With A19, I am having trouble doing a verse lookup too.  I used to be able to type in "Matt 3:16" but Logos doesn't cooperate now unless I type in the full name of the book "Matthew 3:16".

I hope I'm not missing something?

btw, very impressed with the progress so far.  Good software takes time.  Excellent software takes even more time!  I'd rather patient wait for a solid Bible study tool than try to use a half-baked rush job.

Posts 1874
Alan Macgregor | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2010 2:54 AM

Mike Binks:

Strangely  the Bible search is working fine here.

It must be the clean Scottish Air

Sorry, but on the North-East Coast of Scotland it's not working. Must be that volcanic ash cloud again. Wink

I tried both clicking the icon and running Go|Search with the same result

Grid view does work, so that's something to be going on with.

Every blessing

Alan

iMac Retina 5K, 27": 4GHz; 16GB RAM;MacOS 10.12.2; 1TB FD; Logos 7

MacBook Air 13.3": 1.8GHz; 4GB RAM; MacOS 10.12.2; 256GB SSD; Logos 7

iPad Pro 32GB WiFi iOS 10.2

iPhone 5s 32GB iOS 10.2

Posts 168
Mark Nigro | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2010 5:12 AM

I also cannot get the Morph search to work, in addition to the word populating with strange behavior as I type.

Mark Nigro

Pastor/Teacher/Student/Writer

www.calvarychapelbiblecollege.com

Posts 4
Jason R Read | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2010 6:39 AM

I am having a related problem with the Bible search feature.  When I type in a word, the drop-down menu appears with options to select.  Nothing happens when I click on a word though, the box does not auto-fill or auto-search.  anyone else have that problem?

Posts 72
Boris Repschinski | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2010 12:19 AM

I have the same problem. Clicking on one word in the dropdown list, however, initiates a search with zero results.

Boris

Boris Repschinski

Professor of NT Studies

University of Innsbruck

Posts 72
Boris Repschinski | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2010 12:22 AM

perhaps I should amplify: I type in the search box "g:basilei" and the dropdown list suggests the Greek word βασιλεία. I click on it, the search box does not complete; the search, however, takes place in the background with zero results.

If I just type "βασιλεία" the search completes normally.

Boris

Boris Repschinski

Professor of NT Studies

University of Innsbruck

Posts 106
LogosEmployee
Richard Kiene | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2010 11:38 AM

JasonRRead:

I am having a related problem with the Bible search feature.  When I type in a word, the drop-down menu appears with options to select.  Nothing happens when I click on a word though, the box does not auto-fill or auto-search.  anyone else have that problem?

Thanks for pointing this out! I just fixed this (unfortunately it missed the Alpha 19.1 cutoff though) and it will be fixed in Alpha 20. As a workaround for now you can use the arrow keys to highlight the suggestion you want and then click enter.

 

Page 1 of 1 (18 items) | RSS