7.14 (7.14.0.0024) is Now Available

Page 6 of 7 (129 items) « First ... < Previous 3 4 5 6 7 Next >
This post has 128 Replies | 11 Followers

Posts 395
Bootjack | Forum Activity | Replied: Mon, Jul 23 2018 7:29 PM

Help me out with this part of the Atlas. For example, I can type in Bethlehem (of Judah) and clicking on that, it'll take me right to it.

But typing in Bethlehem (of Zebulun) and it'll take me to Zebulun (free of charge) but doesn't show Bethlehem there. 

I've used the Atlas a little but not much. Why was I thinking if one scrolled upwards, the map would show more places or am I confusing that with Google maps? If that wasn't and still isn't a feature in the Atlas, is there anything in the works to make it work like that? 

ASUS Rogue / 240 GB Samsung SSD / 500 GB HD / 16 Gigs of RAM/ Logos 7 Full Feature Set / Faithlife Connect Essentials 

Posts 24164
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Jul 24 2018 3:35 PM

You have to zoom in (+) to see Bethlehem of Zebulum, or Jerusalem; even to see Bethlehem of Juda.

On a map of tribal territories you have to zoom in to see some names e.g. Benjamin.

Then I had to restart Atlas to locate Mt Carmel...

It's a disappointing experience.

Dave
===

Windows & Android

Posts 2885
Forum MVP
PetahChristian | Forum Activity | Replied: Tue, Jul 24 2018 5:33 PM

Dave Hooton:

You have to zoom in (+) to see Bethlehem of Zebulum, or Jerusalem; even to see Bethlehem of Juda.

On a map of tribal territories you have to zoom in to see some names e.g. Benjamin.

Unexpected. It doesn't sound like a good user experience, since it's not obvious that we need to do that.

If possible, the map should be zoomed in to provide more detail from the start, as it's more natural/intuitive/instinctive to zoom out when you want to see more of the surrounding area.

Posts 395
Bootjack | Forum Activity | Replied: Tue, Jul 24 2018 6:20 PM

This is weird. No way last evening could I find or see Bethlehem even when scrolling & zooming in. I looked for that and looked again and apparently the problem lies with me, not Logos, which you knew all too well anyway. I could not see that anywhere before tonight. I zoomed in, moved the map around and obviously it was right in front of me but I still couldn't see it. Thank you for the reply Dave. 

ASUS Rogue / 240 GB Samsung SSD / 500 GB HD / 16 Gigs of RAM/ Logos 7 Full Feature Set / Faithlife Connect Essentials 

Posts 413
Adam Olean | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 6 2018 10:30 AM

Matt Preucil:

Michael,

As Alan mentioned, you might benefit from the changes we're rolling out soon. In the meantime, you can test if this fix will work for you by:
- Going to app.logos.com and opening Atlas. I would expect a crash here.
- Going to chrome://flags and enabling "ignore-gpu-blacklist" and restarting Chrome.
- Going back to app.logos.com to see if Atlas is now functional.


Edit: That said, if the problem is that your docking station doesn't have (or allow/support) access to any GPU hardware, then this change will probably not have any affect for that configuration.

Edit: I just remembered that our change will only affect macOS. If performing the above steps confirms that ignore-gpu-blacklist will fix problems related to your docking station, then we can make an analogous change for Windows.

Good luck!

- Matt

Matt, I seem to be having related performance problems as well on my new Surface 2017 with the Atlas (i5 7300u, 8GB RAM, Intel HD Graphics 620), particularly those referred to by Alan (here). This might be related to issues that I and others have had with media resource like 1000 Bible Images. I've had similar problems in in the past with my old Surface 3 and an even older Dell laptop, although I don't recall the Atlas's performance always being so poor. The Surface 3 likewise used Intel HD Graphics. Pretty much everything else on my new Surface is blazing fast. There seems to have been at least some modest improvement with the Atlas recently. I'll have to experiment more when I have time, after I finish an intensive course that I'm taking right now. That said, dragging and panning the map is still sluggish.

Posts 24164
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 6 2018 5:39 PM

Adam Olean:
This might be related to issues that I and others have had with media resource like 1000 Bible Images.

Even if Atlas is cached, it is still essentially an online tool, where performance is dependent on factors outside your computer. 1000 Bible Images is sluggish on my laptop, whilst Atlas is slightly smoother with 4yr old Intel HD graphics. It isn't much better after switching to the dedicated GPU. I have 5th generation i7 5500U (2 core!) and 8 GB RAM.

Dave
===

Windows & Android

Posts 413
Adam Olean | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 7 2018 11:42 AM

Dave Hooton:

Adam Olean:
This might be related to issues that I and others have had with media resource like 1000 Bible Images.

Even if Atlas is cached, it is still essentially an online tool, where performance is dependent on factors outside your computer. 1000 Bible Images is sluggish on my laptop, whilst Atlas is slightly smoother with 4yr old Intel HD graphics. It isn't much better after switching to the dedicated GPU. I have 5th generation i7 5500U (2 core!) and 8 GB RAM.

Very true. I should have produced log files shortly after I purchased the computer and installed and updated everything. I recall that it was stuttering and stalling even worse then. Dragging and panning is still not smooth. It doesn't seem to make much of a difference whether I use wireless or Ethernet connections. 1000 Bible Images is far worse. At least the Atlas is now functioning smoothly on the Logos Web App. I'll use that for the time being and follow up later.

Posts 14
Reuben Pitts | Forum Activity | Replied: Sat, Aug 18 2018 12:27 PM

I do not have the Beta, but have noticed comments about hardware on this thread.  I have a Lenovo laptop with an Intel HD Graphics 520 and an NVIDIA GeForce 930M attached to a Lenovo Thinkpad USB 3.0 Ultra Dock. Can I expect my Atlas to work when you release your next version?  I am teaching through 2 Samuel this summer and really need the maps.  They worked on this machine until earlier this year, so you must have done something.  I have been with Logos since version 1b and don't remember something like this.  

Posts 2197
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 20 2018 12:26 PM

Mike Tourangeau:
Joseph Turner:

Mine is still not working.  I have opened and closed Logos several times and tried to force an update of resources, but even after leaving it over night, it is still grayed out and says that the tool is unavailable upon hovering over it in the tools menu.

After leaving mine overnight the "Atlas" tool is no longer grayed out. However it will not load, I briefly see the menu on the left but then it disappears and the screen is blank. If I turn off the internet and try to load the tool the tool opens and the menu's stay but it is unusable.

Hi Mike,

We think we fixed your issue in 7.17. Can you please confirm?.

Posts 1148
Mike Tourangeau | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 20 2018 3:38 PM

Philana R. Crouch:
We think we fixed your issue in 7.17. Can you please confirm?.

Philana, I have been away for a bit but I just hit "update now" and got the update and it appears it works fine! Thank you so much. 

Posts 2197
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 20 2018 3:56 PM

Mike Tourangeau:

Philana R. Crouch:
We think we fixed your issue in 7.17. Can you please confirm?.

Philana, I have been away for a bit but I just hit "update now" and got the update and it appears it works fine! Thank you so much. 

Mike,

I'm am so glad it's working for you now. Thank you so much for your patience as we worked on fixing it.

Posts 14
Reuben Pitts | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 21 2018 4:48 PM

I have downloaded 7.17, have restarted Logos several times, Have rebooted my machine twice.  Atlas still does not work.  Are you working to fix this?

Posts 2197
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 21 2018 4:51 PM

Reuben Pitts:

I have downloaded 7.17, have restarted Logos several times, Have rebooted my machine twice.  Atlas still does not work.  Are you working to fix this?

Reuben,

Can you upload your logs? You can find a link in the signature of this post on how to get them. Then reproduce the issue and upload the logs here. This will help us confirm that this is the same issue.

Posts 14
Reuben Pitts | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 21 2018 5:18 PM

5040.LogosError.log1348.LogosCrash.txt2185.Logos.log

The cef.log file would not upload for some reason.  Do you want me to e-mail it to you?

Many thanks,

Reuben

Posts 2197
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 22 2018 11:06 AM

Reuben,

It would be easier if you ziped the entire logging folder then just upload that folder.

Posts 14
Reuben Pitts | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 22 2018 1:09 PM

3157.Logos Log Files.zip

Here it is.  Many thanks.

Posts 2197
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 22 2018 2:01 PM

Reuben Pitts:

3157.Logos Log Files.zip

Here it is.  Many thanks.

Reuben,

We've got a case open to try to fix this.

Posts 14
Reuben Pitts | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 22 2018 2:04 PM

Philana,

Many thanks.  Please keep me posted.

Reuben

Posts 2197
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 28 2018 10:13 AM

Hi Reuben,

We shipped a potential fix with 7.18 Beta 1.

Posts 14
Reuben Pitts | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 28 2018 11:54 AM

There is no new version available when I try for a manual update.  Do I need to follow some special procedure, or do I just wait for the general update of 7.18?

Page 6 of 7 (129 items) « First ... < Previous 3 4 5 6 7 Next > | RSS