Synchronzing error failure to start Logos

Page 1 of 1 (9 items)
This post has 8 Replies | 0 Followers

Posts 26
Roy Kosin | Forum Activity | Posted: Fri, Mar 30 2012 3:03 AM

On startup, Logos hangs with the box "Synchronzing Please wait while your documents and settings are downloaded...

It has a Start Now button but when I hit that the spinner stops but nothing else happens.

I am running Logos 4.5a SR-1 on a windows 7 laptop. When I run it on my desktop running Vista I have no problem.

Any suggestions please.

Thanks-*-Roy

Posts 21633
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 30 2012 3:29 AM

Hi Roy

Can you enable logging - http://wiki.logos.com/Diagnostic_Logging - and post the logs created when you try and start Logos

Thanks, Graham

Posts 15805
Forum MVP
Keep Smiling 4 Jesus :) | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 30 2012 3:29 AM

Wonder if can work offline for a bit ?

Launch Logos 4 on Windows 7, quickly press and hold Ctrl key until dialog box appears, release Ctrl key, click work offline.  While offline, open a resource or two, then close Logos 4 and launch normally (see if synchronizing changes).

Since using stable Logos 4, other option is contacting Logos Tech support => http://www.logos.com/about/contact

Keep Smiling Smile

Posts 26
Roy Kosin | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 30 2012 7:37 AM

The ctrl key worked to get me in and the synchronizing worked and it has openned several times since and everything works fine....the only thing is when the home page opens all the Logos stuff...blog,etc. does not show up. My internet connection is working even from within Logos and when I hit synchronze it checks and then says everything is. I selected work on line at the start and verified that in the setup. I don't know if it will just come back or not. I have included the log if this helps.

Thanks for your help on the major issue that allows me to get back to using Logos.

You are true ministers to help me out while interupting your 3:30 prayer time.

Thanks-*-Roy

2816.Logos4.log

 

 

 

Posts 15805
Forum MVP
Keep Smiling 4 Jesus :) | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 30 2012 7:45 AM

Roy Kosin:
The ctrl key worked to get me in and the synchronizing worked and it has openned several times since and everything works fine....the only thing is when the home page opens all the Logos stuff...blog,etc. does not show up

After launching Logos 4 with online connection, wonder about using F5 or shift-F5 on Home Page to refresh contents ?

Keep Smiling Smile

Posts 26
Roy Kosin | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 30 2012 7:55 AM

F5 worked great.

Thanks so much for the help.

Thanks-*-Roy

Posts 15805
Forum MVP
Keep Smiling 4 Jesus :) | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 30 2012 9:57 AM

Roy Kosin:
F5 worked great.

Rejoicing with you. Geeked

Keep Smiling Smile

Posts 2
Phillip S. Brown | Forum Activity | Replied: Tue, Apr 10 2012 10:46 PM

Holding down the ctrl key, working offline, and the key for me to get this working - opening up a few resources.   I couldn't get this to start without doing that final thing, so I'm glad I found this post.  Much appreciated.  I'm back up and running with all my saved layouts...and stuff.

Thanks!

Posts 27247
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Wed, Apr 11 2012 5:28 AM

Phillip S. Brown:
I'm back up and running with all my saved layouts...and stuff.

Great! Glad you found what you needed. Welcome to the forums, by the way. Smile

OSX & iOS | Logs |  Install

Page 1 of 1 (9 items) | RSS