Bug: deleting multiple rows in a Word List (Beta 4)

Page 1 of 1 (14 items)
This post has 13 Replies | 1 Follower

Posts 24712
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Posted: Wed, Aug 15 2012 11:29 PM

I select all rows (using click + shift-click on last row), then right click and select "Delete Rows". Response is either:

  • Logos not responding + return to normal & some/no apparent change (first couple of attempts); or
  • apparently remove all + Logos not responding + return to normal & all rows deleted.

My Word List was Mark 1-4 in NA27 (still not generating lemmas!).

Dave
===

Windows & Android

Posts 5610
Todd Phillips | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 16 2012 9:28 AM

I tried deleting all rows too, and it seems to only be deleting a portion of the rows from the beginning of the list.  After selecting "Delete rows" several times (without reselecting them), eventually all the rows were gone.

Wiki Links: Enabling Logging / Detailed Search Help - MacBook Pro (2014), ThinkPad E570

Posts 777
Brisa Davis | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 16 2012 5:43 PM

I am able to reproduce this bug on Windows. For me, it is only occurring when my Word List has more than 90 lines. I will report the issue to Development. 

Please let us know if you see this issue occurring on shorter Word Lists as well.

Posts 1432
Tonya J Ross | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 22 2012 6:12 PM

This issue should be fixed in 4.6 Beta 5.  Please let us know if you continue to experience this issue.

Posts 24712
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 22 2012 7:44 PM

Dave Hooton:
My Word List was Mark 1-4 in NA27 (still not generating lemmas!).

I was able to delete this without problem in Beta 5 (thank you).

I was also able to regenerate it WITH lemmas (fix not documented), but there were some "Not responding" issues along the way:-

  • clicking in the vertical scroll column after selecting all rows
  • clicking anywhere in the panel after deleting the rows
  • clicking in the vertical scroll column just after regenerating

After 3 iterations of delete/regenerate I got "Not responding" whilst regenerating.

I also get "Not responding" after three successive attempts to sort the Gloss column!

The Lemma column is still not sorting correctly.

Dave
===

Windows & Android

Posts 24712
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 28 2012 12:59 AM

Dave Hooton:

Dave Hooton:
My Word List was Mark 1-4 in NA27 (still not generating lemmas!).

I was able to delete this without problem in Beta 5 (thank you).

I was also able to regenerate it WITH lemmas (fix not documented), but there were some "Not responding" issues along the way:-

  • clicking in the vertical scroll column after selecting all rows
  • clicking anywhere in the panel after deleting the rows
  • clicking in the vertical scroll column just after regenerating

After 3 iterations of delete/regenerate I got "Not responding" whilst regenerating.

I also get "Not responding" after three successive attempts to sort the Gloss column!

The Lemma column is still not sorting correctly.

Bump..a

Dave
===

Windows & Android

Posts 1432
Tonya J Ross | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 28 2012 11:10 AM

Dave Hooton:

Dave Hooton:
My Word List was Mark 1-4 in NA27 (still not generating lemmas!).

I was able to delete this without problem in Beta 5 (thank you).

I was also able to regenerate it WITH lemmas (fix not documented), but there were some "Not responding" issues along the way:-

  • clicking in the vertical scroll column after selecting all rows
  • clicking anywhere in the panel after deleting the rows
  • clicking in the vertical scroll column just after regenerating

After 3 iterations of delete/regenerate I got "Not responding" whilst regenerating.

I also get "Not responding" after three successive attempts to sort the Gloss column!  

I was not able to reproduce any of these hangs.  I created a larger list than the one specified and still couldn't reproduce any 'Not responding' messages.  Could you post some logs covering the issue?

Dave Hooton:
The Lemma column is still not sorting correctly.

I'll make sure this issue has been reported.

 

Posts 1432
Tonya J Ross | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 28 2012 3:51 PM

Tonya J Ross:

Dave Hooton:
The Lemma column is still not sorting correctly.

I'll make sure this issue has been reported.

This issue should be fixed in the next update.

Posts 24712
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 28 2012 4:52 PM

Tonya J Ross:

I was also able to regenerate it WITH lemmas (fix not documented), but there were some "Not responding" issues along the way:-

  • clicking in the vertical scroll column after selecting all rows
  • clicking anywhere in the panel after deleting the rows
  • clicking in the vertical scroll column just after regenerating

In the log the above issues occurred between roughly:

  • 093021 - 093035
  • 094105 - 094143
  • 093600 - 093633  (spinning beach ball only)

5756.Logos4NotResponding.zip

I don't have other issues with "Not responding" on Desktop i7.

Dave
===

Windows & Android

Posts 1432
Tonya J Ross | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 29 2012 11:38 AM

Thank you.  I will make a case for the issue including your log.  

Posts 44
Peter Keay | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 4 2013 2:30 PM

If this issue was fixed, it has reappeared in Logos 5. I created a Word List of Greek words, and when I try to delete multiple rows, only a small set of those rows is actually deleted.

Posts 24712
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Mon, Feb 4 2013 3:02 PM

What bible & passage did you use for the list?

Dave
===

Windows & Android

Posts 777
Brisa Davis | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 6 2013 11:34 AM

Peter Keay:
If this issue was fixed, it has reappeared in Logos 5. I created a Word List of Greek words, and when I try to delete multiple rows, only a small set of those rows is actually deleted.

I haven't been able to reproduce this issue. Like Dave said, knowing what Bible and passage you used when creating the Word List would be helpful in tracking down the issue. Also, are you using a Windows or a Mac machine?

Posts 13312
Forum MVP
Mark Barnes | Forum Activity | Replied: Fri, Jun 28 2013 3:14 PM

Peter Keay:

If this issue was fixed, it has reappeared in Logos 5. I created a Word List of Greek words, and when I try to delete multiple rows, only a small set of those rows is actually deleted.

We've reproduced this problem here: http://community.logos.com/forums/t/71977.aspx 

Page 1 of 1 (14 items) | RSS