Logos 5 crashes on "GO" etc

Page 1 of 1 (17 items)
This post has 16 Replies | 1 Follower

Posts 11
Johnny Lithell | Forum Activity | Posted: Tue, Feb 5 2013 12:07 PM

My brand new Logos 5 upgrade keeps crashing all the time – whenever pressing "GO", "layouts", opening the library, etc. Log files are attached. 

Please help!

7455.crash.zip

Posts 217
LogosEmployee
Mike (Tech Support) | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 5 2013 12:32 PM

Hello Johnny,

I apologize for the trouble. I think something corrupted in your local preferences file. You can possibly repair this by renaming that file (just add a 1):

/Users/johnnylithell/Library/Application Support/Logos4/Documents/dc6mj4jx.azn/Documents/LocalUserPreferences

If that doesn't resolve the issue, please contact support at 1(800)875-6467 and we'll have a closer look at it.

Posts 11
Johnny Lithell | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 5 2013 1:37 PM

Hello Mike, 

Thanks for your reply. I couldn't find the file in that location. I did however rename the folder LocalUserPreferences in the "dc6mj4jx.azn"-folder. (I attach a printscreen so you see what I mean.) No improvement, though. 

Do you have any other advice or should I call support? (Calling support is a little problematic due to time difference)

Posts 8130
Forum MVP
Jack Caviness | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 5 2013 2:05 PM

Johnny Lithell:
I couldn't find the file in that location.

Johnny: Not quite sure why you did not find that file. One question: Were you able to find the Library folder? In Mac OS 10.7 and higher, that folder is normally invisible. You can make it visible in the Finder by clicking on the Go Menu and depressing the Option key.

 

Posts 15972
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 5 2013 2:10 PM

Johnny Lithell:
Do you have any other advice or should I call support?

Try the same with user preferences folder  /Users/johnnylithell/Library/Application Support/Logos4/Documents/dc6mj4jx.azn/UserPreferences.

Dave
===

Windows PC, Android phone

Posts 11
Johnny Lithell | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 5 2013 2:23 PM

It worked! Great! Thanks, guys!

Posts 8130
Forum MVP
Jack Caviness | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 6 2013 6:19 AM

Johnny Lithell:

It worked! Great! Thanks, guys!

Great Geeked

Posts 11
Johnny Lithell | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 6 2013 5:31 PM

Unfortunately I have to open up this thread again – the problem keeps coming back. When I rename the file UserPreferences Logos5 works fine once (maybe twice) but then the problem with all the crashes comes back. Is there any way to make a more "complete" solution? Remove everything and start over? 

Posts 15972
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 6 2013 5:51 PM

Johnny Lithell:

Unfortunately I have to open up this thread again – the problem keeps coming back. When I rename the file UserPreferences Logos5 works fine once (maybe twice) but then the problem with all the crashes comes back. Is there any way to make a more "complete" solution? Remove everything and start over? 

Just upload some logs as before so we can see if there is a new issue.

Dave
===

Windows PC, Android phone

Posts 11
Johnny Lithell | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 6 2013 5:58 PM

Attached.

1614.logs.zip

Posts 15972
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 6 2013 6:25 PM

Johnny Lithell:
Attached.

Try the change to both UserPreferences and UserPreferences2 (both at /Users/johnnylithell/Library/Application Support/Logos4/Documents/dc6mj4jx.azn). If that doesn't work you should contact Logos Support.

Dave
===

Windows PC, Android phone

Posts 15972
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Fri, Feb 8 2013 11:54 AM

Dave Hooton:
Try the change to both UserPreferences and UserPreferences2

Did this work for you, Johnny?

Dave
===

Windows PC, Android phone

Posts 11
Johnny Lithell | Forum Activity | Replied: Fri, Feb 15 2013 5:08 AM

Dave Hooton:
Did this work for you, Johnny?

Unfortunately not. Now it won't even start – it crashes on startup. 

I might also mention that I have the same problem (with the recurring crashes on various commands in Logos 5) on both my iMac and MacBook. 

Sorry about my late response, I've had some intense days.

Posts 15281
Forum MVP
alabama24 | Forum Activity | Replied: Fri, Feb 15 2013 6:09 AM

Johnny - I would advise you to contact Logos at your convenience. 

OSX 10.9 | iOS 7 | L5 Gold | Mac Logs | Install

Posts 143
LogosEmployee
Martin Potter | Forum Activity | Replied: Fri, Feb 15 2013 11:57 AM

If you start Logos with a blank layout, open preferences and set both "Show Search Bookmarks" and "Show Auto and Favorite Bookmarks" to "No", you should be able to use the application normally. A fix for this issue will be in the next update.

Mac Developer
Logos Bible Software

Posts 11
Johnny Lithell | Forum Activity | Replied: Fri, Feb 15 2013 5:05 PM

Martin Potter:
set both "Show Search Bookmarks" and "Show Auto and Favorite Bookmarks" to "No"

That worked wonderfully! Thanks!

Posts 777
Brisa Davis | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 19 2013 4:20 PM

This issue is fixed in 5.0b SR-1.

Page 1 of 1 (17 items) | RSS