Purchased November 5th, Indexer still crashing despite forum and technical support!

Page 6 of 8 (156 items) « First ... < Previous 4 5 6 7 8 Next >
This post has 155 Replies | 2 Followers

Posts 9147
LogosEmployee

Richard DeRuiter:

(Including Nokia software? That was an early program conflict, and the only one I knew about until today. So I want to be clear.)

That was fixed in 4.0 SR-5: http://community.logos.com/forums/p/3921/30703.aspx

Posts 19273
Rosie Perera | Forum Activity | Replied: Fri, Jan 8 2010 11:06 PM

Michael Lyman:

It looks like that crash is happening during Indexing. The error message is:

Program Unhandled exception: System.InvalidOperationException: The two postings (D=1003, T=86, O=853089, W=171340) and (D=1003, T=86, O=853198, W=168194) have conflicting character and word offsets.

This is right after the line:

LibraryIndex Finished indexing resources (in 02:05:44.1660761); writing postings.

So it looks like indexing is finishing and the crash is happening afterwards. This looks very similar to a problem Richard Lyall was having over on this thread, and it turned out his hard disk was failing.

Could you run scandisk and check for errors?

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Fri, Jan 8 2010 11:25 PM

I've run scan disk many times since I installed the program and have never come up with any errors.  The computer is only about 3 months old.

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 9 2010 10:05 AM

Michael Lyman:

I've run scan disk many times since I installed the program and have never come up with any errors.  The computer is only about 3 months old.

I know you're probably tired of hearing wild ideas that might help, but here's another one, inspired by Richard Lyall's issue, together with one I had with my previous computer.

Try turning off 'write caching' to the HDD. This is done through device manager>properties for your HDD. The exact steps are different for each OS.

The reason this might work is that the indexer can max out the data throughput on the HDD device. On my old system, for very intensive operations this would cause failures - probably because the write cache wasn't big enough to hold all the incoming data. My result was corrupt data. Turning this off meant some things took a few more milliseconds to complete, but it was worth it to prevent the data corruption.

When I look at the HDD data tasks in the Win7 Resource monitor during indexing on my machine, the system pegs to 100% from time to time. This suggests that turning write-caching off could help you, if the HDD device is not communicating it's 'full' status in time for the indexing program to see. Having this turned off, should let the indexing program see this directly and buffer those writes itself.

Of course, this is a stab in the dark. But who knows? And it's a pretty cheap solution to try.

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 9 2010 10:13 AM

I'm going to try it right now. Thanks, I'll let you know what happens.

 

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 9 2010 11:42 AM

It made my computer SUPER sloooooooow and then the indexer crashed.

3113.Logos4Indexer.log

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 9 2010 11:54 AM

Michael Lyman:
It made my computer SUPER sloooooooow and then the indexer crashed.

Oh well. It was worth a try.

But this should not make your computer super slow, which suggests another potential hardware issue, or device or program conflict (notice I said 'suggests').

Now you turned off HDD write caching, not the Windows virtual memory cache (AKA 'page file'). Right? I would expect really bad performance and program crashes without a paging file.

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 9 2010 12:04 PM

I unchecked this box and restarted Logos 4 so it would resume indexing:

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 9 2010 12:18 PM

Michael Lyman:
I unchecked this box and restarted Logos 4 so it would resume indexing:

That's the right one. It shouldn't slow down your system as you described, unless there is a lot more going on than on my system.

Sure wish I could help you out here.

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 9 2010 12:29 PM

Thanks for trying.  As soon as I turned write caching back on everything came back up to speed.

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 10 2010 2:24 PM

I uninstalled Windowblinds and CursorFX again and I have already removed Bon Jour.  I restarted my computer started Logos 4 and it and the indexer crashed immediately.  Here are the Log Files.  I'm not giving up until we get this figured out.  It's been 2 months and five days now.

[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/8461.Logos4.log:550:0]

[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/4744.Logos4Indexer.log:550:0]

 

Posts 5337
Kevin Becker | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 10 2010 2:48 PM

Wow, I can't imagine all of the effort and time you've put into this. Have you considered formatting your hard drive and doing a fresh OS install and then installing Logos first? (forgive my suggestion if you've already done this and I've missed it in this thread). It seems to me that doing this would definitely tell you if your indexer problem is software or hardware related.

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 10 2010 3:25 PM

I've been thinking about updating from Windows 7 32 bit Home Premium to 64 bit Ultimate...

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 10 2010 4:31 PM

I tried a merge index once the indexer quit on it's on this time and it just crashed.  Logos 4 hasn't yet.  Here's the log:

03878.Logos4Indexer.log

 

Posts 26958
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 10 2010 4:43 PM

Michael Lyman:
I uninstalled Windowblinds and CursorFX again and I have already removed Bon Jour.  I restarted my computer started Logos 4 and it and the indexer crashed immediately.  Here are the Log Files.  I'm not giving up until we get this figured out.  It's been 2 months and five days now.

Michael, I admire your tenacity.

I would have cleaned the HDD and re-installed the OS + fixes by now!

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 10 2010 5:04 PM

IF I had a fast internet connection with unlimited downloading I might. I hope it's fixed before I get to 1000 posts.

Posts 26958
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 10 2010 6:16 PM

I'd backup the resource folder and other necessary data first!! Then use the wiki Method 3 (scan) for the reinstall.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 11 2010 6:47 PM

Crashed again when I tried to open the program.

6136.Logos4.log

Posts 670
Michael Lyman | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 16 2010 10:56 AM

I purchased Windows 7 Professional last night and am installing the 64 bit edition now. Hopefully the next time I post I will not have these problems. It seems I was the only one that had this problem and I truly appreciate everyone's help from the forum and Bradley and Don from Logos.

Page 6 of 8 (156 items) « First ... < Previous 4 5 6 7 8 Next > | RSS