Installation

Page 1 of 1 (8 items)
This post has 7 Replies | 1 Follower

Posts 49
Jim Oesterwind | Forum Activity | Posted: Fri, Jul 26 2013 1:52 PM

I had to get a new office computer.  I installed Logos 5 and downloaded my books (10 + GB) overnight.  Came back and started Logos, and the Preparing you library box (This may take a while) has been taking 5+ hours.  Is that normal?  I'm afraid to restart.  Thanks for your help.

Jim

Jim Oesterwind

Heritage Baptist Church

Antioch, CA

www.heritageantioch.com

Posts 29048
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 26 2013 2:07 PM

Just restart... You'll be OK. Smile

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 5616
Todd Phillips | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 26 2013 2:14 PM

alabama24:

Just restart... You'll be OK. Smile

If he's still indexing, he shouldn't restart.  That will causing indexing to begin again from the start when it reboots.

5 hours isn't excessive I don't think.  Depends on how many resources you have. But I think it should let you use Logos while it's indexing, if it's not, then I'd call support.

http://www.logos.com/installation

http://www.logos.com/indexing

Wiki Links: Enabling Logging / Detailed Search Help - MacBook Pro (2014), ThinkPad E570

Posts 8899
fgh | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 26 2013 2:35 PM

Todd Phillips:
If he's still indexing, he shouldn't restart.

If the 'Preparing you library (This may take a while)' box is showing, indexing probably hasn't even started.

Todd Phillips:
That will causing indexing to begin again from the start when it reboots.

No it wouldn't.

"The Christian way of life isn't so much an assignment to be performed, as a gift to be received."  Wilfrid Stinissen

Mac Pro OS 10.9.

Posts 5616
Todd Phillips | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 26 2013 2:51 PM

fgh:

Todd Phillips:
That will causing indexing to begin again from the start when it reboots.

No it wouldn't.

fgh, On what basis do you say this?  If the indexing process is killed during first time indexing (by a system shutdown or whatever), it starts over when the computer is restarted.  At least that's the way it was last time I did an install from scratch (which, granted, was a couple years ago). Or are you saying he's okay to restart because indexing hasn't started yet?

Wiki Links: Enabling Logging / Detailed Search Help - MacBook Pro (2014), ThinkPad E570

Posts 49
Jim Oesterwind | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 26 2013 3:25 PM

Actually, it's not indexing as far as I can tell (no % indicator).  It simply says Preparing your library (this may take a while...) 

Thanks,

Jim

Jim Oesterwind

Heritage Baptist Church

Antioch, CA

www.heritageantioch.com

Posts 49
Jim Oesterwind | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 26 2013 4:05 PM

Thanks for the help.  I decided to restart.  When I did, I double-clicked Logos and it opened up.  Looks like everything is indexed as well.  Maybe it was just stuck in a loop or something.  Anyway, it's running like a champ again. 

Blessings,

Jim

Jim Oesterwind

Heritage Baptist Church

Antioch, CA

www.heritageantioch.com

Posts 26400
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 26 2013 4:47 PM

Jim Oesterwind:
Thanks for the help.  I decided to restart.  When I did, I double-clicked Logos and it opened up.  Looks like everything is indexed as well.  Maybe it was just stuck in a loop or something. 

This isn't an isolated incident as other users have done the same.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Page 1 of 1 (8 items) | RSS