Windows 8.1 doesn't work well with Logos.

Page 1 of 1 (8 items)
This post has 7 Replies | 1 Follower

Posts 40
josh s blake | Forum Activity | Posted: Fri, Dec 27 2013 7:03 PM

I installed windows 8.1 on my computer.  Slowed way down...thought it was windows.  Finally got task manager up...it's Logos in windows.  Uninstalled Logos 5 and now Windows 8.1 runs great.  Any similar issues?  When will this be fixed?

Posts 732
Bootjack | Forum Activity | Replied: Fri, Dec 27 2013 7:33 PM

Josh, I wish I could complain of the same. I have no problems with Logos & Windows 8.1 getting along together. Maybe Windows 8.2 will give me some grief!!!  :-}

Posts 3661
Floyd Johnson | Forum Activity | Replied: Fri, Dec 27 2013 7:43 PM

I have been using Windows 8/8.1 with LOGOS 5 for about 9 months with no problems - sorry.

Blessings,
Floyd

Pastor-Patrick.blogspot.com

Posts 7982
LogosEmployee

There are no known incompatibilities between Logos 5 and Windows 8.1.

What are your system specs? Is it possible that Logos 5 was performing first-time indexing (which is CPU intensive)? Does pausing the Indexer help?

Posts 2824
Michael Childs | Forum Activity | Replied: Fri, Dec 27 2013 10:39 PM

Josh,

I have to say Windows 8.1 works great with Logos for me.  It increased the speed of Logos on my laptop.

Perhaps you issues could be hardware related?

"In all cases, the Church is to be judged by the Scripture, not the Scripture by the Church," John Wesley

Posts 1602
Deacon Steve | Forum Activity | Replied: Sat, Dec 28 2013 7:07 AM

josh s blake:

Finally got task manager up...it's Logos in windows.

Hi Josh, 

When you say "it's Logos in windows", what do you mean?  e.g. consuming memory, consuming CPU, both, something else. 

Also, could you describe in a little more detail the scenario in which this occurred?  e.g. Win 8.1 completely installed and updated, then started Logos and it never came up ... or Logos was doing an update and never stopped ... or something else.

It's not completely clear from the description what happened in this case and how uninstalling Logos helped.  We need a little more detail in order to help.

Posts 1
Emmanuel Tandean | Forum Activity | Replied: Sat, Dec 28 2013 7:57 AM

Your description lacks very important information. What is the hardware configuration of your computer, at least what is the CPU, memory size, the hard disk size/type.

Posts 2
Joseph Grabau | Forum Activity | Replied: Sat, Dec 28 2013 11:37 AM

Win8/8.1 and Logos 5 work very well for me.

Do you have the .NET framework? L5 surely requires it and the installer package should help you. Maybe you can post more info so the forum can help you.

Page 1 of 1 (8 items) | RSS