[resolved] Topic Guide is not working

Page 1 of 1 (17 items)
This post has 16 Replies | 1 Follower

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Posted: Thu, Apr 9 2015 5:16 AM

Hi.

The drop down list of the Topic Guide does not appear after I type a word (theme or topic) in the Reference box.

Big Thanks to the person(s) who can help solve this problem. 

Logos 6.0b SR-2, 6.0.2.0075. MacBook Pro, OSX Yosemite.

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 5:43 AM

First, your copy of Logos is well out of date. Try using the command update now. If that doesn't work, use the "install" link in my signature line to manually update. 

This thread will be moved to the L6 forum. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 6:11 AM

Hi.

Where do I find the command update now?

What and where is the "install" in your signature?

Thanks.

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 6:20 AM

Lincoln J Loo:

Where do I find the command update now

You must type it in the command bar. This wiki article is old, and references L4, but should help you: https://www.logos.com/training/logos4/windows/command_bar 

Lincoln J Loo:

What and where is the "install" in your signature?

Right under the words you are reading right now.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22196
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 6:23 AM

Lincoln J Loo:
Where do I find the command update now?

You enter it into the command box at the top of the screen

Lincoln J Loo:
What and where is the "install" in your signature?

Alabama was referring to the link in his "signature" - the text at the bottom of each post he makes to the forum. He was suggesting you click on the link outlined in red below

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 6:53 AM

Thanks Graham! Smile

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 8:50 AM

Thanks, Graham!!

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 8:51 AM

Thanks, alabama24!!

Logos 6 is updating as I write.

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 9:54 AM

Let us know if you have problems after the update. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 3:39 PM

This message appeared about six hours ago:

Downloading 7.36 GB of updates (22% complete).

Now - six hours later - the message is still the same. 

How long does it take to download the size of this update? 

I have broadband access to the Internet.

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 4:40 PM

Lincoln J Loo:
How long does it take to download the size of this update?

It depends upon the speed of your internet and the servers Faithlife uses... but something does seem wrong. What specific version of OS X are you using?

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 9 2015 4:49 PM

OS X 10.10.1

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Apr 10 2015 5:23 AM

Lincoln J Loo:

OS X 10.10.1

i see a pattern here... You don't like to update. Stick out tongue

there was a bug in 10.10.1 which caused slowed or failed downloads in logos. It was fixed in a subsequent update. OS X is now at 10.10.3. Installing the update <should> resolve things for you... I hope. Smile

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Replied: Sat, Apr 11 2015 6:53 PM

The update to OS X 10.10.3 was successful.

Now another problem: the fan in my MBP runs loudly and non-stop while Logos 6 is indexing.

Activity Monitor of the MBP shows that indexing exceeds 300% of CPU. 

The fan returns to normal after I quit the indexing process.

What's your advice?

Thanks.

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Sat, Apr 11 2015 9:58 PM

Lincoln J Loo:

The update to OS X 10.10.3 was successful.

Now another problem: the fan in my MBP runs loudly and non-stop while Logos 6 is indexing.

Activity Monitor of the MBP shows that indexing exceeds 300% of CPU. 

The fan returns to normal after I quit the indexing process.

What's your advice?

that isn't all that unusual... Let it run over night. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22
Lincoln J Loo | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 12 2015 6:20 PM

The indexing process was successful.

The Topic Guide is working.

The MBP's fan is running super quiet -- the way it should.

Many thanks for all your help. 

Posts 27937
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 12 2015 6:56 PM

Our pleasure. Smile

OSX & iOS | Logs |  Install

Page 1 of 1 (17 items) | RSS