New Massive Lag throughout Logos 6

Page 1 of 1 (6 items)
This post has 5 Replies | 1 Follower

Posts 1
Ryan White | Forum Activity | Posted: Fri, Aug 14 2015 12:57 AM

I'm not sure when the last time Logos updated (its currently up to date), but suddenly on both of my Macs and my Surface Pro 2 (windows) tablet I am having major lag (with the spinning "processing" wheel) almost every time I scroll in a window.  It is especially bad in my NASB Bible to the point that I can't even use it as it takes about 10-20 seconds before it will scroll down.  I have restarted Logos multiple times as well as restarting my computer and am getting the same results.

Since this problem just started a couple days ago and is occurring the same on 3 different devices, I am assuming it has something to do with a program update.  Is there a fix for this in the works?  Its to the point now that I'm having to use a different program for studying.  If this is the wrong forum to post this problem in, I apologize in advance.

Posts 22089
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 1:11 AM

Hi Ryan - and welcome to the forums.

Sorry to hear you are having problems.

Ryan White:
Since this problem just started a couple days ago and is occurring the same on 3 different devices, I am assuming it has something to do with a program update

That sounds like a totally reasonable assumption but I haven't seen any similar reports from anyone else and am not experiencing it myself so it probably isn't a generic issue.

To help track this down can you enable diagnostic logging on one of your Mac systems and then "sample" performance while you are seeing these delays? Then post logs in a reply to this thread using the paperclip icon. Details are at https://www.logos.com/support/logos6/mac/report-problem 

Thanks, Graham 

Posts 8080
LogosEmployee

This is a bit of a guess, but try this:

Click the Visual Filters toolbar icon in any resource panel. Under "Resource", find "Emphasize Active References"; hover over that so that a down arrow icon appears on the right. Click that icon; on the menu that appears, select "Do no show in any resources".

Does that improve performance?

Posts 808
Jack Hairston | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 7:40 AM

Could it be that the slowdown coincided with installation of Windows 10?

Posts 27806
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 7:48 AM

Jack Hairston:
Could it be that the slowdown coincided with installation of Windows 10?

Well it could, except that other win 10 users aren't experiencing the same thing. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 22089
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 9:26 AM

alabama24:

Jack Hairston:
Could it be that the slowdown coincided with installation of Windows 10?

Well it could, except that other win 10 users aren't experiencing the same thing. 

And Ryan is reporting it on his Macs as well!

Page 1 of 1 (6 items) | RSS