Logos slowing down and KJV interlinear not working

Page 1 of 2 (29 items) 1 2 Next >
This post has 28 Replies | 0 Followers

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Posted: Tue, Feb 16 2010 10:43 PM

I'm not sure what's causing this but I did a re install last week after my upgrade to Silver. And it seem that each days it's getting slower and slower. Now this evening my KJV interlinear has stopped work, or it never worked since the upgrade.. not sure. I know it was working before the upgrade. I can get the button to show the interlinear area but its black and doesn't sem to respond to any mouse selections. In fact Logos sort of freezes for a few second.

0523.Logos4.log

 

8468.Logos4Indexer.log

Am I going to have to install it again to get the preformance back?  Angry

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 17 2010 12:49 PM

Sorry for all the type-O's. It was late at night and I have had a few nights of insomnia, coupled with Logos issues.

Corrections to my post:

I'm not sure what the cause is but I did a reinstall Logos last week after my upgrade to Silver. And it seems that each day the programs responsiveness has gotten slower and slower.

Now (yesterday) my KJV interlinear has stopped work, or it hasn’t worked since the upgrade, not sure because it is the first time I have used it since the upgrade.

I know it was working before the upgrade. I can get the button to show the interlinear area but it’s blank and doesn't respond to any mouse selections of the text. In fact, Logos sort of freezes for a few second.

I have deleted “KJV1900” and allowed logos to re-download the file but now Logo’s crashes every time I launch the KJV interlinear (blue icon one but not the one with the apocrypha) in Logos.

Help?

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 17 2010 1:19 PM

New Log file and screen capture.

88587.Logos4.log

--------- a selection from the log file ----------

2010-02-17 15:13:58.3705 14 Error OurApp Unhandled exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at LDLS4.Panels.ResourcePanel.ReverseInterlinearPane.<DoUpdateFromMilestone>d__51.MoveNext()
   at Libronix.Utility.Threading.AsyncWorkerTask`1.EnumMoveNext()
   at Libronix.Utility.Threading.AsyncWorkerTask`1.ContinueExecution()
   at Libronix.Utility.Threading.AsyncAction.Continue()
   at Libronix.Utility.Threading.ThreadPoolAsyncAction.<Start>b__0(Object )
   at Libronix.Utility.Threading.GroupedThreadPool.ExecuteNextCallback(Object state)
   at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.WaitCallback_Context(Object state)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
   at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallbackInternal(_ThreadPoolWaitCallback tpWaitCallBack)
   at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback(Object state)

Posts 24919
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 17 2010 6:13 PM

Anthony,

I don't know if this will work so delete these files (in \Resources) to the Recycle bin so they can be recovered:-

KJV1900NT.lbsrvi

KJV1900OT.lbsrvi

Start L4 and they should be re-downloaded.

Dave
===

Windows & Android

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 17 2010 7:11 PM

I gave it a shot... no go. It still crashes Logos when I open the resource.

Posts 260
DanC | Forum Activity | Replied: Thu, Feb 18 2010 7:28 AM

I tried deleting these verses and updating resources also in B10 and it does not work either. It redownloaded the books, but now the entire program crashes.

Posts 260
DanC | Forum Activity | Replied: Thu, Feb 18 2010 8:07 AM

My interlinears did NOT download yesterday. They downloaded this morning though. We will see if they work once B10 stops crashing. Check and see if they are actually in your resource folder.

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Thu, Feb 18 2010 10:22 AM

Just so we're clear... I'm not running a beta.... though I suppose resources are resources.

 

If resources are children and the engine is the play area... I have the children running around in 4.0a and one of them is being very bad.

 

Surprise

Posts 260
DanC | Forum Activity | Replied: Thu, Feb 18 2010 10:50 PM

Interlinear still does not populate the boxes in kjv1900. Any ideas?

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Fri, Feb 19 2010 1:14 PM

I've sent off a report via email to support... Hmm

Posts 24919
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sun, Feb 21 2010 5:43 AM

bump!

Dave
===

Windows & Android

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Sun, Feb 21 2010 11:06 AM

Dave Hooton:

bump!

 

About four business days has been my usual response time. It will probably be Wednesday or after.

 

Will post what I know, when I know.

Wink

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 23 2010 9:46 PM

Well, I haven't heard anything yet. I took it upon myself to reinstall LOGOS and see if it fixed it.

NOPE!

Posts 24919
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 23 2010 10:18 PM

Anthony

I've created a Bug Report at http://wiki.logos.com/Bug$3a_Error_accessing_KJV1900

That should get some attention from Logos.

Dave
===

Windows & Android

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 24 2010 12:20 PM

thanks

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Thu, Feb 25 2010 1:12 PM

Just wanted to update...

I was contacted by support today and although we don't have a solution yet, it is being looked into.

A very attentive and polite guy by the name of Steve from tech support check through his tool box of fixes and has turned it over to the dev. dept. guys.

Now I know the tendency might be to be down (half empty mindset) since they (He) was unable to fix it.

But I had an excellent experience with tech support: WHY?

  1. They (He) took the time to really check out the issue.
  2. I didn't get a canned response from some person reading it off a sheet of paper
  3. Nor did I get the "Gee, I don't know, let me hand you off to three other guys who don't know either" response. 
  4. He was honest and real about the issue and didn't try to cover it with super-tech jargon.
  5. He set a reasonable expectation on follow-up/solution-resolution.

Kudos to Steve W. at LOGOS Tech support!  <--- Are you listening Mr. Bob Pritchett, your caliber staff is responding well!  Yes Yes Smile

Posts 24919
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, Feb 25 2010 8:26 PM

Anthony Hamlin:
Kudos to Steve W. at LOGOS Tech support! 

Thanks for the feedback Anthony. We know that Tech Support are doing their best so it is good to have your confirmation.

Dave
===

Windows & Android

Posts 1150
Anthony H | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 2 2010 9:54 PM

I was told that the index file was bad.  Took the prescribed measures specified in the email.

It didn't fix it!  Sad

I'm still patient. I'm perplexed, but patient.


It shouldn't be this hard to determine the problem. Logos, this may sound mean but are we sure we didn’t release a little premature. Huh?


It was suggested today by support that "It seems like you have a bad index file".
Well let me say that immediately I knew that was probably NOT the issue and I responded in my email why.


My reasons why:
When I upgraded from the Scholar edition to the Silver on the 9th of Feb., I started having trouble with the KJV in question.

Thinking that something may have gone wrong in the upgrade/indexing I decided to do a fresh install of Silver but I also decided that since I was going to the trouble I would do a clean install of Vista first. That was on Feb. 13.


On Feb. 14 I installed a fresh copy of Logos4 on my clean install of Vista. Afterward the KJV (interlinear) in question still crashed.

Later I decided since I installed it at home on WiFi (thinking the connection could have caused some latency thereby corrupting data) I would give it one more try and did a new install of Logos4 on Feb 23rd.

 
In each case at the end of the process (which includes indexing) the KJV in question crashed.


In between the installations I tried deleting and re-downloading the offending files multiple times either through Logos4 or via the FTP site.

On the 25th Support did a remote connection and basically tried some of the same things and a few new things like deleting preferences and then said they were turning it over to the dev dept.


Question? Why would the indexer corruption always be related to the same file?


March 2nd, though I questioned the validity (the bad index file reason) I nevertheless did as they directed and removed the index files from the appropriate directory, launched L4 and indexing it "a-went".

 
At the end of the indexing process the results were the same. When opening the KJV interlinear L4 crashes.

 
I had heard that some of the issue could be with corruption of user created notes that are triggered when the KJV is launch, so wild-eyed I deleted ever L4 note, syntax search, clipping, favorite, custom guide, and remove any tags I had placed on the KJV and my rating (stars)… all gone.


Launched L4, opened KJV interlinear… CRASH!


I decided to go the full push and apply Vista IE 8 and Vista SP2. My argument was that Microsoft isn't going to support Vista SP1 forever and maybe some of the error could be related to platform updates, .net libs/C++ or other .dll’s that I hadn't got patched through SP1 or the usual windows update fair.


Let me tell you... big mistake!


Logos started freezing at random, while the passage guide try's to connect to power point sermons, it freezes when you tell it to “update now” from a command shortcut. Very unpredictable. The remedy was to shut off “use internet”… but that’s just a band-aid.


For those of you who would say...get a refund. I don't want a refund!
I want my Logos 4 Silver to work.


Just so everyone knows, I’m not mad.  My point is not to incite a riot or flame Logos.

I'm still patient. I'm perplexed, but patient. Tongue Tied    Crying       Embarrassed   Thanks for listening... I feel better.

I am thinking about a new computer... but then I would have to deal with any windows 7 issues.

Posts 26467
Forum MVP
MJ. Smith | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 2 2010 11:12 PM

I can empathize with your frustration ... so let me at least give you a laugh. In the late 60's I was programming actuarial tables on a 360 -25 a big, new, IBM with 3 workspaces so it could run multiple programs! My tables were so big (100x100 in scientific notation) that I had to run on the weekends when I could take over the machine. And nearly every weekend, I was asked to rerun the program with some change in anticipated interest rate or the like. Suddenly, my program stopped working. No one in the programming department could find the problem. No one from the downtown IBM office could find the problem. They brought in the IBM Fortran gurus assigned to Boeing to find the problem. In desperation, they sent it to IBM headquarters in White Plains, NY where they discovered, in monthly maintenance, someone had missed a deck of cards - Fortran did not know how to add, subtract, multiply or divide.Surprise

Moral: absolutely none ... hang in there and laugh, its the best you can do.

Orthodox Bishop Hilarion Alfeyev: "To be a theologian means to have experience of a personal encounter with God through prayer and worship."

Posts 24919
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Mar 3 2010 3:29 AM

Anthony

Look in your resources folder C:\Users\su\AppData\Local\Logos4\Data\n2nhhvsy.jbs\ResourceManager\Resources\ (enable hidden files and folders) and look for *.lbxlls files. Is KJV1900 one of those (as opposed to being KJV1900.logos4)?

Do you have L3 installed and does it contain KJV1900.lbxlls?

What other *.lbxlls files do you have?

Can you upload your last logos4Indexer.log file from March 2nd?

Dave
===

Windows & Android

Page 1 of 2 (29 items) 1 2 Next > | RSS