Linux version of Logos Bible Software

Page 48 of 49 (964 items) « First ... < Previous 45 46 47 48 49 Next >
This post has 963 Replies | 52 Followers

Posts 12
Kevin Moore | Forum Activity | Replied: Sat, Jun 6 2020 12:30 PM

I've tried several things. First I tested my Logos setup on Windows just to be sure I'm not having problems with Logos or my hardware. It works fine there (I still have a dual boot system, unfortunately).

I then uninstalled and reinstalled everything including Logos in Linux from scratch. Actually I've tried more than once  - full download and minimum download - uninstalling between attempts. After those failed I tried a minimum install, but copied my index and resource file backups into the new .wine-logos folders. Still no success.

Strange, it was working fine just a few weeks ago.

Posts 12
Kevin Moore | Forum Activity | Replied: Mon, Jun 8 2020 9:38 AM

All of this leads me to conclude that something has been updated in my Linux Mint distribution or apps that conflicts with the wine-logos. My current system info (extracted from inxi) is:
  Host: Trivia Kernel: 4.15.0-101-lowlatency x86_64 bits: 64
  Desktop: Xfce 4.14.1 Distro: Linux Mint 19.3 Tricia

BTW, I run several other Windows apps in Wine using Codeweavers CrossOver (v.19.0.1) these are all working as well as ever.

I suppose at this point I could try using Timeshift to revert to an older system setup and see if that helps. I am reluctant to do that when I don't seem to be having issues with anything besides Logos, and I'm not entirely sure what else would change, --and then (if it works) which system updates would be 'safe' to apply so that I don't end up with the same problem again.

Any suggestions would be appreciated. Thanks!

Posts 58
Rik Shaw | Forum Activity | Replied: Mon, Jun 8 2020 11:00 AM

Kevin,

Could you try once more by first removing the "~/.wine-logos" folder and then running wasta-logos-setup from a terminal like this:

wasta-logos-setup 2&>1 | tee -a "wasta-logos-setup-log.txt"

This way all messages and any errors will be put in the file. It will make a huge file that you could post somewhere so we could take a look at it (Google Drive or other? I'll leave it to you....)

Rik

Posts 12
Kevin Moore | Forum Activity | Replied: Mon, Jun 8 2020 12:42 PM

Okay, the installer ran as usual. It created the wasta-logos-setup.txt file but stored the output in a file named 1 . I copied the contents of "1" into the named text file and uploaded to https://drive.google.com/file/d/13VYbyVSPJSmoLdZs5yBwarLXK5ykYLYs/view?usp=sharing

This part of the process seems to go without any problems. I will continue and run the Logos app now, but this takes quite a while to download even the minimum setup so it will take a while to find out if it runs correctly at the end.

Posts 58
Rik Shaw | Forum Activity | Replied: Mon, Jun 8 2020 1:08 PM

Kevin,

When (if? :-) it starts crashing again, does it bring up the Wine Error Window where you can save the crash output? Try to get that if possible.

Then, if we are still stuck you could manually put an older version of the Logos msi installer in your ~/Downloads folder. wasta-logos-setup will look *first* for an installer there ("Logos-x86.msi" I think) and use it if found. If NOT found then it will try the wasta-logos-installer version (now 8.13). So this would be a way to get an older version of Logos installed to see if that addresses the crashing issue. But I don't know of others that have had issues with the updated Logos version so far....

Again keep us posted. Hoping we can get this sorted for you, and hoping any effort on your part will help others

Rik

Posts 12
Kevin Moore | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 9 2020 10:28 AM

This new install also fails to run properly. I should clarify that the installer itself seems to run without any problem. It's the main Logos app that crashes. I did get a Wine Error Window on one of my earlier attempts and appended it to a post on June 6, but I am not getting that window now.

More detailed description: After running the installer and resources are downloaded, I run the main Logos app. The messages about "preparing your library" etc appear and disappear as usual. The program window opens with my default layout. I can then - usually - interact with the program for a few seconds - hover over a resource tab and see the description, select a new tab, menu, window, etc. As soon as I click on anything, or if I wait for more than (maybe) 30 seconds, the program seems to freeze. I can move the main window around, minimize, maximize, etc, but nothing inside that main window responds at all. If I switch to a new Linux workspace and back it does not re-draw the window contents, but the main window frame and controls function as usual. When I select 'close' either from the main window or from my Linux panel, I get the message "This window might be busy and is not responding. Do you want to terminate the application?" I have tried waiting to see if something changes (twice, I left it running over 10 hours) but that doesn't seem to help. I get the same behavior every time I run Logos.

...so maybe my problem is with Wine (I don't know how to check or change the Wine configuration) or my current version of Linux rather than with the Logos installation.

Thanks again, Kevin

Posts 12
Kevin Moore | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 9 2020 11:55 AM

Unsure where to find an older Logos.msi to try installing that.

Posts 58
Rik Shaw | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 10 2020 7:26 AM

Kevin, can you please confirm from "Configure Logos Wine" (wasta-logos-setup creates this in your main menu) the Windows version (should be XP) and your wine version (should be 4.18)?

It is unfortunately strange you are having these issues, I haven't known of others with these problems. Maybe something didn't get correctly removed with your wasta-wine version when you uninstalled. The files should be under /opt/wasta-wine so if you want to try once more to remove wasta-wine, confirm that /opt/wasta-wine folder is removed, then re-install wasta-wine it may prove informative?

Your problem seems to somewhat match the crashing that would happen before we patched wine, but wasta-wine should take care of that.

Can you also post the contents of "~/.local/share/applications/wine/Programs/Logos Bible Software.desktop"? There was a problem previously that this was not getting updated to correctly reference "wasta-wine", maybe there is still a bug. It should be something along these lines:

[Desktop Entry]
Name=Logos Bible Software
Exec=env WINEPREFIX="/home/rik/.wine-logos" /opt/wasta-wine/bin/wine C:\\\\windows\\\\command\\\\start.exe /Unix /home/rik/.wine-logos/dosdevices/c:/users/rik/Start\\ Menu/Programs/Logos\\ Bible\\ Software.lnk
Type=Application
StartupNotify=true
Comment=Launches Logos Bible Software
Icon=215B_Logos.exe.0
StartupWMClass=logos.exe

Rik

Posts 12
Kevin Moore | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 10 2020 11:07 AM

Success!! Big Smile I think the main problems are solved. Before getting your suggestions I discovered that the opt/wasta-wine folder was not removed when I uninstall. (Maybe I'm not uninstalling correctly?) Anyway, I deleted this folder and tried re-installing from scratch, and it seems to have solved the problems I've been having.

I still wonder if there are problems in my setup. I can't find "Configure Logos Wine" anywhere in my system menu. I don't think that I've ever seen anything in the Wine menu except the Logos launcher on my XFCE Mint system.

"~/.local/share/applications/wine/Programs/Logos Bible Software.desktop"  contents:

[Desktop Entry]
Name=Logos Bible Software
Exec=env WINEPREFIX="/home/bemused2/.wine-logos" /opt/wasta-wine/bin/wine C:\\\\windows\\\\command\\\\start.exe /Unix /home/bemused2/.wine-logos/dosdevices/c:/users/bemused2/Start\\ Menu/Programs/Logos\\ Bible\\ Software.lnk
Type=Application
StartupNotify=true
Comment=Launches Logos Bible Software
Icon=4F4F_Logos.exe.0
StartupWMClass=logos.exe

Thanks again for all the help! I hope all of this might be useful troubleshooting for others, too.

Posts 673
Frank Sauer | Forum Activity | Replied: Fri, Jun 19 2020 8:00 PM

Quick PSA for our Logos Linux users - the WineHQ team has fixed the printing issue with version 5.11!!!

If you upgrade to 5.11, you will still see the error under the "Page" section of the Print/Export module - ignore it and click print - it works, as does the "Properties" link to allow changing page size, orientation and duplex printing options.

Posts 1
Darcy Roberts | Forum Activity | Replied: Sat, Jun 20 2020 4:22 PM

Mr. Ring,

Darcy Roberts here.  Would you be willing to set me in the write direction to beable to do the virtual windows 7 on my Linux Ubuntu machine so I can load my Logos Software on it?

Thank you!

Posts 673
Frank Sauer | Forum Activity | Replied: Sat, Jun 20 2020 6:04 PM

Here is a guide that was put together and has worked for most who use it.

https://docs.google.com/document/d/1Gms_Bc2Q_OOH3G5lmP6twXnqiSWxrFFT7lCN3nRyymw/edit

Darcy Roberts:

Mr. Ring,

Darcy Roberts here.  Would you be willing to set me in the write direction to beable to do the virtual windows 7 on my Linux Ubuntu machine so I can load my Logos Software on it?

Thank you!

Posts 3
Joseph Garness | Forum Activity | Replied: Mon, Jun 22 2020 7:56 PM

Works wonderful on Elementary OS 5.1!  Thank you!!!!!!!!!!!!

Posts 35
Daniel Ribeiro da Silva | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 24 2020 2:06 PM

Kevin Moore:

...Tried installing the V1.3 appimage version here: https://github.com/ferion11/LogosLinuxInstaller/releases/tag/v1.3  but I could not get it to install -- so far.

You used one old version, always get the new version of the installer here: https://github.com/ferion11/LogosLinuxInstaller/releases/

I had removed the old versions from the release page just to be sure.

Frank Sauer:

Quick PSA for our Logos Linux users - the WineHQ team has fixed the printing issue with version 5.11!!!

If you upgrade to 5.11, you will still see the error under the "Page" section of the Print/Export module - ignore it and click print - it works, as does the "Properties" link to allow changing page size, orientation and duplex printing options.

Good to know. But my tests with the 5.x version wasn't good. It had bad speed performance (i guess the speed improvement is just for opengl and vulkan), and corrupted my wine bottle, couldn't update the LogosBible, but updated the new books version files (reporting update successful, but keeping the old version), forcing me to a complete reinstall.

By the way, I created the portable version: https://drive.google.com/drive/folders/1iD3flpZLIBC9S0UkNAS-lVJCizvreUgb

Is easy like just extract the "LogosBible_Linux_portable.tar.gz" file in any place and execute the "Logos.sh" inside it (and make the login). The LogosBible can update itself here too.

Posts 12
Kevin Moore | Forum Activity | Replied: Thu, Jun 25 2020 10:15 AM

Thank you! I did discover the problem I was having with Rik's install script - with his help Smile - so I have not pursued using your appimage version any further, yet. I do plan to check out a current version when I get the chance since it does seem to offer some advantages. I am especially intrigued with the idea of making a portable version that could be installed on a USB drive.

Posts 2
Jim Rice | Forum Activity | Replied: Sat, Jul 4 2020 10:46 AM

Daniel, I'm looking to replicate this environment for remote users in very weak infrastructure areas in Africa.

Can you give me some idea of viable compute & storage requirements to make this Logos concept work on an Ubuntu node with is as low as possible on size, weight and power consumption?

Opinion on if this is viable on Raspberry Pi 4B https://www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-4-model-b/specifications/

Thanks, Jim

Posts 1041
John Goodman | Forum Activity | Replied: Sat, Jul 4 2020 3:01 PM

Raspberry Pi has the wrong cpu type. It is arm not x86. For a Pi you need the Logos web app.

גַּם־חֹשֶׁךְ֮ לֹֽא־יַחְשִׁ֪יךְ מִ֫מֶּ֥ךָ וְ֭לַיְלָה כַּיּ֣וֹם יָאִ֑יר כַּ֝חֲשֵׁיכָ֗ה כָּאוֹרָֽה

Posts 35
Daniel Ribeiro da Silva | Forum Activity | Replied: Mon, Jul 6 2020 7:03 AM

Jim Rice:

Daniel, I'm looking to replicate this environment for remote users in very weak infrastructure areas in Africa.

Can you give me some idea of viable compute & storage requirements to make this Logos concept work on an Ubuntu node with is as low as possible on size, weight and power consumption?

Opinion on if this is viable on Raspberry Pi 4B https://www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-4-model-b/specifications/

Thanks, Jim

As John said, we have the issue of incompatibility between processors.

A low-cost offline alternative, using the Raspberry Pi 4B, would be to install a version of android to SO and the Logos mobile version: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.logos.androidlogos&hl=en

Some resources, such as word study, are only available when online (I believe it's because of indexing, but using far fewer resources than the web application). Books can be downloaded and read offline.

Posts 3
Zachary Rohman | Forum Activity | Replied: Mon, Jul 6 2020 8:24 PM

Has anyone gotten Logos to work on Linux THROUGH Chrome OS?

I am looking to get a Chromebook... I LOVE Chromebooks and want to switch from Windows. It has better battery life and security, and I use Google Drive and Docs every day for everything!

The problem is, there are two ways I've seen to get things to download through Linux. One way is through a command. If you do it this way, it installs and from what I understand, it saves your progress as you go. 

If you use an app image, from what I understand, it simply opens a file each time, so I'm guessing my library would have to resync every time I start the program.

I'm not a crazy tech nerd but I do understand that Chrome OS runs Linux in a different way than Linux is normally run... So maybe some people can give me some help here...

I would love to drop everything and move to Chrome OS, I just need some assurance with Logos first.

Posts 843
Bill Anderson | Forum Activity | Replied: Tue, Jul 7 2020 7:03 AM

Zachary,

I have, as I told you in the other thread. Page 37 contains my first success with a Pixelbook. I don't know if anyone else has had success.

Page 48 of 49 (964 items) « First ... < Previous 45 46 47 48 49 Next > | RSS