Morphology Visual Filter not Showing properly in Bible

Page 1 of 1 (15 items)
This post has 14 Replies | 1 Follower

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Posted: Thu, May 14 2020 9:19 AM

I have a Greek Morph filter set up.

When I open my LEB, the filter does not display properly.

Note the Participle "go" is not marked correctly.

If I turn off the interlinear I have the following:

I would appreciate any help.  Thanks and blessings.

Posts 24272
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 10:14 AM

Hi Kathi

This normally happens when the versions of Bible and reverse interlinears are out of step.

Please open the Information pane in the LEB and check the Support Info at the bottom. Mine is shown below - what do you have?

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 10:46 AM

This is what i have

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 10:47 AM

Also note, it does not matter which bible I have the filter applied to, it does the same thing.

Posts 19034
Forum MVP
Keep Smiling 4 Jesus :) | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 11:21 AM

Kathi M:
Note the Participle "go" is not marked correctly.

Puzzling plus unable to replicate (on macOS 10.15.4 using Logos 8.14 Beta 2)

Personally avoid Visual Filters with Inline Reverse Interlinear enabled due to display issues (so my initial display of Bibles has highlighted surface text - if want to see Greek, then open SBL Greek New Testament for parallel or Multi-view display due to Reverse Interlinear changing Greek word order for alignment with English translation).

By the way, Logos Wiki has => Examples of visual filters (visual filters in screen shot can be freely downloaded into your installation)

Keep Smiling Smile

Posts 2275
David Thomas | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 1:23 PM

Kathi M:
When I open my LEB, the filter does not display properly.

I have occasionally (2x) run into a similar problem. I found that using the command reindex and the version I am having difficulty has always fixed the problem.

Making Disciples!  Logos Ecosystem = Logos8 on Microsoft Surface Pro 4 (Win10), Android app on tablet, FSB on iPhone, [deprecated] Windows App, Proclaim, Faithlife.com, FaithlifeTV via Connect subscription.

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 2:04 PM

Thank you for the link in Wiki. 

I have used Logos for many, many years and never had this problem before. 

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 2:48 PM

Hi David,

Unfortunately, reindexing did not work.

Posts 11433
DMB | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 3:24 PM

I thought Kathi's issue looks like the exact same issue as another user last week? I thought Dave tried to resolve it, with the same interrum suggestions not working (I couln't find the thread).

"God will save his fallen angels and their broken wings He'll mend."

Posts 26387
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 3:57 PM

Kathi M:

Hi David,

Unfortunately, reindexing did not work.

Go to Library, right-click the LEB and select "Remove from this device". Allow a few minutes for this to complete (no message being displayed).

Then restart Logos, right-click LEB in Library and select "Download".

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 4:18 PM

I've taken LEB off my laptop, restarted Logos, downloaded LED.

Now, my visual filter is not showing up in the drop down list for VF.

My VF usually show up under media.

I've tried changing bibles in my Greek morph Filter.  It still shows up in NASB (although NASB has same VF showing improperly problem)

Do i need to delete the VF doc and rewrite?  Seems illogical, but gremlins are not logical.

Once I can get this to work with LEB, am i going to have to do this will all the Bibles I use?  I'm wondering if there is a global fix?  Not a problem to do it separately, however, time consuming.

Suggestions

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 4:36 PM

Okay, i restarted Logos again and the VF list shows back up.  However, the VF is still not marking all text and is not showing properly on the screen.

looks the same as the above screen shots.

:-(

Posts 26387
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 4:54 PM

Kathi M:
My VF usually show up under media.

Scroll down further. It should appear under Visual FiltersEDIT: just saw your previous post

Kathi M:
Once I can get this to work with LEB, am i going to have to do this will all the Bibles I use?

You can use it for other bibles with the same Greek Morph e.g. put them in a Collection and use that as the Resource in the VF.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 26387
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 5:02 PM

Kathi M:

However, the VF is still not marking all text and is not showing properly on the screen.

looks the same as the above screen shots.

Are you using the latest version of Logos i.e. Logos 8.13?

Another suggestion is to redo your Bible Text only filter in the Visual filters menu e.g. switch it off.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 19
Kathi M | Forum Activity | Replied: Thu, May 14 2020 5:07 PM

Yes, I checked, and I'm using 8.13

Undoing the bible text on VF does nothing to improve the situation.  I am writing and email to Logos support since this a global problem with all my bibles.

My mom and daughter live with me and I checked both of their machines with their individual Logos and they are not having this problem.  So i figure there is a glitch somewhere.

I truly appreciate your time in trying to help.  You've helped me in the past.

Page 1 of 1 (15 items) | RSS