Crash in 4.5

Page 1 of 1 (18 items)
This post has 17 Replies | 1 Follower

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Posted: Tue, Jan 24 2012 6:25 PM

At the recommendation of experienced forum entities, I am beginning a new thread.

Since updating to 4.5, I have crashed twice, while, I think hovering over a cross-ref. hyperlink...

Crash logs attached.

03402.Logos4.zip

Posts 8221
LogosEmployee

Hi Bill,

This is a curious error. It looks like the program is working fine until it needs to save an updated preference back to disk; at this point the SQLite component encounters an error and crashes the program.

Since it looks like all your preferences have synced with our server, I think you should be safe to delete this folder:

    C:\Users\xcelldriver2\AppData\Local\Logos4\Documents\sp2o0xd1.zif\UserPreferences2

When you restart the app, there may be a brief delay while it re-downloads your preferences and re-creates the database. Hopefully this (recreating the DB) will work around the crash you're experiencing. If not, please post updated logs here. 

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 26 2012 10:16 AM

Thanks. That seems to have worked...

Excellent Customer support.

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 29 2012 1:37 PM

Well, it has done it again. I had just completed a search and clicked on a scripture hyperlink and it crashed again...

Here are the logs..

0284.Logos4.zip

Posts 25660
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sun, Jan 29 2012 10:10 PM

Bill Cook:
Well, it has done it again.

Same crash and potentially same solution. I would run a disk check first, though.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 30 2012 5:59 PM

And, I have run CHKDSK - no errors found. I deleted the Preferences2 folder and onece again, it has crashed. This time, I was simply scrolling within a Bible resource.

Log files attached...

28266.Logos4.zip

What do I need to do?

Posts 25660
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 30 2012 6:02 PM

Bill, I can only recommend you contact Customer Support by email or phone, and quote this thread.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 31 2012 10:13 AM

I did. I don't understand this. My work computer hasn't crashed yet. I hope the issue can be resolved, soon. I have studying to do...Smile

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 1 2012 5:09 AM

Has crashed several times with the same error. I have tried running an installation repair, telling Norton to ignore it, not using a Bluetooth mouse (I know I am stretching here)etc. Still crashed. When I set "Use Internet" to No, it seems to work fine. Does that help in a determination of the problem?

Posts 25660
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 1 2012 5:19 AM

Bill Cook:
Does that help in a determination of the problem?

It won't sync preferences (or anything!) in that mode, but it will read them. It could be useful for Customer Support.

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 1 2012 6:07 AM

Still haven't heard from them. Maybe working on SR-4...Smile

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 1 2012 6:49 AM

To keep things synced, when I am through with that session, I set ‘Use Internet’ to Yes and restart Logos. That is my workaround. It is a bit of a hassle, because you have to restart Logos after you change the ‘Use Internet’ setting.

Posts 8221
LogosEmployee

Bill Cook:

My work computer hasn't crashed yet.

Do you have different anti-virus or anti-malware on the work computer (that doesn't crash) and your other computer (that does)?

Can you configure your anti-virus to ignore all files (and subfolders) in

    C:\Users\xcelldriver2\AppData\Local\Logos4\Documents

If so, does that seem to prevent the crashes?

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 1 2012 3:57 PM

I have different AV software at work. I believe it is the corporate version of Microsoft's product-the name escapes me. I cannot configure it.

I have Norton at home. I have just configured it, I think to ignore the path you specified. I will test and report back.

Thanks for the response.

Posts 8221
LogosEmployee

We think we've identified the cause of this crash, and will be deploying a fix in SR-4.

Posts 449
Bill Cook | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 1 2012 6:06 PM

Excellent!

Posts 13397
Mark Barnes | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 1 2012 6:54 PM

Bradley Grainger:
We think we've identified the cause of this crash, and will be deploying a fix in SR-4.

I've been getting this crash in the beta of 4.5a. Can I presume the fix will be in the next beta update, too?

Posts 8221
LogosEmployee

Mark Barnes:

I've been getting this crash in the beta of 4.5a. Can I presume the fix will be in the next beta update, too?

Yes, the same fix has been added to 4.5a Beta 3.

Page 1 of 1 (18 items) | RSS