To those who're getting a crash on launch....

Page 1 of 1 (11 items)
This post has 10 Replies | 1 Follower

Posts 4508
Robert Pavich | Forum Activity | Posted: Tue, Nov 24 2009 3:11 AM | Locked

I was just sitting here thinking....how can I get in to the beta!!

Well...I did two things...not sure of which had the most to do with my success....hmm

 

I checked the "run in compatibiltiy mode" and tried it...no success...crash on launch...

Then before going back out of compatibilty mode..I "control-clicked" the logos icon and checked the "open to a blank workspace" and it launched and is now indexing!

 

So....I unchecked the "compatibility mode" and tried a regular launch...and it works just fine.....

 

 

Robert Pavich

For help go to the Wiki: http://wiki.logos.com/Table_of_Contents__

Posts 8596
TCBlack | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 5:18 AM | Locked

That's good news Robert.  Unfortunately I was actually able to get it running but like another poster in the main thread, every time I'd click a resource it would crash. 

I believe that whatever code they added for beta is quite unstable.

Hope yours runs steady.

Truth Is Still Truth Even if You Don't Believe It

Check the Wiki

Warning: Sarcasm is my love language. I may inadvertently express my love to you.

Posts 687
Jon | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 5:44 AM | Locked

Thomas Black:
I believe that whatever code they added for beta is quite unstable.

I went ahead and ignored all the warnings and just upgraded my main installation;

no problems thus far Smile

Posts 4508
Robert Pavich | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 6:43 AM | Locked

Darn!

As suggested, I tried to open a resource...and blam! crash!

the only thing that I can do is do searches....but not look at the results in a resource!...

C'mon Beta 2! Big Smile

Robert Pavich

For help go to the Wiki: http://wiki.logos.com/Table_of_Contents__

Posts 5337
Kevin Becker | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 7:36 AM | Locked

Robert Pavich:

Darn!

As suggested, I tried to open a resource...and blam! crash!

the only thing that I can do is do searches....but not look at the results in a resource!...

C'mon Beta 2! Big Smile

Can you at least play with the Datasheet?

Posts 48
Caleb Lau | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 8:05 AM | Locked

I have the same problem. I did make it to work by running Logos 4 on my other computer which have not been upgrade to Logos 4ab1 and removed all history and named layouts. Once it is synced with my logos account, I then open my Logos 4a beta 1 and it lunched without problem. I think the problem may be due to named layout since everyone running logos 4 will have history layouts. I hope there is a easy way to delete layouts without the second machine.

Posts 48
Caleb Lau | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 8:31 AM | Locked

Robert Pavich:

I "control-clicked" the logos icon and checked the "open to a blank workspace"

Robert,

Can you describe how to do "control-clicked" to check the "open to a blank workspace"? I think this is the solution to the crash problem on lunch. It seems to me that the problem is with the layout.

Posts 4508
Robert Pavich | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 8:56 AM | Locked

Ka-LiongLau:
Can you describe how to do "control-clicked" to check the "open to a blank workspace"? I think this is the solution to the crash problem on lunch. It seems to me that the problem is with the layout.

Ka-LiongLau,

Yes...I can.

When you launch Logos from the short cut..hold down the CTRL key first, then click the short cut.

this will bring up the login screen and you should check the box "open to a blank layout" and then it should open.

Robert Pavich

For help go to the Wiki: http://wiki.logos.com/Table_of_Contents__

Posts 4508
Robert Pavich | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 9:00 AM | Locked

Kevin Becker:
Can you at least play with the Datasheet?

 

Yes...!! i can...very very cool...

BUT..

When I try and open the resource that's called out in the datasheet...crash city...

Robert Pavich

For help go to the Wiki: http://wiki.logos.com/Table_of_Contents__

Posts 48
Caleb Lau | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 9:16 AM | Locked

Robert Pavich:

When you launch Logos from the short cut..hold down the CTRL key first, then click the short cut.

this will bring up the login screen and you should check the box "open to a blank layout" and then it should open.

It works perfectly. Thanks.

Posts 4508
Robert Pavich | Forum Activity | Replied: Tue, Nov 24 2009 9:23 AM | Locked

Robert Pavich:
When I try and open the resource that's called out in the datasheet...crash city...

 

Ok, I did the "update now" and "update resources" and it's working! (i'ts indexing at the moment)

I opened the ESV clicked on some verses, used the data sheet...all's well so far... Big Smile

Robert Pavich

For help go to the Wiki: http://wiki.logos.com/Table_of_Contents__

Page 1 of 1 (11 items) | RSS