I need help with a synchronization issue

Page 1 of 1 (12 items)
This post has 11 Replies | 3 Followers

Posts 10
Tim Drushal | Forum Activity | Posted: Tue, Feb 12 2013 6:52 PM

I have two computers running Logos 4. One is a desktop running Windows 7 and the other is a Dell Netbook also running Windows 7. I updated Logos 4 on the netbook by pressing the icon prompt that appeared in the lower right corner of the screen this evening and it seems that all went well. But, after I did the same thing on the desktop I am getting a persistent synchronization error. I will include a snippet from the Logos4Error.log in hopes that it may be of help since it means absolutely nothing to me. Thanks.

 

Program Version: 4.6b (4.62.0.0299)

Time: 2013-02-12 21:33:32 -05:00 (2013-02-13T02:33:32Z)

Exception while syncing client: Repository = (Libronix.DigitalLibrary.HistoryManager+OurSyncClientRepository), Service = (Logos.Sync.WebService.JsonSyncService`1[Logos.Documents.Contracts.History.HistorySyncItem])

System.ArgumentNullException: Value cannot be null.

Parameter name: g

   at System.Guid..ctor(String g)

   at Libronix.DigitalLibrary.HistoryManager.OurSyncClientRepository.ConvertDatabaseIdToItemId(Object databaseId)

   at Libronix.DigitalLibrary.HistoryManager.OurSyncClientRepository.ReadItem(String itemId)

   at Logos.Sync.Client.Database.DatabaseSyncClientRepository`1.GatherModifiedItemsCore(SyncOptions options, IWorkState state)

   at Logos.Sync.Client.SyncClientRepository`1.GatherModifiedItems(SyncOptions options, IWorkState state)

   at Logos.Sync.Client.SyncClient.Sync(SyncPurpose purpose, IWorkState state)

   at Logos.Sync.Client.SyncManager.SyncManagerThread()

Posts 9137
Forum MVP
Mark Smith | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 12 2013 7:24 PM

Tim, is this error producing a crash or just notations in the error log?

Pastor, North Park Baptist Church

Bridgeport, CT USA

Posts 10
Tim Drushal | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 12 2013 7:31 PM

Thank you Mark for your question.

I keep getting the little yellow yield sign indicating a synchronization error when I open, close, or try to manually synchronize Logos4. I am assuming, therefore that any changes I make are not getting synchronized with the "cloud" and not with my netbook.

 

Edit: To answer your question more directly, Logos4 does not crash, it just will not synchronize.

Posts 9137
Forum MVP
Mark Smith | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 12 2013 7:56 PM

Tim, if you don't already have diagnostic logging enabled, please do that and follow the directions in the linked page about attaching .zip files of all the log files. Run Logos for awhile doing what you normally do then .zip the Logos.log file and the error log file.

Logos 4.6b did have some new synchronization features, so what you are seeing may be a previously undetected bug.

Pastor, North Park Baptist Church

Bridgeport, CT USA

Posts 10
Tim Drushal | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 12 2013 8:16 PM

Mark,

Thank you for the advice. Per your suggestion, I did a quick but functional session because of the late hour. I hope it will be of some help. Do you think I need to escalate this problem to the tech support system?

 

4745.Logos4Log&Error.zip

Posts 9137
Forum MVP
Mark Smith | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 12 2013 8:23 PM

Tim, the good news is that virtually everything is successfully syncing so you don't have a lot to worry about.

What is not syncing is the HistoryManager which was one of the new features of 4.6b. For that reason someone from Logos needs to look at your files. All your other data is being correctly synched, so sleep well.

Pastor, North Park Baptist Church

Bridgeport, CT USA

Posts 10
Tim Drushal | Forum Activity | Replied: Tue, Feb 12 2013 8:48 PM

Thanks Mark. For all your help. I'll send tech support an email tomorrow.

Posts 195
LogosEmployee
Seth Copeland | Forum Activity | Replied: Wed, Feb 13 2013 9:32 AM

Tim Drushal:
I have two computers running Logos 4. One is a desktop running Windows 7 and the other is a Dell Netbook also running Windows 7. I updated Logos 4 on the netbook by pressing the icon prompt that appeared in the lower right corner of the screen this evening and it seems that all went well. But, after I did the same thing on the desktop I am getting a persistent synchronization error. I will include a snippet from the Logos4Error.log in hopes that it may be of help since it means absolutely nothing to me. Thanks.

Thanks for letting us know.
We've have pushed a fix for the problem and it should be in the next S.R.

Regards,

Seth Copeland

Logos SW Development .

Posts 4
Lito Villoria | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 1 2013 7:35 AM

I have the same problem. one of my computers doesnt synchronize. I was able to update the Logos recently but still i have problems in synchronization. What should i do? Thanks!

Posts 653
Alex Scott | Forum Activity | Replied: Fri, Mar 1 2013 7:42 AM

I had the same problem.  It disappeared when I cleared the history under Tools.  Try that and if that doesn't work there some other things you may need to do.

Longtime Logos user (more than $30,000 in purchases) - now a second class user because I won't pay them more every month or year.

Posts 4
Lito Villoria | Forum Activity | Replied: Mon, Mar 4 2013 9:49 PM

Seth I had the same problem with synchronization of my laptop running windows 7. I have the latest update of Logos and yet i cannot my logos on the laptop doesnt synchronize. I tried clearing my history under tools as suggested by Alex but still doesnt work.

Posts 4
Lito Villoria | Forum Activity | Replied: Mon, Mar 4 2013 9:50 PM

Thanks Alex! I did cleared the history but still doesnt work.

Page 1 of 1 (12 items) | RSS