5.0b Service Release 4 (5.0.2.0755) available for download

Page 1 of 2 (31 items) 1 2 Next >
This post has 30 Replies | 2 Followers

Posts 242
Kelly Flones | Forum Activity | Posted: Thu, May 16 2013 5:41 PM

5.0b Service Release 4 (5.0.2.0755) is available for download.

If you have automatic updates turned on, 5.0b SR-4 will be downloaded automatically the next time your system checks for updates. To install it right away, enter the Update Now command. If you encounter problems with the auto update, download SR-4 using the appropriate link:

Mac
Windows

Release Notes

Posts 99
Brian Kempson | Forum Activity | Replied: Thu, May 16 2013 10:58 PM

Upgrade downloaded

Then, since there was a resource to download, indexer kicked in.

Trend Micro detected security threat in indexer. Removed threat HEU_AEGISCS701

Now logos programme no longer works - just splash screen which then disappears.

 

Help!

 

Brian Kempson

 

Posts 8253
LogosEmployee
Bradley Grainger (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Thu, May 16 2013 11:26 PM

Brian Kempson:

Trend Micro detected security threat in indexer. Removed threat HEU_AEGISCS701

Now logos programme no longer works - just splash screen which then disappears.

Firstly, try to restore the quarantined/deleted files from Trend Micro (if it allows you to do that).

If not, go to Control Panel > Uninstall or change a program, find Logos Bible Software 5 in the list, right-click it, and choose Repair. This should restore the files that Trend Micro deleted. You may need to temporarily disable Trend Micro, or exclude the Logos folders from virus scanning for this to succeed.

Posts 99
Brian Kempson | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 1:18 AM

Hi Bradley

What a fine young man you are!! Logos 5 has now successfully reloaded & is now happily (slowly) indexing. Thanks heaps for the help.

Should you come to South Australia, you are welcome at our church for free!

God bless

Pastor Brian

Posts 32
Skycaptain50 | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:06 AM

I downloaded this release and Logos stopped working. Then I tried to the "repair" option you mentioned, and now the program will not even open! Please help! 

Posts 1
Ryan White | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:22 AM

I had the same problem today and was able to get Logos up and running by restoring the HEU_AEGISCS701 file to the program.

Thanks so much for your help.

Ryan

Posts 8610
TCBlack | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:27 AM

Mike Crews:

I downloaded this release and Logos stopped working. Then I tried to the "repair" option you mentioned, and now the program will not even open! Please help! 

Mike, you were not previously on the current beta were you? Bradley had advised us against doing that due to it creating incompatibility in the databases.

IF this is the case you may need to re-install the program.


Either way,

  1. please create a new thread,
  2. explain what happened,
  3. enable Logging ( http://wiki.logos.com/Diagnostic_Logging  ) and
  4. upload your logs ( http://wiki.logos.com/Uploading_Logs )  so we can take a look.

Thanks. 

Truth Is Still Truth Even if You Don't Believe It

Check the Wiki

Warning: Sarcasm is my love language. I may inadvertently express my love to you.

Posts 8610
TCBlack | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:28 AM

Here is that referenced warning: 

Do not upgrade from 4.6b/5.0b SR-4 to 4.6c/5.1 Beta 7 

Truth Is Still Truth Even if You Don't Believe It

Check the Wiki

Warning: Sarcasm is my love language. I may inadvertently express my love to you.

Posts 32
Skycaptain50 | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:35 AM

I apologize for my ignorance, but I do not know how to add this file. 

Posts 32
Skycaptain50 | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:39 AM

I am sorry for my ignorance, Thomas, but I do not understand your post. This morning I turned on Logos, the program told me there was an update, and I downloaded it and tried to install it. I got a message saying the program failed to update, and from then on it will not open at all. I am not subscribed to any beta updates. I saw this thread and hoped to find a quick solution to my problem. I also don't understand why Logos would release an update that they know will crash the program. I am not very proficient at the forums just looking for some help. Thanks for responding and God Bless! 

Posts 28372
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:40 AM

Mike Crews:
I apologize for my ignorance, but I do not know how to add this file.

Do you mean that you don't know how to attach a log file to the thread? In the formatting pallet, there is a paperclip icon. That will bring up a menu to add a file. Please, however, create a new thread like Thomas recommended. It helps to have "one conversation at a time."

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 4625
RIP
Milford Charles Murray | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:42 AM

Peace to you this Beautiful Morning!             *smile*

                 I updated my Logos 5 this morning to 5.0b Service Release 4 (5.0.2.0755) successfully.

However, for some strange reason I had to start my Logos offline.              Which I did  ...    successfully.

Now, however (and I'm somewhat embarrassed as a long-term Logos Bible Software User!   *smile*  )        .....   I don't know how to get back "online"!

 

My "sync" is not spinning, and I get this message when I try to update ....   (I know there are no updates for me, but I'd like to reset my Logos 5, please!)      I do not want to work offline   .... please!                 *smile*

 

Philippians 4:  4 Rejoice in the Lord always; again I will say, Rejoice. 5 Let your reasonableness be known to everyone. The Lord is at hand..........

Posts 28372
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:44 AM

Mike Crews:
I also don't understand why Logos would release an update that they know will crash the program.

They wouldnt. 

Mike Crews:
I am not subscribed to any beta updates

You can safely ignore that part then.

Mike Crews:
I saw this thread and hoped to find a quick solution to my problem.

We won't know what is going on until we can "look under the hood." Just because you are having similar difficulties to another user does not mean you both have the same problem… which is why we need to look at logs. You will need to enable this first, since it is turned off by default. There are instructions for both Mac and Pc in the links in my signature line below these comments.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 28372
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:46 AM

Milford Charles Murray:
I don't know how to get back "online"!

Restart the program. If it won't go online automatically, then there is some issue that needs to be addressed.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 4625
RIP
Milford Charles Murray | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 5:56 AM

Thank you, Good Brother!           Have already restarted about 1/2 dozen times .......

                      will do two more ................

just did two more     .............

still offline   ..........

am going to shut down my computer and restart and will be back to this thread in 10 minutes    .....    perhaps to see if I should start a new thread ...

                perhaps to share that everything is now A.O.K.                       We'll see ....                  *smile*

Philippians 4:  4 Rejoice in the Lord always; again I will say, Rejoice. 5 Let your reasonableness be known to everyone. The Lord is at hand..........

Posts 32
Skycaptain50 | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 6:02 AM

Thanks for your reply. I read your message on log files for Windows, but if I understand correctly, you must be able to access the program. I cannot even bring Logos up to do anything at all. It will not open at all. 

Posts 4625
RIP
Milford Charles Murray | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 6:06 AM

Should I start a new thread?              Just restarted my computer .............          I'm still "offline"      and am clueless?!?

                          Think I'll go and have my second cup of coffee and then come back to see if anyone has any good ideas ....

Blessings for the day, eh???!!!

Philippians 4:  4 Rejoice in the Lord always; again I will say, Rejoice. 5 Let your reasonableness be known to everyone. The Lord is at hand..........

Posts 28372
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 6:08 AM

Mike Crews:

if I understand correctly, you must be able to access the program. I cannot even bring Logos up to do anything at all. It will not open at all. 

You don't need to access the program, otherwise getting logs would be difficult if you can't start the app... Wink

Did you press and hold the control key immediately upon startup? Or when you write that you can't open the program at all, do you mean you click and click and click but nothing happens (not even a crash)?

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 32
Skycaptain50 | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 6:12 AM

I did press and hold the key at startup and nothing at all happens--not even a crash. 

Posts 28372
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, May 17 2013 6:19 AM

Mike Crews:
I did press and hold the key at startup and nothing at all happens--not even a crash.

Try downloading the engine manually and installing it that way. There is a link in the very first post in this thread.

OSX & iOS | Logs |  Install

Page 1 of 2 (31 items) 1 2 Next > | RSS