WARNING: SR-2 and Downloads

Page 2 of 5 (88 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next >
This post has 87 Replies | 4 Followers

Posts 40
Bud Brown | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 7:07 AM

Unfortunately I got caught! Both of my machines downloaded and installed the update, and now I can't start L4 on my main desktop machine. Fortunately it is still working on my laptop!

Posts 1394
PL | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 7:09 AM

Tim Deahl:
Anyone aware of a keystroke to open "highlighting"?

Ctrl-K to highlight; Ctrl-Shift-K to erase, just like in Logos 3

In Help (F1), search for    Keyboard    and you'll get all the keyboard shortcuts in Logos 4.

Hope this helps,

Peter

Posts 692
Otto S. Carroll | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 7:56 AM

Hello Dave (and all who are trying to troubleshhot this),

I received four updates as I recalled - two of 800+ MB each and two 36+ MB (updating from SR-1 to SR-2). My system went into short periods of indexing after th 800+ MB downloads (which were probably the updates for the interlinears). I did NOT experience the "DEC 31" bug after the first SR-2 update - from what I gathered, it was time zone dependant (I live in the Dallas TX USA area - US Central time zone).

The only problem I see from my system is with the NLT interlinear. I have the interlinear pane (others have reported that it was missing), but I can't execute any right-click search from within the interlinear (no pop-up window). I can perform right-click searches from with the main text.

Otto

__________

15" rMBP 2.6 GHz i7 | 16 GB RAM | 1.0 TB Flash Drive | OS X 10.12.3 | Logos 7.0 (7.3.0.0062)

Posts 406
Fred Greco | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 8:32 AM

Ray ***:

DavidStevely:

So far no problems running SR2 but I'm nervous now waiting for the crash!

Wow guys. I'm so sorry that you are experiencing such problems. I'm guessing that there must be some commonality to your installations and/or resources. Like David, I have been running SR-2 with no problems at all. Release number: 4.01.3.4767

EDIT: For what it is worth. I went from 4.0a directly to SR-2, never installed SR-1. Not sure if that made any big difference. One thing for sure is that I didn't experienced the big downloads you guys are referring to either.

That is exactly my scenario: 4.01.3.4767 and directly from 4.0a.  And my Logos 4 is messed up to be almost unusable.

Fred Greco
Senior Pastor, Christ Church PCA, Katy, TX
Windows 10 64-bit; Logos 7.1 SR-2 (Reformed Platinum)

Posts 8967
RIP
Matthew C Jones | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 8:42 AM

Otto S. Carroll:

I received four updates as I recalled - two of 800+ MB each and two 36+ MB (updating from SR-1 to SR-2). My system went into short periods of indexing after th 800+ MB downloads (which were probably the updates for the interlinears). I did NOT experience the "DEC 31" bug after the first SR-2 update - from what I gathered, it was time zone dependant (I live in the Dallas TX USA area - US Central time zone).

The only problem I see from my system is with the NLT interlinear. I have the interlinear pane (others have reported that it was missing), but I can't execute any right-click search from within the interlinear (no pop-up window). I can perform right-click searches from with the main text.

I have the same scenario & results as you. I live in OKC, my upgrade happened on 12-30-2009, it was 807mb and indexed quickly. I think it was followed by a tiny fix file.
My Bible People/Places/Things seems to work fine.
I can only see a problem with NLT Interlinear. My other interlinears work fine.

While I started typing this, Logos went into indexing...Maybe I did not disable updates per Dave quickly enough. I will have to wait & see.

Logos Portfolio 4.0a SR-2  (4.01.03.4767) running on Vista Home Premium, AMD 64 Live, 3GB RAMM,

Logos 7 Collectors Edition

Posts 406
Fred Greco | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 9:00 AM

Mark Barnes:

For what it's worth, I had major problems with SR-2, but deleting my index folder and rebuilding the index seems to have solved the problems for me.

Mark,

Exactly which folder did you delete?  Did you have large numbers of resources (1GB+) in the folder?

C:\Users\Username\AppData\Local\Logos4\Data\glklg3ms.tvu\ResourceManager\Downloaded

Fred Greco
Senior Pastor, Christ Church PCA, Katy, TX
Windows 10 64-bit; Logos 7.1 SR-2 (Reformed Platinum)

Posts 98
Henry Finkle | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 9:15 AM

I went from 4.0a directly to sr-2 and have experienced none of the problems mentioned.

I'm currently in a location where my internet is extremely slow. I'm getting about 1.2gb of updates. Some seems to be the interlinears but I'm also receiving my theological journals bibliotheca sacra 1-90 again. Although I have them already from the galaxie ftp. (I might be heading for some trouble with these because the ones from the galaxie ftp are newer. Don't know why it's downloading the older ones).

It would be nice for the download updater to have a "pause option" so that my internet is not constantly bogged down by the downloads. Right now I only see "cancel download"

In the past when I had problems with my resources I just deleted the whole index and after re-indexing everything was fine again. There was also one instance where I started from scratch and that fixed almost all of my problems with L4.

For those who have problems now maybe we could also remove a possible problem with the year from the whole equation. Maybe set the date back to 28-30 december 2009 and check if the problem is still there.

Posts 653
Alex Scott | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 9:34 AM

I'm assuming that some at least have sent a request to Customer Service about this problem?  As tempting as it is to send more, I think that might be self-defeating - I'm sure they will quickly become aware of the turmoil SR2 has created, but a flood of e-mail complaints will probably slow the whole process down.

Longtime Logos user (more than $30,000 in purchases) - now a second class user because I won't pay them more every month or year.

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 9:38 AM

Alex Scott:

I'm assuming that some at least have sent a request to Customer Service about this problem?  As tempting as it is to send more, I think that might be self-defeating - I'm sure they will quickly become aware of the turmoil SR2 has created, but a flood of e-mail complaints will probably slow the whole process down.

Done.

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 232
Paul Meathrel | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 9:43 AM

For the record I have SR2 installed on my machine with all updates and it's working fine with none of the specific issues mentioned (thankfully!). Admittedly I did a rebuild index after it arrived - although I understanding that didn't work for everyone.

I'm sure we'll have an answer soon on our queries!

 

Paul

Posts 408
Ken Shawver | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 12:11 PM

Yeah caught in the download before full awareness of the issues had been identified. This is a really troubling release and seems to be getting worse as the resources impacted are discovered. They need to get a fix in ASAP and not perform a release on a holiday weekend with nobody - apprarently - monitoring the issues.

I tend not to be overly critical but this was poopr timing. It's hard to demo L4 when there are missing resources and broken functionality like the reverse interlinears, not to mention message and study impacts.

 

In Christ,

Ken

Dell Studio 1555; 15.6 True Life LCD; Intel Core 2 Duo T6600 2.20 GHz, 2M Cache, 800 MHz FSB ; 500GB 5400 HDD; 8GB RAM, Win 10, Chrome 70

http://wiki.logos.com/

Posts 726
Chris Elford | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 12:41 PM

I have had no problems with the NLT NT Interlinear - it works fine - right clicks and all - visual filters based on Interlinear added automatically and work fine.

But, 1000 Bible Images is missing - appears in the library but get a message saying it is missing when I try to open it. Biblical People, Places and Things are grayed out -- In a PG they are grayed out, but still show with a "down arrow" indicating they are active and should open.

I have had no crashes and can run a PG and link to Commentaries, etc.

I can run Basic, Bible, Morph and Syntax searches. Use, create and edit Reading Plans. Can't think of anything else I've done in the last couple of days.

I had an 800 MB download then a start on indexing then another download which was added onto the first (First one worked through the 800+ MBs then indexing appeared for a minute then download re-started at about 94% of the 850 MB (I think) and finished) then it did a complete index in 1.5 hours.

I have Platinum and have had every update - I ran separate account Beta until RC2 then overwrote my 4.0 SR2 and went through the rest of the updates as they came.

I updated on Dec. 30 about 6:30 pm Mountain Standard Time.

I'm using an Acer TravelMate 7730, 4 GB RAM, 2.0 Ghz 2-core Intel with integrated graphics, Vista Business.

Hope this helps with the troubleshooting.

Chris

Posts 421
Scott S | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 1:06 PM

I installed SR-2 the other day.  No crashes on my PC.  Any reason to avoid using L4 til we hear from Logos?

Thanks in advance,

Scott

P.S. Thanks to Dave for the warning.  Normally, I don't immediately install updates from any software vendor . . .

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 1:08 PM

Scott S:

I installed SR-2 the other day.  No crashes on my PC.  Any reason to avoid using L4 til we hear from Logos?

Thanks in advance,

Scott

P.S. Thanks to Dave for the warning.  Normally, I don't immediately install updates from any software vendor . . .

If it's working keep using it. I'm using it, even with all the issues I'm seeing. It doesn't seem to get worse with use, but there are a few things broken right now.

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 3704
BillS | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 1:10 PM

If your installation seems like it's working, work on. Big Smile

I haven't seen a post that says things get worse AFTER install... only with.

Myself, I'm going to "camp" with L3 for the remainder of the weekend--but then enough parts of L4 aren't working that I've just made the choice not to worry about whether it's doing what it's supposed to. But that's my choice, based on my mileage. Your mileage may differ.

Big Smile

 

Grace & Peace,
Bill


MSI GF63 8RD, I-7 8850H, 32GB RAM, 1TB SSD, 2TB HDD, NVIDIA GTX 1050Max
Samsung S9+, 64GB
Fire 10HD 64GB 7th Gen

Posts 421
Scott S | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 1:13 PM

Richard DeRuiter:
If it's working keep using it.

Rich, Bill,

Okay - thanks.

Posts 5
Derek R. Iannelli | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 2:21 PM

Dave and others...  very similar discussion here:  http://community.logos.com/forums/t/8337.aspx  as well.  Posted a solution there regarding FRESH install if your interested....

Posts 3704
BillS | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 2:24 PM

Derek R. Iannelli-Smith:

Dave and others...  very similar discussion here:  http://community.logos.com/forums/t/8337.aspx  as well.  Posted a solution there regarding FRESH install if your interested....

Hi Derek, please let us know if the fresh install actually works for you.

Blessings on your effort.

 

Grace & Peace,
Bill


MSI GF63 8RD, I-7 8850H, 32GB RAM, 1TB SSD, 2TB HDD, NVIDIA GTX 1050Max
Samsung S9+, 64GB
Fire 10HD 64GB 7th Gen

Posts 97
Greg Gray | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 6:58 PM

I was asked by Richard to post the following info in this thread (the original post can be found here

 

Just for interest sake.  I have two computers running Logos4 one is is using 4a (build .4533), and the other up to date with sr2 and the newly updated resources.

Both are acting the same way (I have lost some of my interlinears, and biblical people, places and things, etc.).  

 

This means that the problems probably aren't related to either SR-2 or the recent updates, but some other preexisting problem.

 

Again to be clear.  On my system that is still on 4a with the old resources (that was working fine several days ago as I definitely used my NKJV interlinear and biblical people function), I am now having the same problems as described in this thread.

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Sat, Jan 2 2010 7:09 PM

I have had a couple of minor crashes with SR-2. (minor because I could not reproduce them, and it hasn't happened for about 48 hrs now)

Other than that, I am not having major issues at the moment.

Page 2 of 5 (88 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next > | RSS