[ACK] Logos 6 - Visual Filter is gone

Page 1 of 1 (14 items)
This post has 13 Replies | 3 Followers

Posts 9
Tarcizio Jose de Freitas Carvalho | Forum Activity | Posted: Tue, May 26 2015 11:48 AM

When I press the "three dots" function it shows Resource, Notes, but no Visual Filter. It is happening with BHS/WIVU and BHS/SESB. As you can see, it is working fine with the Greek Text.

What could be going on? Am I skipping something?

Thanks.

Posts 21977
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, May 26 2015 12:15 PM

Tarcizio Jose de Freitas Carvalho:
When I press the "three dots" function it shows Resource, Notes, but no Visual Filter. It is happening with BHS/WIVU and BHS/SESB

This happens if you don't have any Visual Filters associated with the resource. 

Try creating a simple Filter that is tried to WIVU and see if it appears.

If so, check your existing Filters to see if they include the WIVU / SESB resources.

Posts 9

Graham, thanks for your prompt answering.
The point is that it was working before. I've been using this since Libronix. It follows attached another screenshot.

Thanks.

Posts 21977
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, May 26 2015 1:57 PM

Tarcizio Jose de Freitas Carvalho:
The point is that it was working before. I've been using this since Libronix. It follows attached another screenshot.

Thanks for that.

I have just tried to create a similar filter and it seems to work

One thing I noted - and shown in the screenshot - is that the division "Old Testament" is not an option and I see that is what you have in your filter.

I wonder if anything has changed in the definition of the range since you created the filter and if that is affecting things.

If you change the range to Entire Bible does that change the results?

Posts 2831
Doc B | Forum Activity | Replied: Tue, May 26 2015 2:08 PM

My thanks to the various MVPs. Without them Logos would have died early. They were the only real help available.

Faithlife Corp. owes the MVPs free resources for life.

Posts 244
LogosEmployee
Ryan Gano (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Tue, May 26 2015 8:02 PM

Tarcizio Jose de Freitas Carvalho:

When I press the "three dots" function it shows Resource, Notes, but no Visual Filter. It is happening with BHS/WIVU and BHS/SESB. As you can see, it is working fine with the Greek Text.

What could be going on? Am I skipping something?

Thanks.

This is an issue we are actively investigating. I'll make sure you get contacted about this tomorrow because we may need to request some files from you.

Ryan

Posts 9

Thanks Ryan.

I am eagerly waiting because I use BHS-WIVU a lot in class!

Posts 3154
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Wed, May 27 2015 1:58 PM

Tarcizio Jose de Freitas Carvalho:

Thanks Ryan.

I am eagerly waiting because I use BHS-WIVU a lot in class!

I've contacted you, Tarcizio. 

 

Posts 156
Andrew Mitchell | Forum Activity | Replied: Sun, May 31 2015 6:46 AM

Ryan Gano:
This is an issue we are actively investigating

I'm having a similar issue, my visual filters are not showing up. Is it a bug?

Thanks

Andrew

Posts 21977
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sun, May 31 2015 6:58 AM

Andrew Mitchell:
I'm having a similar issue, my visual filters are not showing up. Is it a bug?

I don't know from Ryan's comment above whether the issue they are looking into is resource-specific or more general.

Are you seeing this in the same resources discussed above or other ones?

Posts 244
LogosEmployee
Ryan Gano (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Sun, May 31 2015 7:20 AM

Andrew Mitchell:
I'm having a similar issue, my visual filters are not showing up. Is it a bug?

If your symptoms are:

  • Visual filters don't show up in several Bibles
  • Searches show far fewer resource results than you might otherwise expect
  • You are using a version of the app somewhere near 6.3

Then it's possible you have the same issue. Unfortunately the only known fix at this time is to rebuild your index (type "Rebuild index" in the command box). We are working to figure out what's causing this so we can fix it.

Posts 156
Andrew Mitchell | Forum Activity | Replied: Sun, May 31 2015 7:32 AM

Thanks both.

Yes, I am using 6.3.0.0038 and the symptoms are similar

Will try an index rebuild

Posts 156
Andrew Mitchell | Forum Activity | Replied: Sun, May 31 2015 8:48 AM

Andrew Mitchell:
Will try an index rebuild

That worked.

Thanks

Posts 9

Hey Tommy Ball, thanks very much for all the interactions till the problem was gone.

Indeed, rebuild the index solved the missing visual filters.

Page 1 of 1 (14 items) | RSS