[ACK] Installation Issue: No warning when Setup Waits

Page 1 of 1 (14 items)
This post has 13 Replies | 2 Followers

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Posted: Tue, Jun 2 2015 1:13 AM

I used the beta installer and it terminated my session of Logos and then disappeared. Nothing happened until I realised it was chewing up wait states and mass storage space until I terminated the other session of Logos 6. Not good - - and why does it have to wait anyway?

7776.SetupWaiting.zip

Also, I have three "System" folders (1x 6.3..., 2x 6.4...) - one of them was not removed

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 9160
LogosEmployee

Are you running multiple copies of Logos in different user profiles?

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 2 2015 4:25 PM

Yes, standard beta practice!!

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 9160
LogosEmployee

This is one of the known issues with that approach.

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 3 2015 4:48 PM

When can I expect a fix, though. There should be a warning message at least.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 262
LogosEmployee
Steve Workman | Forum Activity | Replied: Mon, Jun 15 2015 1:41 PM

I have created a ticket for us to look into this further.

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 16 2015 5:15 AM

Thanks, Steve

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 42
LogosEmployee
Bryan Albert | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 17 2015 9:57 AM

Dave,

There is an issue where the bootstrapper sees the Logos.exe instance (your stable build) running in the other Windows user account, and assumes it's the shutting-down beta instance. This is a really unusual situation. We have a case for it, though it's a low priority...

As a work around, you could shut down the stable version of Logos, or log out that Windows user, before running LogosSetup.exe to update your beta version. Or, you could let the beta version update itself automatically. Since that happens in the background, it doesn't try to shut down Logos. 

Bryan

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 17 2015 7:18 PM

Bryan Albert:
As a work around, you could shut down the stable version of Logos, or log out that Windows user, before running LogosSetup.exe to update your beta version. Or, you could let the beta version update itself automatically.

There are times when the beta installer is preferred e.g. when I don't want the resource updates!

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 42
LogosEmployee
Bryan Albert | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 5 2015 10:01 AM

Dave,

I did some work on the bootstrapper and while I was in there, I think I fixed this behavior. If LogosSetup.exe finds Logos.exe running under a different user account, it should just skip it instead of waiting indefinitely for it to close. When you get your first 6.6 update, let me know if it works.

Bryan

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 5 2015 4:03 PM

Will do.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 1471
Angela Murashov | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 18 2015 2:38 PM

Bryan Albert:
When you get your first 6.6 update, let me know if it works.

This should be fixed in 6.6 Beta 1. Please let us know if it is not fixed. Thank you! Smile

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 18 2015 4:16 PM

Will do!

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 27469
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 20 2015 5:19 AM

The beta installer for 6.6 B1 did not wait for the other instance of Logos to close!  Thank you.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Page 1 of 1 (14 items) | RSS