6.9 Beta 4 - Catastrophic failure in logs - will not download updated resources today

Page 1 of 1 (17 items)
This post has 16 Replies | 0 Followers

Posts 2830
Don Awalt | Forum Activity | Posted: Tue, Jan 12 2016 3:43 AM

2016-01-12 06:39:31.5645 13 Info InstallResourceUpdateStage (Timed) Patching EEC09SA.logos4 with C:\Users\AWALT\AppData\Local\Verbum\Data\aqcxsize.v43\UpdateManager\Resources\61387\EEC09SA.logos4.lbsevp.
2016-01-12 06:39:31.5685 13 Error IssueError Issuing exception 0x8000FFFF: Catastrophic failure [..\..\src\LbxUtil\EncryptedVolume.cpp(636)]
2016-01-12 06:39:31.5705 13 Error Exception Exception 0x8000ffff: Catastrophic failure [..\..\src\LbxUtil\EncryptedVolume.cpp(297)]
2016-01-12 06:39:31.5725 13 Error IssueError Issuing exception 0x80004005: Unspecified error [..\..\src\LbxUtil\PatchResource.cpp(697)]
2016-01-12 06:39:31.5745 13 Error Exception Exception 0x80004005: Unspecified error [..\..\src\LbxUtil\PatchResource.cpp(897)]
2016-01-12 06:39:31.5765 13 Warn InstallResourceUpdateStage Resource patching failed.
2016-01-12 06:39:31.5785 13 Info InstallResourceUpdateStage (10ms) Patching EEC09SA.logos4 with C:\Users\AWALT\AppData\Local\Verbum\Data\aqcxsize.v43\UpdateManager\Resources\61387\EEC09SA.logos4.lbsevp.

See attached logs

4807.Verbum Log Files.zip

Posts 262
LogosEmployee
Steve Workman | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 12 2016 9:04 AM

Thanks for the logs, we are looking into this currently.

Posts 2534
LogosEmployee
Andrew Batishko (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 12 2016 10:15 AM

Thanks for the report, Don. You caught two bugs with this. Both will be fixed with an upcoming beta release. One was a problem with applying resource patches (obviously). The other prevented the system from falling back to downloading the full resource file when failing to apply a patch. These failures will not have a negative side-effect beyond the resource not getting updated. After the fix ships, you can use the "update resources" command to reattempt to download and apply the patches.

Posts 2830
Don Awalt | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 12 2016 10:31 AM

Glad you found them! I just did a SCAN of a folder on my other 6.8 install which did not have the problem and they updated fine.

Posts 152
Dustin Pearson | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 12 2016 2:44 PM

Would this also cause new resources not to download? Bought 5 books from Vyrso and only one downloaded....

Posts 24297
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 12 2016 2:47 PM

Dustin Pearson:

Would this also cause new resources not to download? Bought 5 books from Vyrso and only one downloaded....

Wouldn't have thought so, this is an issue to do with updating resources.

I suggest you start a new thread and explain the problem there

Posts 2534
LogosEmployee

Dustin Pearson:

Would this also cause new resources not to download? Bought 5 books from Vyrso and only one downloaded....

No, it would not. This only applies to resource updates in the beta.

Posts 152
Dustin Pearson | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 12 2016 3:20 PM

hmm...ok, I get a download message that it is downloading 301.2mb of updates, but I can't tell what is downloaded and nothing appears to be updated or downloaded and I am missing 4 books that I purchased. Once it is done downloading I get no notifications from Logos that anything is wrong and the indexer does not start. Here is logs if they show anything....

2308.LogosLogs.dustinpearson.20160112-181854.zip

Posts 2534
LogosEmployee

Dustin Pearson:

hmm...ok, I get a download message that it is downloading 301.2mb of updates, but I can't tell what is downloaded and nothing appears to be updated or downloaded and I am missing 4 books that I purchased. Once it is done downloading I get no notifications from Logos that anything is wrong and the indexer does not start. Here is logs if they show anything....

2308.LogosLogs.dustinpearson.20160112-181854.zip

Ah ha, I was mistaken. You are indeed running into the same problem, and it does apply to new resources. This should be fixed in the next beta.

Posts 152
Dustin Pearson | Forum Activity | Replied: Tue, Jan 12 2016 3:35 PM

Ok...at least there is an explanation Big Smile

Regards,

Posts 239
Jeff Terrell | Forum Activity | Replied: Wed, Jan 13 2016 9:05 AM

Same issue.  Just got off the phone with Customer Support as I didn't realize it was a beta issue.  Have some resources I ordered today that I could really use for sermon Sunday.  Any update on when the next beta will be released? 

Thanks!

Posts 9036
LogosEmployee

Jeff Terrell:

Same issue.  Just got off the phone with Customer Support as I didn't realize it was a beta issue.  Have some resources I ordered today that I could really use for sermon Sunday.  Any update on when the next beta will be released? 

It won't be released until next week. Use your stable installation to download the resources, then you can "scan" them into your beta installation.

Posts 239
Jeff Terrell | Forum Activity | Replied: Wed, Jan 13 2016 9:23 AM

great workaround...is there a wiki or document that you could point me to for the "scan" procedure?

Posts 239
Jeff Terrell | Forum Activity | Replied: Wed, Jan 13 2016 12:30 PM

Figured it out...I'll look forward to the update. Thanks.

Posts 1216
Matt Hamrick | Forum Activity | Replied: Fri, Jan 15 2016 4:18 PM

I bought 5 Vyrso resources earlier today and 3 downloaded and installed while 2 of them keep downloading but they are not installing. I will assume this is the same thing everyone else experienced and will be fixed in the next beta.

Posts 262
LogosEmployee
Steve Workman | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 18 2016 2:24 PM

Andrew Batishko (Faithlife):

Thanks for the report, Don. You caught two bugs with this. Both will be fixed with an upcoming beta release. One was a problem with applying resource patches (obviously). The other prevented the system from falling back to downloading the full resource file when failing to apply a patch. These failures will not have a negative side-effect beyond the resource not getting updated. After the fix ships, you can use the "update resources" command to reattempt to download and apply the patches.

This should be fixed in 6.9 RC-1.

Posts 152
Dustin Pearson | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 18 2016 3:20 PM

Appears to be fixed for me....

Page 1 of 1 (17 items) | RSS