Logos Hanging on a Mac

Page 1 of 1 (16 items)
This post has 15 Replies | 1 Follower

Posts 12
Rick Womack | Forum Activity | Posted: Mon, Aug 8 2016 4:16 PM

6648.LogosLogs.rickwomack.20160808-191543.zip

Any help with helping me figure out why Logos won't start? I've attached the logs. I've already deleted the software & re-downloaded.

Posts 27775
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 8 2016 5:44 PM

First, welcome to the forums! Sorry you are having troubles. Tongue Tied

Rick Womack:
Any help with helping me figure out why Logos won't start?

I am not a full fledged techie. I see that you have an error message related to Vines... I believe it might be community tags related. I would try loading to a blank layout. Have you tried that? Press and hold the command key immediately upon startup. 

Rick Womack:
I've attached the logs.

Great job with that! 

Rick Womack:
I've already deleted the software & re-downloaded.

FYI - Most of the time, deleting the software engine is pointless. If the issue is a bug in the current release, you would just be redownloading the bug again. If the problem is in a .db file, those are left in place when you delete the engine. Sometimes users get "stuck" on an earlier build of the software engine... in which case the solution is to manually download and install the update.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 12
Rick Womack | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 8 2016 7:20 PM

Thanks for your reply. I can't seem to get anywhere with loading Logos at all. I have no ability to click on a blank layout or anything else. Literally, when I open the software, it indicates it's open in the Dock but the menu at the top only gives me the 2 following menu option: Logos & File. When I go to those items at the top of the screen it only gives me an "Untitled" option for all of the typical drop-down menu items.

I've tried using the Command key & opening it at the same time, it doesn't seem to help in any way. 

Posts 27775
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 8 2016 7:31 PM

Rick Womack:
When I go to those items at the top of the screen it only gives me an "Untitled" option for all of the typical drop-down menu items.

There is a discrepancy because your Log files show the app does open... 

Try opening the app from the applications folder (rather than from the dock). If that works, delete the icon in the dock and create a new one. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 12
Rick Womack | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 8 2016 7:50 PM

That didn't make any difference. I've attempted to include a screen cap of what I was trying to describe as well in the previous post. And here's a new set of logs in case that gives you any clues. Thanks again for trying to help out!

0474.ScreenCapLogosNotWorking.tiff

6646.LogosLogs.rickwomack.20160808-224313.zip

Posts 27775
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 8 2016 8:56 PM

Are you running anti-virus? Try disabling it. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 12
Rick Womack | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 4:30 AM

I was running antivirus software, disable & still getting the same response...I tried a restart & verified antivirus wasn't running) as well. 

Posts 27775
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 6:34 AM

OK. Hopefully a full fledged techie will be by soon to advise. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 303
LogosEmployee
Martin Potter | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 7:12 AM

Rick,

Can you please zip up all the Logos*.crash report files in your ~/Library/Logs/DiagnosticReports folder and upload them here. You can find them by typing Shift+Cmd+G in Finder and typing ~/Library/Logs/DiagnosticReports and looking for all the ones that start with Logos. You can then safely delete them which should allow Logos to launch successfully.

Mac Developer
Faithlife

Posts 27775
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 8:32 AM

Martin Potter:
You can then safely delete them which should allow Logos to launch successfully.

Crash logs are preventing the app from opening? Is the problem in THIS thread the same? Is there a hint for me to look for when reading the logs? 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 303
LogosEmployee
Martin Potter | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 8:48 AM

alabama24:
Crash logs are preventing the app from opening?

Unfortunately, it looks like this is the case. Apple's crash logs have a standard format, but it appears that one of his might not be in that format.

alabama24:
Is the problem in THIS thread the same?

This user's issue appears to be a different problem. Based on the warnings logged to his console log, I would guess that there is a permissions problem trying to create the Logos4 folder (and subfolders).

alabama24:
Is there a hint for me to look for when reading the logs? 

Limited information about both crashes can be found in the console message log by searching for Logos and any related messages.

Mac Developer
Faithlife

Posts 27775
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 10:00 AM

Thanks Martin! 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 12
Rick Womack | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 12:18 PM

I've tried multiple times to upload the crash log & receive this:

Sorry, there was a problem with your last request!

Either the site is offline or an unhandled error occurred. We apologize and have logged the error. Please try your request again or if you know who your site administrator is let them know toThoughts? Is there another way to get crash logs to you? Thanks!

Posts 303
LogosEmployee
Martin Potter | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 12:33 PM

Rick Womack:
Is there another way to get crash logs to you?

Sorry about that, I am not familiar with the forums enough to know why you are getting that error, but you can email the log files to testing@faithlife.com.

Thank you,

Martin

Mac Developer
Faithlife

Posts 27775
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 12:38 PM

Martin Potter:
I am not familiar with the forums enough to know why you are getting that error

There is a limit to the size an attachment can be. If the files are too large, you might need to do some sort of dropbox type option outside the forums. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 12
Rick Womack | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 9 2016 12:48 PM

Thanks, just sent them over.

Page 1 of 1 (16 items) | RSS