Page 1 of 1 (5 items)
This post has 4 Replies | 2 Followers

Posts 4
Gregory Demme | Forum Activity | Posted: Sat, Feb 11 2017 5:32 PM

Hi,

Does anyone have any kind of bug fix for a bug in the Logos Biblical Greek Keyboard?  Logos doesn't support that software anymore. 

If you type a vowel with a breather and a circumflex accent (such as ὧ or ἦ), it works just fine in a web environment like this (or like email or facebook, etc.), but in MS Word the breather and the accent clash. That is, they occupy the same space; the one overwrites the other. 

This is frustrating, because this essentially makes the Logos Biblical Greek keyboard unusable, but the the keyboard is great to use in every other aspect for which I've tried to use it. Has anyone ever encountered this? Does anyone have a fix for this? 

Thanks!
Greg

Posts 2
David Terrell | Forum Activity | Replied: Thu, Feb 23 2017 6:40 PM

Greg

I had a problem with capital letters that appeared in the initial letter after I entered diacritical marks on later letters in the same word.

In word, I went to review, language, and change the input information - allowing  Greek to be added to the input languages - and my problem went away. I also find that the iota subscript appears in the correct placed now. Previous to this change, when I typed a circumflex and an iota subscript, they tended to appear in places that were not quite right. Now everything is ok.

So, maybe this approach will help you solve your problem. My experience with the logos greek keyboard is that is is simple, works and is better than anything I have found before - as long as these minor problems can be dealt with. Your observation that unless these problems are solved, the keyboard is either ( in my case) harder to deal with than needed or (in your case) useless unless  - makes good sense.

I would be interested in hearing if this is helpful.

David

dterrell432@gmail.com

Posts 4
Gregory Demme | Forum Activity | Replied: Fri, Feb 24 2017 12:21 PM

David,

Thanks for your input. 

Actually, what I ended up doing was "giving up" and installing the built-in Windows Polytonic keyboard. However, when I did that, I left the Logos one installed as well. Don't ask me how or why, but after I installed the Windows Polytonic keyboard, the Logos keyboard bug disappeared. It now works the way it's supposed to.

Like you, I find the Logos keyboard extremely easy to use and easy to learn. I'm thankful that at least someone else out there thinks so also. The best part is that I can have both of those Greek keyboards installed (in case the need for another one arises), and it's fairly easy to switch back and forth between them.

By the way, have you ever noticed that the Logos Greek keyboard autocorrects to a final sigma if you type a normal sigma at the end of a word? It makes it even easier to type, because you don't have to associate the final sigma character with another key. Just keep typing sigma and it will autocorrect at the end of the word. z

Greg

Posts 4
Gregory Demme | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 5:30 PM

David,

When you were talking about the problems you were having, were you talking about when you printed something?  I just noticed issues with printing, because I normally never printed anything off before that had been created using this Greek Keyboard. I'm seeing the same circumflex/iota subscript issue you mentioned. Even though it shows up correctly on my screen, it prints wrong.

I'm looking where you said, but Greek is already added as an editing language.  Do I need to install the "proofing" capability too?

Thanks,

Greg

Posts 4
Gregory Demme | Forum Activity | Replied: Thu, Mar 2 2017 5:38 PM

FYI, I removed Greek as an editing language and then reinstalled it, and now it prints properly (i.e., the iota-subcript/circumflex issue is fixed). Actually the whole font is printing correctly now. It wasn't even printing the proper font before I did that.

Thanks for the tip.

Greg

Page 1 of 1 (5 items) | RSS