Atlas still not working

Page 1 of 1 (14 items)
This post has 13 Replies | 7 Followers

Posts 1046
Mike Tourangeau | Forum Activity | Posted: Sun, Apr 15 2018 9:22 PM

Since the release of the new atlas tool I can't get it to work. I have commented on this thread https://community.logos.com/forums/t/166412.aspx?PageIndex=3 I was told my logs showed the problem (?) 

I am starting this new thread to draw attention to the issue. Anyone else have a problem?

Posts 219
André Kamphuis | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 15 2018 11:44 PM

Mike Tourangeau:
I am starting this new thread to draw attention to the issue. Anyone else have a problem?

I am still unable to get the Atlas to work. It finally worked in one of the later Beta version after some initial hiccups, but not anymore after installing 7.15 Beta 1 (7.15.0.007). 

Posts 1046
Mike Tourangeau | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 19 2018 8:46 PM

After installing the latest SR (7.14) my Atlas tool is still not working. 

Posts 1835
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Tue, Apr 24 2018 9:06 AM

Mike Tourangeau:

Since the release of the new atlas tool I can't get it to work. I have commented on this thread https://community.logos.com/forums/t/166412.aspx?PageIndex=3 I was told my logs showed the problem (?) 

I am starting this new thread to draw attention to the issue. Anyone else have a problem?

Hi Mike,

While your logs showed that you were experiencing the same problem that we were aware of, we still have to figure out how to fix it. We are working on this issue and will update the original thread when we do. I'm sorry for the delay. The team is working on it.

Posts 14
HECTOR PEREZ | Forum Activity | Replied: Sun, Apr 29 2018 9:02 PM

Greetings, I wanted to know if this problem was already solved in the atlas tool, since I also had the same problem that many have commented in this forum. Please be good to publish or inform us when this problem is completely solved, since I am from the Hispanic community, and at least I see that only in English this problem is discussed, but personally this tool is very useful to me. I am grateful to be informed when it is already available ...

Posts 1046
Mike Tourangeau | Forum Activity | Replied: Fri, May 4 2018 9:55 PM

Philana R. Crouch:

Mike Tourangeau:

Since the release of the new atlas tool I can't get it to work. I have commented on this thread https://community.logos.com/forums/t/166412.aspx?PageIndex=3 I was told my logs showed the problem (?) 

I am starting this new thread to draw attention to the issue. Anyone else have a problem?

Hi Mike,

While your logs showed that you were experiencing the same problem that we were aware of, we still have to figure out how to fix it. We are working on this issue and will update the original thread when we do. I'm sorry for the delay. The team is working on it.

Great! 

Posts 1046
Mike Tourangeau | Forum Activity | Replied: Mon, Jul 9 2018 9:44 PM

Bump 

Posts 12
Reuben Pitts | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 13 2018 1:56 PM

It is mid-July and my atlas is still not working.  I am teaching in 2 Samuel and need my atlas for maps to illustrate the places that we are discussing.  We would like a date for when you expect to have this fixed.  This is a critical study tool and we are only being told that Logos is aware of the problem and working on it.  Is it a low priority? A high priority? Feedback would be good.

Posts 1046
Mike Tourangeau | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 13 2018 9:05 PM

Reuben Pitts:

It is mid-July and my atlas is still not working.  I am teaching in 2 Samuel and need my atlas for maps to illustrate the places that we are discussing.  We would like a date for when you expect to have this fixed.  This is a critical study tool and we are only being told that Logos is aware of the problem and working on it.  Is it a low priority? A high priority? Feedback would be good.

Feedback would be nice. 

Posts 556
LogosEmployee
Alan Palmer (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Tue, Jul 17 2018 9:40 AM

Sorry for not responding earlier. It was too early to discuss while we were still looking into it.

We have just completed our investigation. There are known compatibility problems with some specific graphics cards* and WebGL features (the display technology that powers Atlas).

Chrome and other browsers have code that disables WebGL on these devices. Logos Desktop uses CEF (which is basically an embedded version of Chrome) so it has this same code.

We are planning to override the CEF code that is disabling WebGL in an upcoming beta (no specific beta targeted at the moment). There is obviously some risk that overriding the GPU blacklist will cause other issues on the affected hardware.

We are not able to test on every single potential GPU combination so we will be looking for feedback from users about this change. However, the change does seem to allow users of some incompatible GPUs to use Atlas (most specifically, 2011 Macbook users with an Intel HD 3000 graphics card).

For specific information about your GPU and WebGL, you can navigate to chrome://gpu in Chrome.

Posts 1046
Mike Tourangeau | Forum Activity | Replied: Tue, Jul 17 2018 8:51 PM

Alan Palmer (Faithlife):
We have just completed our investigation

Thank you for your work and the update. 

Posts 10
Jeroen Venus | Forum Activity | Replied: Sat, Aug 18 2018 3:34 AM

Any news about a version where this issue will be fixed?

Posts 7622
LogosEmployee
Bradley Grainger (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Sat, Aug 18 2018 10:54 AM

This was added in 7.17 Beta 2 https://wiki.logos.com/Logos_7.17_Beta_2, which hasn't shipped as a stable release yet. 

Page 1 of 1 (14 items) | RSS