Logos 8 - Highlighting/Note issues?

Page 1 of 2 (31 items) 1 2 Next >
This post has 30 Replies | 3 Followers

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Posted: Fri, Nov 2 2018 4:38 AM

Dear Sir,

I notice an issue after the Logos 8 update.

Whenever I highlight a text, sometimes the highlight doesn't appear immediately. I have to close the application, and re-open Logos to see the highlight.

I also notice that when adding a "note" (right click, then add note), the same issue occur. The "note" doesn't appear immediately. I have to close the application, and re-open it to see the note (then there will be a little icon to indicate that the note has been added).

Anyone else experiencing similar issues?

Any help from FL would be greatly appreciated. Thank you.

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 10234
Forum MVP
NB.Mick | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2018 5:13 AM

Vincent Chia:
Anyone else experiencing similar issues?

This sounds like it's just very slow working - what are the machine specs? Was indexing running in the background? A copy of the Logos.log file and possible other log files would help (we saw such things in the beta, but as per my own experience this had been fixed prior to release) - obtain by starting logos with CTRL pushed down, recreate the issue, and close Logos, then zip the log file folder under Documents and upload here.

Running Logos 8 latest beta version on Win 10

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2018 4:45 PM

Here is my logos log files (zipped). My last attempt at highlighting and note making failed to appear. Kindly investigate. Thank you!

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2018 4:47 PM

2656.Logos Log Files 3rd Nov 2018.zip

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 10
Howard | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2018 8:35 PM

I have the same issue when I have a lot of things open.  And strangely only with ESV that I can see so far.  If I highlight something in ESV it doesn't appear however long I leave the program.  I have a fast computer, that is definitely not the issue.  I can walk away for several minutes it still doesn't appear.  I can make it appear by clicking elsewhere then clicking back on the area highlighted.  Or by closing the program and reopening which is a lot more tedious.  I notice it doesn't happen on simple layouts.  Because I can click elsewhere and click back on the highlighted section to make it appear it doesn't bother me too much at the moment but a fix would be good.  It never happened to me in Logos 7.  And overall my positive experience with Logos 8 so far strongly outweighs any minor issues I am having.

Posts 2053
Forum MVP
Reuben Helmuth | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2018 11:57 PM

Howard:
I notice it doesn't happen on simple layouts.

Just a thought... have you tried recreating your layout (where there's a problem) from scratch. I don't know how complex your layout is, but it may be worth a try since layouts can sometimes become corrupted.

Posts 10
Howard | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2018 12:42 AM

Thanks Reuben, I tried that and it seems at some stage of complexity it started doing it again.  As in initially it was highlighting ok then later the same problem occurred on the new layout.  Didn't quite pay attention to when though, might try it again at each step when I get the chance.

Posts 1
Travis | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2018 1:38 AM

I have the same issue, but I also lost the use of keyboard shortcuts in notes (Ctrl+., Ctrl+/, Ctrl+M, Ctrl+Shift+M), I also have lost several notes which were taken over the last week. They are just gone, they were placed in a notebook and had anchors & tags, but they are gone.

Logos told me to try to reinstall 8 and let it index. No luck.

Posts 22202
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2018 3:38 AM

Hi Travis - and welcome to the forums

Sorry to hear you are having problems.

Travis:
I have the same issue

It sounds like a slightly different problem to me so I suggest you start a new thread in the Logos Notes forum - https://community.logos.com/forums/148.aspx 

Travis:
I also lost the use of keyboard shortcuts in notes (Ctrl+., Ctrl+/, Ctrl+M, Ctrl+Shift+M

I believe this is a known issue that is being worked on but I can't find where it is discussed at the moment.

Travis:
I also have lost several notes which were taken over the last week. They are just gone, they were placed in a notebook and had anchors & tags, but they are gone.

In the new thread please provide as many details as possible including what platform you are running on.

Graham

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2018 8:51 AM

Vincent Chia:

FL, are you able to isolate the issue? Is this a bug? My computer is a fast computer running on SSD. So it shouldn't be a  hardware problem. 

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2018 7:59 PM

Bump. Dear Sir, may I have some help from FL techs?? 

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 8111
LogosEmployee

I've sent this thread to the team working on Notes Tool. (I assume you are using the new Notes Tool?)

Are you able to record a screencast demonstrating the problem? That may be helpful for them to ensure they understand exactly the problem you're reporting.

Posts 12
Houseonarock | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2018 8:27 PM

I have a problem with duplicate note file icons and notes appearing in my bibles. I cannot delete them fast enough.  This is ruining my experience  with the software. Help!!

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2018 8:46 PM

Bradley Grainger (Faithlife):

I've sent this thread to the team working on Notes Tool. (I assume you are using the new Notes Tool?)

Are you able to record a screencast demonstrating the problem? That may be helpful for them to ensure they understand exactly the problem you're reporting.

Dear Bradley, 

Thank you for your reply. 

I am not using the new notes tool. I am referring to the simple notes (select text, right click, then add notes).

I am also directing your attention to the highlighting issue I mentioned in the OP. 

Your assistance will be greatly appreciated. 

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 22202
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2018 12:35 AM

Hi Vincent

Vincent Chia:
I am not using the new notes tool. I am referring to the simple notes (select text, right click, then add notes).

If you are seeing "Add a note" on the left of the context menu - which from your description you are - then you are using the new Notes Tool

So if you are able to record / provide a screencast that would be helpful

Graham

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2018 4:59 AM

Graham Criddle:

Hi Vincent

Vincent Chia:
I am not using the new notes tool. I am referring to the simple notes (select text, right click, then add notes).

If you are seeing "Add a note" on the left of the context menu - which from your description you are - then you are using the new Notes Tool

So if you are able to record / provide a screencast that would be helpful

Graham

Thank you Graham! My bad. I have been using this since before the Logos 8 update, so I didn't realise it's the Notes Tool. 

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2018 7:10 AM

I am trying to upload a screencast, but the following message keeps appearing:

"Sorry, there was a problem with your last request!

Either the site is offline or an unhandled error occurred. We apologize and have logged the error. Please try your request again or if you know who your site administrator is let them know too."

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 332
Vincent Chia | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2018 7:17 AM

I have uploaded the screencast to Youtube, and here is the link. The uploading doesn't seem to be working in this forum.

https://youtu.be/7S2EjgE4I_A

Director

Elyon Family Clinic & Surgery Pte Ltd

Singapore

Posts 22202
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2018 8:58 AM

Thanks

It looks to me as though the note is appearing correctly at the end of the video. Is it not appearing earlier?

Its not very easy to make out I’m afraid

Posts 13379
Forum MVP
Mark Barnes | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2018 9:38 AM

Vincent Chia:

I have uploaded the screencast to Youtube, and here is the link. The uploading doesn't seem to be working in this forum.

https://youtu.be/7S2EjgE4I_A

If I've understood the video correctly, you're saying that the highlighting isn't showing up, even though you've highlighted it three times, and there's no note indicator. The most likely cause of this is that the visual filter for that palette isn't turned on. Can you check that?

Page 1 of 2 (31 items) 1 2 Next > | RSS