Page 1 of 1 (14 items)
This post has 13 Replies | 2 Followers

Posts 30
Gary Belhomme | Forum Activity | Posted: Tue, Oct 27 2020 7:05 AM

Hello,

Is anyone having issues with Logos 9 crashing. I upgraded yesterday and cannot use the software it keeps crashing after updating my library. I am waiting on support to analyze my logs. I uninstalled Logos 9 and reinstalled everything overnight to no avail. The software keeps crashing.

Posts 1938
Forum MVP
Levi Durfey | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 7:10 AM

Are you on Mac or Windows? What version of Operating System do you have?

Also, if you post your logs in this thread (use the paperclip icon), there are several forums members who might be able to analyze them and work out what's going on.

 

Posts 30
Gary Belhomme | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 9:07 AM

Hello,

I just uploaded my logs.

4331.Logs (2).zip

Posts 25355
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 9:12 AM

Gary Belhomme:

I have attached my logs.

Sorry but I can't see any logs.

Posts 30
Gary Belhomme | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 9:12 AM

I am using Windows 10

Posts 30
Gary Belhomme | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 9:14 AM

I clicked the paper clip, selected the log, and pressed insert. I am doing something wrong?

Posts 30
Posts 25355
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 9:20 AM

Gary Belhomme:

I clicked the paper clip, selected the log, and pressed insert. I am doing something wrong?

I can see the logs now.

They contain this string:

Access to the path 'C:\Users\USER\AppData\Local\Temp\WPF\ysesjnw1.rla' is denied.

This suggests some sort of file access or permissions problem.

How much free space do you have on your C: drive, does the account you are using have access to the folder mentioned?

Posts 30
Gary Belhomme | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 9:30 AM

Hello,

I have 61 GB free on my C: drive and I am an administrator in my system.

Posts 9153
LogosEmployee
Bradley Grainger (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 10:41 AM

Do you have any of the security applications listed in this support article installed? https://support.logos.com/hc/en-us/articles/360043314791-Logos-crashes-after-being-open-a-short-period-of-time-Windows

You may need to exclude Logos or the Temp folder (or uninstall those apps) to fix the incompatibility.

Posts 30
Gary Belhomme | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 12:41 PM

No, I only use Norton 360. The crashing started once I upgraded to Logos 9. Everything was working fine under Logos 8.

Posts 30
Gary Belhomme | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 1:25 PM

Hello Graham,

Thank you for pointing out that I have been having a access or permission issue. With this issue in mind, I started Logos 9 by running it as administrator and voila... no more crashing. For some reason, Logos 9 was trying to access the AppData folder with the improper permission. I simply found the application in the Logos 9 folder and checked "Run as Administrator" in the compatibility tab. The problem is now solved.

Posts 3713
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 27 2020 1:38 PM

Gary Belhomme:

Hello Graham,

Thank you for pointing out that I have been having a access or permission issue. With this issue in mind, I started Logos 9 by running it as administrator and voila... no more crashing. For some reason, Logos 9 was trying to access the AppData folder with the improper permission. I simply found the application in the Logos 9 folder and checked "Run as Administrator" in the compatibility tab. The problem is now solved.

This is where the application normally stores your resources and other data so that is why it was trying to gain access. Normally it should have worked, but it's possible your system had some setting that required you to change it.

I'm glad you are no longer crashing.

Posts 9153
LogosEmployee

Gary Belhomme:
I simply found the application in the Logos 9 folder and checked "Run as Administrator" in the compatibility tab. The problem is now solved.

This is likely to cause problems in the future, because Logos 9 is intended to run as a regular (non-elevated, non-admin) user.

My recommendation would be to make sure your user acccount has full access to the %LOCALAPPDATA%\Logos and %LOCALAPDATA%\Faithlife folders, and run without Administrator access.

Page 1 of 1 (14 items) | RSS