BUG: Hebrew Audio Pronunciations

Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next >
This post has 20 Replies | 1 Follower

Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Posted: Sun, May 2 2021 11:37 PM

Hello all,

The Hebrew Audio Pronunciations feature seems to have stopped working in Logos. The audio icon is there to click on but there is no sound. The Greek version of this feature is working fine.

Interestingly the Hebrew Audio Pronunciations product which like many I purchased on PrePrub a few years ago is not something I can find in my Library but this product page confirms I own it already here 

Hebrew Audio Pronunciations | Logos Bible Software

My question to the community, are you experiencing the same issue? My question to Logos, can this be fixed, please?

Thanks

Clint

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 29731
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2021 4:18 AM

C.J. Scott:
Interestingly the Hebrew Audio Pronunciations product which like many I purchased on PrePrub a few years ago is not something I can find in my Library

It is not a resource like a book or even an audiobook, so it will not appear in your library. See this link: https://support.logos.com/hc/en-us/articles/360015515972 

Which resource are you trying to use it in?

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 1917
Forum MVP
Levi Durfey | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2021 4:27 AM

C.J. Scott:
My question to the community, are you experiencing the same issue?

The Hebrew audio is working fine for me. (I tested using the context menu and the Bible Word Study)

Have you tried restarting Logos/your computer?

Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2021 4:29 AM

Hi JT, I appreciate that, I really just wanted to let you all know the steps I took to attempt to resolve this myself.

I am just attempting to use it in the way I have used it for the past few years in the Word Study tool where an audio icon comes up next to a Hebrew word like "emet". Usually, when I click on that icon the word is pronounced (powered by the Hebrew pronunciation data set / resource). The bug is that it is not working anymore. The Greek equivalent is still working fine.

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2021 4:45 AM

Hi Levi, that is a glimmer of hope :)  I did restart a couple of time will do so again now.

I'm on a PC with the following spec:

Processor Intel(R) Core(TM) i9-9980HK CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
Installed RAM 32.0 GB (31.8 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor

My Logos software version is 9.4.0.0009 with all Logos 9 features and a base package etc.

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2021 5:05 AM

I'm rebuilding my Index now to see if that helps at all... will post the result later.

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Mon, May 3 2021 10:21 PM

Re index did not work

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 5847
DIsciple II | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2021 2:55 AM

C.J. Scott:
Interestingly the Hebrew Audio Pronunciations product which like many I purchased on PrePrub a few years ago is not something I can find in my Library but this product page confirms I own it already here 

While others are correct in saying it is not a resource that shows up in your library, it is part of a tool you can open from the TOOLS menu. In the menu scroll down to the heading lookup and then expand that section.  Here you can find the Pronunciation Tool. 

Image

The tool will open and depending upon what you have purchased you can choose from the drop down menu which 'language' you want to use in the tool.  The word list will populate and you can use the find box to locate a specific word you want to listen to its pronunciation.  Is Hebrew Lemma showing up as an option for you ?

The other thing you could check is open up the About Logos Bible Software dialog from the program Help Menu (three stacked dots on far right hand side of screen next to the icon showing our picture).

In bottom left hand side of this dialog is a scrollable section. Use the scroll bar till you come to the section labelled Pronounciation.

Check the list of items for which you have a licences.

Is DB:HEBREW-PRONOUNCIATIONS-BUTH listed?

Below this will be the timestamp and file name.

Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2021 12:05 PM

Thank you, Disciple,

I did not know I could access it in the tools menu (glad to learn something new, thank you), but yes have tried now and unfortunately still not working.

in about my pronunciation licences are as follows

DB:ARAMAIC-PRONUNCIATIONS-BUTH
2016-01-27T23:00:37Z
AramaicPronunciationsButh.lbsprn

DB:ENTITY-PRONUNCIATIONS
2014-10-22T16:22:22Z
EntityPronunciations.lbsprn

DB:GREEK-LEMMAS-KOINE
2017-08-23T14:04:18Z
GreekLemmasKoine.lbsprn

DB:HEBREW-PRONUNCIATIONS-BUTH
2016-01-27T23:00:28Z
HebrewPronunciationsButh.lbsprn

GreekLemmasErasmian
2017-08-23T14:04:09Z
GreekLemmasErasmian.lbsprn

GreekLemmasModern
2017-08-23T14:04:24Z
GreekLemmasModern.lbsprn

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 29731
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2021 1:21 PM

It looks like you should be good... so my last suggestion is to contact FL directly. 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2021 1:27 PM

Thank you, have done and sent them logs etc too, they seem stumped too... may need to uninstall fully and reinstall over night 

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2021 9:57 PM

Even uninstalling Logos and reinstalling has not solved this. I will try a deeper uninstall as it seemed to hold onto my credentials when I reinstalled Logos

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Tue, May 4 2021 10:16 PM

Also worth noting the feature still works fine on my iPad. Seems its just a bug on my PC installation of Logos

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 29731
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2021 4:08 AM

C.J. Scott:

Even uninstalling Logos and reinstalling has not solved this. I will try a deeper uninstall as it seemed to hold onto my credentials when I reinstalled Logos

Deleting the app engine is rarely a fix for anything… to really uninstall, you need to delete the dB files, etc. 

Did you speak on the phone with FL?

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2021 4:14 AM

Hi JT,

Yes, I did a full uninstall this morning where I went and deleted the Logos folder in AppData too. The library got quite big over the years so it's busy indexing the 18k+ resources now. I'm going to try one more time when this fresh install is finished. Will post the result.

I'm working with them by email as in the UK.

Thanks again for your support here, great to see how the community pulls together, I'm not on here much but really appreciate the responsiveness of you all.

God bless

Clint

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 29731
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2021 4:51 AM

A few of the MVP’s are from your side of the planet. Apparently there are phone numbers and or apps which would allow you to contact FL by phone without great expense. Hopefully one of them will chime in If the reinstall doesn’t work. 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2021 5:15 AM

Hey JT, indexing finished... and it is still not working even after the full reinstall (folders deleted etc). It a frustrating bug for me. I'm not sure what else to try. As mentioned before Greek works and both Greek and Hebrew work on my iPad.

I do hope they can reach out to me on here or via email.

Thanks again, brother.

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 1917
Forum MVP
Levi Durfey | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2021 6:16 AM

Could you post your logs to this thread? Maybe one of the techie forum users can figure it out.

Posts 78
C.J. Scott | Forum Activity | Replied: Wed, May 5 2021 1:05 PM

Hey all, good news, its working :) 

I just got of the phone with Jacob form Logos Support. Really helpful, he pointed us in the right direction by looking at the sound devices on my set up, for some reason the pronunciation sounds only were not playing correctly through my AMP and DAC which is a Sound Blaster X3. It did however play through the Laptop Speakers when we selected those.

It was strange that other sounds form Logs and all other media played through the X3 fine. We eventually Restored the X3 sound device in Windows to default and everything worked fine. So mystery solved.

My 9 year old son was playing a game I installed for him on the machine for the first time on a public holiday we had on Monday so it maybe that the game somehow changed the sound settings.

Thanks again all for all your, help, guidance and support.

God bless

Clint

Clint Scott   Author | Humble Majesty   www.humblemajesty.com
Posts 5847
DIsciple II | Forum Activity | Replied: Thu, May 6 2021 1:39 AM

I'm gad Jacob was able to assist you in resolving the issue.  Great news Clint.  God Bless.

Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next > | RSS