Logos 9.6 Beta 1 (9.6.0.0004)

Page 1 of 2 (34 items) 1 2 Next >
This post has 33 Replies | 3 Followers

Posts 3570
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Posted: Tue, Jun 1 2021 4:40 PM

To change Logos 9 to the beta channel, enter the command Set update channel to beta in the Go Box. (Please see beta warnings and risks.)

To immediately update Logos 9 (if it is already set to beta channel), enter the Update Now command. Otherwise, the app will automatically update the next time it's scheduled to check for updates.

Release Notes

Mac

Windows

Posts 5494
SineNomine | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 1 2021 6:31 PM

Looks like a lot of good stuff in this Beta. Yes

Posts 259
Michael | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 1 2021 7:15 PM

Happy to see some Dark Mode bug fixes.  Hopefully it'll be usable soon.  We're 9 months after release and I'm still hoping to use this feature someday.

Posts 1135
Armin | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 1 2021 9:57 PM

Does anybody else an issue with the indexer? Mine seems to get stuck at 5% or 0% while not using any CPU.

Posts 1135
Armin | Forum Activity | Replied: Tue, Jun 1 2021 10:19 PM

Armin:

Does anybody else an issue with the indexer? Mine seems to get stuck at 5% or 0% while not using any CPU.

Ok. Seems to be working now.

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 3:53 AM

Mine is not working right, yesterday I updated Verbum Mac to beta 1, and at the same time 5 resources (new) downloaded. The resource count only went up 4. I exited the program, and it hung on the Sync dialog box you sometimes see when the program closes, so I killed the app and restarted it. Then it started an index, but it was on 0% all night into this morning. I noticed 3 indexer threads were running. I killed them all, exited verbum, restarted Verbum, and the indexer did not run. I thought things might be corrupted, so I did a rebuild index. The little blue circle did not come up, so I exited, restarted, and now the blue circle is up. But again, the percent is on 0% and has been for awhile. I think it's messed up, any ideas?

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 8:25 AM

Indexing is really broken for me. It just sat on 0% again, and so I exited the program, killed the Indexer thread, deleted all the files in LibraryIndex and BibleIndex folders, shut down and restarted my Mac, and restarted Verbum. Over about an hour it got to 4%, but now it's been on 4% about 2 hours. This is a very fast workstation with 64GB of memory, so something is clearly amiss. Log files attached if the help. Should I uninstall beta 1?3301.Logfiles.zip

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 9:41 AM

It's run another hour still on 4%. I exited Verbum, and see the attached, the Indexer is not responding - which explains the 4% hang. This release is a mess, until or unless there is a solution or someone has a reply/ideas I have closed down Verbum and will leave it that way and use other resources for my work. I wish there was an easy way to go back to the default release...BEWARE!

Posts 3570
LogosEmployee
Philana R. Crouch | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 10:00 AM

Pater Noster:

Indexing is really broken for me. It just sat on 0% again, and so I exited the program, killed the Indexer thread, deleted all the files in LibraryIndex and BibleIndex folders, shut down and restarted my Mac, and restarted Verbum. Over about an hour it got to 4%, but now it's been on 4% about 2 hours. This is a very fast workstation with 64GB of memory, so something is clearly amiss. Log files attached if the help. Should I uninstall beta 1?3301.Logfiles.zip

Can you leave the app open and see if it finishes? It might take longer than a few hours if you have a large library.

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 10:15 AM

Hi Philana, but it was hours stuck on 4%, and before it was all night on 0%. That's not normal, right?

Posts 2698
LogosEmployee
Andrew Batishko | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 10:21 AM

Your indexer log indicates that it had progressed to 68.7% before it was killed. There is some indication in your log that the mechanism that allows progress communication between the indexer program and the main application is broken.

For now, ignore the progress as reported in the application and just wait to see if the indexing completes. If you want, you could periodically check the Indexer.log file to see if it is continuing to make progress.

Andrew Batishko | Faithlife software developer

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 11:41 AM

Thanks Andrew. I tried to start fresh before I saw your post, after I saw Philana's saying let it run. I deleted all the files in LibraryIndex, BibleIndex, PBBIndex, ran Verbum, and did a Rebuild Index. I saw no blue icon. So after reading yours, I closed Verbum normally (no issues, and restarted it. I typed Rebuild Index again. 

The Indexer log shows no action:

2021-06-02 14:35:36.287 VerbumIndexer[25627:465027] Could not vend the Verbum Indexer
2021-06-02 14:35:36.5786 INFO 1 IndexerProgram | Starting application with module name Verbum, branded name Verbum (9.6 Beta 1, version 9.6.0.0004 x64 on Mac OS X 10.16.0, .NET 4.0.30319.42000). Pid: 25627
2021-06-02 14:35:36.6033 INFO 1 LogosApplication | The last session (started 2021-06-02T18:35:16Z) exited unexpectedly.
2021-06-02 14:35:36.6975 INFO 1 LocalFileDatabase | Connection opened (0ms): /Users/paternoster/Library/Application Support/Verbum/Shared/Errors/Indexer/ErrorReportManager.db
2021-06-02 14:35:37.1322 INFO 1 UserManager | Opening UserManager in /Users/paternoster/Library/Application Support/Verbum/Users.

And when I look at the Activity Monitor, I see this; what should I do now?

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 12:27 PM

You hit it Andrew - while there may be other problems (I had Verbum running, and no Indexer running, and no index files at all, all searches returned 0 results), I finally exited Verbum, then killed all the Indexer processes, then killed all the Index files in the 3 folders, then restarted the Mac, then started Verbum, and just let it run. The indexer did start! As of right now, it still shows 0%, but the log file already shows 5% complete.

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 1:34 PM

It seems the numbers are roughly 1/10th - when the log said 10%, it was 1% in the blue bubble; when it was 30%, it was 3%. When it was 40%, it is still currently 3%. That's all I have seen.

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Wed, Jun 2 2021 3:37 PM

So there is a problem here. It was chugging along, up to 68% again like Andrew said the other log showed. But now, it's over an hour later, and no progress on the MacIndex (I assume that's all the resources, not the Bible or PBB). What now?

EDIT: Actually, I attached the log. I realized this is not my full library, I have 30,744 resources. There are errors in the log and more.  See indexer log.4338.Indexer.txt

EDIT2: After 4 hours the Library index file LibraryIndex.db is only 2.4MB. It seems to me that's an initial file size it starts at. 

2021-06-02 17:24:48.9400 INFO 31 BibleIndex | (1m 10.2s) Indexing LLS:NIV2011
2021-06-02 17:24:48.9402 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:BKRVLTNTHRYTXT
2021-06-02 17:24:48.9931 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,066 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.5%
2021-06-02 17:24:48.9939 INFO 31 BibleIndex | (54ms) Indexing LLS:BKRVLTNTHRYTXT
2021-06-02 17:24:48.9939 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:EXPBBLNT
2021-06-02 17:24:53.3771 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,067 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.5%
2021-06-02 17:24:53.3793 INFO 31 BibleIndex | (4385ms) Indexing LLS:EXPBBLNT
2021-06-02 17:24:53.3793 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:AMPATBBL
2021-06-02 17:25:00.3882 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,068 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.6%
2021-06-02 17:25:00.3972 INFO 31 BibleIndex | (7018ms) Indexing LLS:AMPATBBL
2021-06-02 17:25:00.3974 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:NEWSFLLIFBBLWMN
2021-06-02 17:25:07.4757 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,069 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.6%
2021-06-02 17:25:07.4788 INFO 31 BibleIndex | (7081ms) Indexing LLS:NEWSFLLIFBBLWMN
2021-06-02 17:25:07.4788 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:1.0.520
2021-06-02 17:25:12.7475 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,070 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.6%
2021-06-02 17:25:12.7500 INFO 31 BibleIndex | (5271ms) Indexing LLS:1.0.520
2021-06-02 17:25:12.7500 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:NHTSBRSTZNG2017
2021-06-02 17:25:20.8130 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,071 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.7%
2021-06-02 17:25:20.8159 INFO 31 BibleIndex | (8066ms) Indexing LLS:NHTSBRSTZNG2017
2021-06-02 17:25:20.8159 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:CSB
2021-06-02 17:26:32.5570 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,072 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.7%
2021-06-02 17:26:32.5599 INFO 31 BibleIndex | (1m 11.7s) Indexing LLS:CSB
2021-06-02 17:26:32.5599 INFO 31 BibleIndex | (Timed) Indexing LLS:LOGOSWH
2021-06-02 17:26:41.9536 INFO 31 MacIndexerProgress | 2,073 of 2,078 resources indexed; current phase progress is 68.7%
2021-06-02 17:26:41.9555 INFO 31 BibleIndex | (9395ms) Indexing LLS:LOGOSWH
2021-06-02 17:26:41.9555 INFO 31 BibleIndex | No more resources to index; stopping thread.

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Thu, Jun 3 2021 3:47 AM

Is there any help on this or should I get off the beta? Was I incorrect in assuming serious beta issues would get some more immediate attention? I assume one would agree that my current state is pretty untenable for using Verbum for anything:

1. According to the log the Indexer has not done any indexing for 13 hours.

2. None of the 3 LibraryIndex files has been updated since 15 hours ago

3. LibraryIndex.db is only 2.4MB, feels like an initial state size to me

4. Searches in Verbum return 0 results - there is no index

5. The blue circle has shown 'Your library is indexing, 4% complete' for at least 12-13 hours.

6. As before when Andrew inspected the logs, yesterday it again got to 68% before it froze in this state. So I think it's safe to say it's not going to go past 68% and finish, no matter what I try.

Posts 29581
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Jun 3 2021 4:04 AM

Pater Noster:
Is there any help on this or should I get off the beta? Was I incorrect in assuming serious beta issues would get some more immediate attention? I assume one would agree that my current state is pretty untenable for using Verbum for anything

I know this isn't what you want to hear, but it is important to remember that beta testing should not be done on "production"(mission critical) machines. Your issue may get "immediate" attention and still be weeks away from resolution. From an end user perspective, it is important to remember that beta builds are not supported.

I am curious, however. What Mac are you using? 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Thu, Jun 3 2021 4:28 AM

Thanks JT I understand that, it's not tying up any 'production' work for me. I am discouraged that the response has been so little, even if it was 'oops a bug, stay tuned...' or 'we are investigating this, we'll be back to ask for more info...' It's not clear what attention if any this is getting. If it's not going to get any attention, I probably need to start over with a fresh build with the release version of  Verbum. 

I am on a 16" 2019 MacBook Pro (Intel) 64GB memory, 1 TB disk.

Posts 5494
SineNomine | Forum Activity | Replied: Thu, Jun 3 2021 10:19 AM

Pater Noster:
Was I incorrect in assuming serious beta issues would get some more immediate attention?

I don't know that it's clear yet that it's a Beta issue, as such, rather than one specific to your installation.

Posts 218
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Thu, Jun 3 2021 10:57 AM

What is the link or URL for the Verbum Mac 9.6 Beta 1 dmg file? The first post never has Verbum links, just Logos. I figure in the absence of help maybe a reinstall on top of what I have might fix things - I have a totally unusable installation.

Page 1 of 2 (34 items) 1 2 Next > | RSS