Immediate Crash on Startup of Logos 4

Page 1 of 1 (6 items)
This post has 5 Replies | 1 Follower

Posts 10
Christopher Heil | Forum Activity | Posted: Tue, Aug 30 2011 10:06 PM

Hi everyone.  Ran into a problem this morning when starting Logos.  Immediately after starting, the Logos splash screen appears and almost simultaneously the Windows 7 crash dialog appears.  I searched the forums and tried the following with no success:

  • Held down the CTL key while launching.  Still got the Logos splash screen and the Windows 7 crash dialog together.
  • Tried deleting my Home Page folder, but did not fine one in \AppData\Local\Logos4\Data\<random>.
  • Deleted my Library Index folder from \AppData\Local\Logos4\Data\<random>, but same crash resulted.
  • Turned on logging through the javascript posted on the help forum and got confirmation that logging was turned on, but did not find any log files in Documents\Logos Log Files directory.

Any other suggestions?  I appreciate the help.

Posts 4768
RIP
Fred Chapman | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 31 2011 3:21 AM

Christopher Heil:

Hi everyone.  Ran into a problem this morning when starting Logos.  Immediately after starting, the Logos splash screen appears and almost simultaneously the Windows 7 crash dialog appears.  I searched the forums and tried the following with no success:

 

  • Held down the CTL key while launching.  Still got the Logos splash screen and the Windows 7 crash dialog together.
  • Tried deleting my Home Page folder, but did not fine one in \AppData\Local\Logos4\Data\<random>.
  • Deleted my Library Index folder from \AppData\Local\Logos4\Data\<random>, but same crash resulted.
  • Turned on logging through the javascript posted on the help forum and got confirmation that logging was turned on, but did not find any log files in Documents\Logos Log Files directory.

 

Any other suggestions?  I appreciate the help.

Without logs, it is difficult to see what is happening. You have tried the suggestions I would have made already. When you held the control key down while launching, did you check "start with blank layout" on the sign in screen?

Unless someone else posts some ideas, you may have to go through Tech support for this one.

Posts 10
Christopher Heil | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 31 2011 5:29 AM

Hi Fred.  Thanks for responding.  When I held down the CTL key, the sign in screen never even appeared for me to check that as an option.

Posts 27856
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 31 2011 6:40 AM

Christopher Heil:
Any other suggestions?  I appreciate the help.

Chris

You might try the steps listed under "Logos Crash log is missing"  in http://wiki.logos.com/Windows_Troubleshooting#Logos_4_.28or_the_Logos_4_indexer.29_crashes

Report what you find.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 10
Christopher Heil | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 31 2011 7:41 AM

Hi Dave.  Here is the information from the Windows 7 Event Viewer.

 

From the General tab:

Faulting application name: Logos4.exe, version: 4.30.0.1572, time stamp: 0x4e52f37e

Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7601.17651, time stamp: 0x4e2111c0

Exception code: 0xe0434f4d

Fault offset: 0x0000d36f

Faulting process id: 0x%9

Faulting application start time: 0x%10

Faulting application path: %11

Faulting module path: %12

From the Details tab:

- System

- Provider
[ Name] Application Error
- EventID 1000
[ Qualifiers] 0
Level 2
Task 100
Keywords 0x80000000000000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2011-08-31T14:36:25.000000000Z
EventRecordID 3156
Channel Application
Computer CERN-CERCPH-1.northamerica.cerner.net
Security
- EventData
Logos4.exe
4.30.0.1572
4e52f37e
KERNELBASE.dll
6.1.7601.17651
4e2111c0
e0434f4d
0000d36f

Posts 27856
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 31 2011 5:58 PM

Chris

You should contact Logos Technical Support and it would help them if you quote (or link to) this thread.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Page 1 of 1 (6 items) | RSS