Win7 & L4 now "incompatible" - Windows goes into basic color mode with L4

Page 1 of 1 (3 items)
This post has 2 Replies | 1 Follower

Posts 29
Georgia Schoelz | Forum Activity | Posted: Tue, Oct 4 2011 1:23 PM

Hi everyone,

I got Logos 4 running today after my problems of yesterday (see previous post under "Logos 4 won't start...already tried the FAQ procedure"). I installed the Windows 7 service pack that was recommended and then tried opening L4 and it worked.

However, Windows went into the "basic color mode" when I opened Logos, saying that this program was incompatible. Can anyone tell me why this would happen? Logos is indexing now, all my books appear to be there and the program seems to be working (although I haven't done much yet), but why this weird color scheme?

Yesterday Mike at Logos Support said my reinstall was missing the mscorlib.dll file, even though he found it on my computer. Then, however, Logos would not even open. With the Windows updates today, I'm assuming it found it which allowed Logos to run. But could that still be the problem that is causing the incompatibility? How can I fix this incompatibility?

Thanks for any advice...you are all so much appreciated!

Georgia Schoelz

Posts 15805
Forum MVP
Keep Smiling 4 Jesus :) | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 4 2011 2:10 PM

Microsoft support has Aero troubleshooting articles => http://support.microsoft.com/kb/976170 and => http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Troubleshoot-problems-with-Windows-Aero

Found another Aero troubleshooting article (with tips) => http://www.makeuseof.com/tag/enable-troubleshoot-aero-effects-windows-7/

While reading blog => http://www.infosysblogs.com/microsoft/2008/10/where_is_windows_aero.html#more noted Aero color being disabled when using remote desktop.  Hence, wonder about remote desktop connection or sharing ?

Personal preference is using Windows Classic Color since hide task bar on left side of screen (avoids automatic Aero readjustment of taskbar size); now have a blue color scheme that is easier to read for daily use (have saved theme pack for sharing).

Keep Smiling Smile

Posts 8660
TCBlack | Forum Activity | Replied: Tue, Oct 4 2011 2:18 PM

It may be that Logos demands more than your video card can give it.  There are several posts indicating that Logos requires a significant video card due to its WPF backbone. (Windows Presentation Foundation).  

Perhaps this is what is happening.

Hmm Sarcasm is my love language. Obviously I love you. 

Page 1 of 1 (3 items) | RSS