I've managed to totally break Logos

Page 1 of 2 (26 items) 1 2 Next >
This post has 26 Replies | 1 Follower

Posts 308
Paul Meathrel | Forum Activity | Posted: Fri, Nov 6 2009 11:30 AM

HI there,

I've managed to break Logos to the point where it won't load. All I did was open the Verb River and then drag and drop this to the shortcut bar. This cause Logos to exit and now it won't load at all. Restarting the PC didn't work either. I'm guessing that I need to remove this item from my shortcut bar - but how? I've tried looking around in my data location but I don't want to fiddle too much. Any help much appreciated as it won't open at all!

Thanks,

 

Paul

Posts 308
Paul Meathrel | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 11:37 AM

NO sooner had a said that than I worked out how to fix it by renaming Local\Logos4\documents\<number>\ShortcutsManager\shortcuts.db..

Posts 5
Judy O'C | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 11:46 AM

What did you change when you renamed the shortcut? Does it work now?

Posts 4508
Robert Pavich | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 11:49 AM

Paul Meathrel:
I've managed to break Logos to the point where it won't load.

 

do you want your money back...? Big Smile

Robert Pavich

For help go to the Wiki: http://wiki.logos.com/Table_of_Contents__

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 12:20 PM

Paul Meathrel:

HI there,

I've managed to break Logos to the point where it won't load. All I did was open the Verb River and then drag and drop this to the shortcut bar. This cause Logos to exit and now it won't load at all. Restarting the PC didn't work either. I'm guessing that I need to remove this item from my shortcut bar - but how? I've tried looking around in my data location but I don't want to fiddle too much. Any help much appreciated as it won't open at all!

Thanks,

 

Paul

 

Having a similar problem trying to drag something to the short cut bar... and I can't get L4 to run now...  (sobbing)

Any help???? 

SUGGESTION:  If you don't know what we are talking about try dragging a command prompt to the shortcut bar... :)

 

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 12:21 PM

JeremiahDanielMorris:

SUGGESTION:  If you don't know what we are talking about try dragging a command prompt to the shortcut bar... :)

 

Second thought, don't try that because it will prob. crash your V4...

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 12:41 PM

Paul Meathrel:

NO sooner had a said that than I worked out how to fix it by renaming Local\Logos4\documents\<number>\ShortcutsManager\shortcuts.db..

Cant find that... I don't see Logos 4 in my Program Files... I see Libronix DLS but no V4??

Posts 26364
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 12:45 PM

JeremiahDanielMorris:
Cant find that... I don't see Logos 4 in my Program Files... I see Libronix DLS but no V4??

Try

Normal 0 false false false

XP - C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Logos4

Vista/Win7 - C:\Users\<user>\AppData\Local\Logos4

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 308
Paul Meathrel | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 12:50 PM

HI guys,

Here are the full steps I took:

  • Start -> Run and in the location box type %APPDATA% and press Ok
  • Navigate up one level go to Local\Logos4\Documents\<Random Numer>\ShortcutsManager
  • In this directory is a file called shortcuts.db
  • rename this file to x_shortcuts.db
  • Reopen Logos and it works fine

I'm on Win 7 so not sure if this will work on XP but follow Dave's instructions for the first 2 steps. Hope this helps,

 


Paul

Posts 26364
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 12:58 PM

In general try holding Ctrl key and starting L4. Choose blank layout, Sign In and see how you go from there (you should be able to select a layout dated prior to the disasterous event).

Dave
===

Windows 10 & Android 8

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 1:01 PM

Dave Hooton:

JeremiahDanielMorris:
Cant find that... I don't see Logos 4 in my Program Files... I see Libronix DLS but no V4??

Try

Normal 0 false false false

XP - C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Logos4

Vista/Win7 - C:\Users\<user>\AppData\Local\Logos4

Very Helpful... Unfortunatly I still can't seem to find it... (Vista)... Here is what I can see

<a href="http://www.screencast.com/t/hCu1156g6s">Crash_1</a>

 

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 1:07 PM

Paul Meathrel:

HI guys,

Here are the full steps I took:

 

  • Start -> Run and in the location box type %APPDATA% and press Ok
  • Navigate up one level go to Local\Logos4\Documents\<Random Numer>\ShortcutsManager
  • In this directory is a file called shortcuts.db
  • rename this file to x_shortcuts.db
  • Reopen Logos and it works fine

I'm on Win 7 so not sure if this will work on XP but follow Dave's instructions for the first 2 steps. Hope this helps,

 


Paul

 

IT WORKED!!!!!  YOUR A GENIUS!!!!  I don't know WHAT that did, but it did it.... Thank you for posting that Paul

I've got Vista and did what you said, and it worked just fyi.

 

Posts 308
Paul Meathrel | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 1:12 PM

JeremiahDanielMorris:

IT WORKED!!!!!  YOUR A GENIUS!!!!  I don't know WHAT that did, but it did it.... Thank you for posting that Paul

I've got Vista and did what you said, and it worked just fyi.

 

Pleased that we were able to help! :)

 

Posts 4508
Robert Pavich | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 1:24 PM

Paul,

thanks for helping...don't forget to post that on the Wiki.... :)

Robert Pavich

For help go to the Wiki: http://wiki.logos.com/Table_of_Contents__

Posts 216
LogosEmployee

Edit: We've reproduced this issue and will address it in an upcoming service release.

Posts 41
David Shaw | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 3:26 PM

Whew!  This saved me a (another) long wait  the support queue!  Thanks Paul, this worked in XP.  The path was slightly different but it works and I am back on track!!

 

Blessings,

 

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 9 2009 10:09 AM

Great!  I've done it again!    Crying...CRASH...Crying

Was dragging a command prompt to the short-cut bar and managed to crash V4 again and it keeps crasing when I try and open it... (I thought the prob was fixed, because I had seen today where people were doing similar things, or so I thought) 

I went through and tried to rename that file again, to no avail...

Any suggestions????

Posts 8660
TCBlack | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 9 2009 10:13 AM

Jeremiah,

I'm sorry you're having that problem.  I am not afflicted with that issue.  In the long run you'll have to await the fix Jacob Carpenter mentioned, probably in SR6 if I had to guess.

For now, Look at Paul Meathrel's repair steps near the start of this post.  It involves deleting shortcuts.db.

Hmm Sarcasm is my love language. Obviously I love you. 

Posts 569
J. Morris | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 9 2009 10:18 AM

Thomas Black:

For now, Look at Paul Meathrel's repair steps near the start of this post.  It involves deleting shortcuts.db.

I am certainly aflicted!  I had gone through that particualr "repair" process last Friday.  I went back today, and tried it again (it was already renamed to the x_shortcuts.db) naming it z_shortcuts.db, but it didn't help.  I'm goign to try and restart my comp to see if that helps.

Thank you for your speeeeedy response Thomas...  Automobile <---

Posts 8660
TCBlack | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 9 2009 10:21 AM

Jeremiah Daniel Morris:
Thank you for your speeeeedy response Thomas... Automobile <---
Eh, I'm just trying to catch up to Philip and Robert.  Wink

Hmm Sarcasm is my love language. Obviously I love you. 

Page 1 of 2 (26 items) 1 2 Next > | RSS