Page 1 of 1 (11 items)
This post has 10 Replies | 1 Follower

Posts 45
Dr. Rupert Loyd Jr. | Forum Activity | Posted: Sat, Nov 10 2012 7:55 PM

I'm using Build 60 on my HTC EVO 3d. Using UBS4, I long press on a Greek word, and get the choice to search UBS4 for the wrod or do a Bible Word Study on the word. When I press Bible Word Study, the greek word appears in a navigator window and I have three lines titled: Definition, Hebrew Words, Greek Words and that is all I have. These lines cannot be "opened"  and there is no other information. Did I read something about this error in another post?

Posts 21846
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 10 2012 11:34 PM

Hi Rupert

I have the same build on another HTC phone and I don't see this behaviour.

When I call up the BWS window I get the expected information showing definition, translation and example uses.

Do you see the behaviour you are describing for all verses and do you see the same thing in English translations with RI capability such as the NRSV or ESV?

Graham

Posts 8
Peter Davies | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 11 2012 12:20 PM

Hi Rupert and Graham,

I am using the Samsung Galaxy Nexus, (stock and up-to-date), and I'm getting the same problem as Rupert.

Other Greek text work such as the NA27 or SBL, as does the ESV. These all parse the word and will do a Bible Word Study where the UBS4 doesn't provide any information.

However I have noticed that English words don't always link to the correct greek word. For example in the NASB, Luke 2.48, the word 'father' links with an 'anxiously'.

I have included a couple of screen shot to demonstrate.

 

Peter

Posts 45
Dr. Rupert Loyd Jr. | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 11 2012 4:53 PM

Hi Graham,

I do see the behavior happening in all verses. I am not getting the gloss, only the greek word and choices underneath to search UBS4 or do BWS. Yet if I load NA27, things work fine (and my text is blue in low-light, when normally it is white). ESV also works well.

Rupert

Posts 45
Dr. Rupert Loyd Jr. | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 11 2012 4:57 PM

Hi Peter,

I can confirm I have the same problem as you with the NASB and getting the wrong link. In fact I cannot get the right link to any of my english words in the NASB.

Rupert

Posts 21846
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 11 2012 11:11 PM

Dr. Rupert Loyd Jr.:

Hi Peter,

I can confirm I have the same problem as you with the NASB and getting the wrong link. In fact I cannot get the right link to any of my english words in the NASB.

Rupert

Hi gents

This is a known problem which has been raised in a number of threads. I believe Logos are working on it.

Graham 

 

Posts 21846
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 11 2012 11:13 PM

Hi Rupert

Dr. Rupert Loyd Jr.:
I am not getting the gloss, only the greek word and choices underneath to search UBS4 or do BWS

Is your UBS downloaded or are you accessing it over the Internet?

What version do you have? Mine is dated 2012-10-31.

Dr. Rupert Loyd Jr.:
Yet if I load NA27, things work fine (and my text is blue in low-light, when normally it is white).

The blue is a known issue which - hopefully - should be fixed in an update to the app

Graham 

Posts 45
Dr. Rupert Loyd Jr. | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 12 2012 7:14 AM

Hi Graham,

Thanks for the info on the NSAB and the blue text.

Looks like I have the same version of UBS4: LLS:LOGOSUBS4 2012-10-31 T21:11:01Z.

I have it downloaded. Thing is, it was working fine with earlier builds.

Rupert

Posts 8
Peter Davies | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 12 2012 1:54 PM

Hi Graham, Rupert

I re-installed the logos app on my phone (Galaxy Nexus) and the links now seem to work.

Also the ubs4 for is providing parsing now; though it has that problem with hyperlinks that we have already talked about. 

Currently I haven't download either of this books to my phone and am working online. 

Hope that helps.

Peter

 

 

 

Posts 45
Dr. Rupert Loyd Jr. | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 12 2012 6:33 PM

Hi Peter,

I took your advice and did a re-install of the whole app. It seems to have solved the problem (although the text is blue). It took a while to re-download my books (ISBE, UBS4, Liddel-Scott, couple Bibles) but not a real hassle. Thanks for the help.

Rupert

Posts 8
Peter Davies | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 12 2012 7:19 PM

No worries Rupert.

Page 1 of 1 (11 items) | RSS