Page 1 of 1 (12 items)
This post has 11 Replies | 1 Follower

Posts 23
Tommy Johnston | Forum Activity | Posted: Wed, Aug 13 2014 7:00 PM

Does anyone know how to keep the Logos app from asking for my location every time I open it?  I've already disabled the presentations feature, which did the trick on previous releases.  Since 4.3.6 rolled out though, it has kept turning on my GPS every time I open the app.  I'm having the issue on both my Nexus 7 and Nexus 5 running stock 4.4.4 

Posts 593
Drew Hannay | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 13 2014 7:36 PM

Nothing related to GPS/location has changed in 4.3.6, as far as I know (just did a quick glance which parts of the code accesses the location data and it still appears to be only presentation-related areas).  I'm not seeing the GPS enabled on my device (Nexus 4, stock 4.4.4) when using 4.3.6 either. Could you send us your support logs using the "Send Support Info" button on the "Help" screen? Add "Attention: Drew" to the message somewhere and it will get directed to me.

I'll be sure to take a look...we definitely don't want the app accessing location and/or draining battery needlessly!

Posts 23
Tommy Johnston | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 13 2014 7:57 PM

Thanks for the quick reply, that's some awesome support!  

Both logs should be headed your way. On second glance the nexus 5 turns on GPS, the nexus 7 only asks for location via WiFi.  Both start/stop as I open/close the app, or even jumping in or out via multitasking.

Posts 593
Drew Hannay | Forum Activity | Replied: Wed, Aug 13 2014 8:12 PM

Sorry for the trouble, but can you send your logs again and change the email address to drew DOT hannay AT logos DOT com?  I'm having trouble accessing the shared support email inbox right now.

Posts 23
Tommy Johnston | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 14 2014 6:50 AM

Should have the logs at the requested address now.

Posts 593
Drew Hannay | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 14 2014 9:29 AM

I looked at your logs, and as far as I can tell, our code is not accessing your GPS/location. I see a log message stating that we tried to start listening for location, then noticed you had disabled following presentations, so we did not enable the GPS. I also asked a coworker with a Nexus 5 to try and reproduce the problem and he's not seeing the issue either. So...I'm not sure what to tell you. My only suggestion would be to try restarting your device (grasping at straws here Smile)

Posts 593
Drew Hannay | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 14 2014 9:40 AM

Actually, i think we were just able to reproduce the issue...more details soon.

Posts 124
Randy Murphy | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 14 2014 9:49 AM
I'm having the same issue. Restarting the phone didn't help.
Posts 23
Tommy Johnston | Forum Activity | Replied: Thu, Aug 14 2014 11:36 AM

Great, thanks for looking into it!  

Posts 593
Drew Hannay | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 15 2014 10:21 AM

I found the culprit...a third party library we added in this release was accessing location data when the app starts (which we were unaware of). Just checked in a fix to disable that excessive location access and we should be able to get an app update out soon. Sorry for the inconvenience and thanks for helping us track this down!

Posts 23
Tommy Johnston | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 15 2014 12:22 PM

Fantastic!  Nothing like getting a pesky bug squashed to bring a smile to your face.  Thanks for the quick support.  

Posts 124
Randy Murphy | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 15 2014 1:00 PM

Big SmileYes

Page 1 of 1 (12 items) | RSS