How long doe it take Logos 6 to start for you?

Page 3 of 5 (83 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next >
This post has 82 Replies | 3 Followers

Posts 2878
Mike Childs | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 30 2014 7:51 AM

Start up time to 3 columns with Passage Guide open, NIV 1984 open, and BDAG open in the columns is down to 21 seconds today.  About where I was with Logos 5.  That one minute twenty seconds yesterday had me bothered.  But I am happy, happy, happy again.  After all who knows what I might want to do with that extra minute each day!

"In all cases, the Church is to be judged by the Scripture, not the Scripture by the Church," John Wesley

Posts 3698
Milkman | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 30 2014 9:02 AM

Michael Childs:

How long is it from the time you click on the icon until it is ready to use?

For me it just took 1 minute 26 seconds.

mm.

Posts 3295
David Taylor Jr | Forum Activity | Replied: Thu, Oct 30 2014 9:14 AM

Depends on the day for me.  This morning (offline) it opened in about 10 seconds, but I have waited as long as 2 minutes before.

Teacher, Ministry Leader, Student, Author, Husband

How to upload logs

Visit My Site: Reformed Truths

Posts 89
Shawn Nichols | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 15 2014 10:46 AM

15.96 seconds to a blank layout. 14.4 seconds to load my default layout. Seems longer when I'm not timing it though. :)

Posts 1523
Forum MVP
Fr Devin Roza | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 15 2014 11:46 AM

Michael Childs:
How long is it from the time you click on the icon until it is ready to use?

Setting "Use Internet" set to Yes

10 seconds to a blank layout.

16 second to Home.

17 seconds to a layout with 11 resources and 6 panels.

Setting "Use Internet" set to No

6 seconds to a blank layout

9 seconds to Home.

13 seconds to a layout with 11 resources and 6 panels

Occasionally the Internet sync will really slow it down, and it will take around 30 seconds. From what I have seen, by far the area where Faithlife probably could most easily speed up the startup time would be by optimizing the way the Internet is accessed - if the Homepage speed improvements in v6 are any indication, hopefully this is in fact possible.

Posts 9567
Forum MVP
Bruce Dunning | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 15 2014 12:16 PM

Currently I have 29 resources and that took about 55 seconds.

Booting to a blank screen took 24 seconds.

Some of you are getting much better times that me but this is not a big issue for me since I leave Logos open most of the time.

Using adventure and community to challenge young people to continually say "yes" to God

Posts 493
Mr. Simple | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 15 2014 12:40 PM

@20.82 beats

Posts 4138
abondservant | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 11:02 AM

Opened to a layout with ~40 resources open and three searches. took 15 seconds. 7-10 in general for the home page. Just tried opening to a blank layout and that took 10 seconds as well. 

L2 lvl4 (...) WORDsearch, L9

Posts 3300
Whyndell Grizzard | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 11:19 AM

18 secs opening to home page/ blank page 13 sec

Posts 148
Michael Wert | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 12:30 PM

Every one needs to check this the same way. 

In the command box type "close all". 

Synchronize with Logos.  

Close the program. 

Now, hold the CTRL button down when you start Logos6.  Wait...Wait.  Once it loads.. close it down.

Go to your file menu and in documents there is a directory called Logos Log Files.  One of the files is named Logos.log.  Double click it to open it.

Now do a search CTRL F and type "main window"

It will give you the date and time how may seconds it takes to load to the main window.

Now our times ignore our personal settings and we have something to compare our computer strength with.

Mike 

Posts 1899
Forum MVP
Levi Durfey | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 2:40 PM

Okay...I tried it (without the hold down on CTRL part, which I don't think you need): Three runs—11.8, 12.6, 11.6 seconds. Average 12 seconds to the blank main window.

Posts 493
Mr. Simple | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 2:54 PM

If you are not accounting for frame dragging, it is all for naught

Posts 790
James Hiddle | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 3:13 PM

I can't tell you because I don't have Logos 6 yet but if I did it would be between E=MC² and π Smile

Posts 2771
Erwin Stull, Sr. | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 3:19 PM

13.358 seconds on an older core 2 duo with 8GB RAM and 7200RPM HDD. I'm content.

When I eventually upgrade the system, you can probably take the integer away. Lol

Posts 2771
Erwin Stull, Sr. | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 3:27 PM

I'm looking to upgrade to something on this order. Lol

Just for Logos.

Posts 33
Cynthia Tucker | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 4:08 PM

About a minute for me opening to a blank screen. I believe it's  the same each time. My laptop is about 5 years old...

HP Pavillion Entertainment PC

Processor: AMD Turion II Ultra Dual Core

Memory: 4 GB

Hard Drive: 465 GB, of which I've already used 186 GB

I'm planning to upgrade my laptop in a few months. All my programs load slowly, especially Microsoft Word programs.

Posts 493
Mr. Simple | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 4:11 PM

Meh - It's somewhere in the bottom of the Top 500 Supercomputer list

Posts 2771
Erwin Stull, Sr. | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 4:22 PM

Cynthia Tucker:

I'm planning to upgrade my laptop in a few months. All my programs load slowly, especially Microsoft Word programs.

That would be a good move. Not only in regard to Logos, but for the other progressive programs as well.

Concerning your current machine, it is probably due for a reformat and reinstallation. I have found this to be necessary with Windows every year or so, but its not an easy and straightforward task. I used to do this with my main workstations every year, but lately it has been 2-3 years. I'm moving into the realm of "Just change the machine, and give the old one away". Smile

Posts 8967
RIP
Matthew C Jones | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 4:22 PM

35 seconds to 58 seconds.

Logos 7 Collectors Edition

Posts 3578
steve clark | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 16 2014 4:27 PM

i have L4, L5, & L6 in different user accounts. Below is the time for each version using the same layout. Made sure via Task Manager that Logos was completely flushed from memory prior to starting.

Logos Startup Time
L4 6:08:00 6:08:34 0:00:34 4.6C SR-7
L5 6:04:04 6:04:50 0:00:46 5.2B SR-3
L6 6:12:00 6:12:39 0:00:39 6.0 SR-3

Below is my layout

Below is my PC

QLinks, Bibl2, LLR, Macros
Dell Insp 17-5748, i5, 1.7 GHz, 8G RAM, win 8.1

Page 3 of 5 (83 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next > | RSS