SR-3 update highlighting very slow

Page 1 of 1 (15 items)
This post has 14 Replies | 0 Followers

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Posted: Thu, Jan 14 2010 7:56 AM

I automatically updated to SR-3 and now discover that highlighting is very slow to respond.  Same on both computers.  Is anyone else having the same problem?  Is there a way I can fix the problem?  Thanks for your help ahead of time.

Posts 1539
Terry Poperszky | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 8:01 AM

BruceJunkermann:
now discover that highlighting is very slow to respond

 

Dave do you have any figures, I am using it now, it isn't lightening fast, but neither did I find it extremely slow. 

 

 

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 9:47 AM

I never timed highlighting before but I am guessing it took about 3-5 secs to respond.  Now to highlight a verse it takes about 18-20 seconds and to erase a highlight about 35 seconds.

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 10:14 AM

Another querk is that if I'm highlighting several different locations such as highlighting v1 and then v3 and then v7 the highlighting of those three passages appears all at once.

Again, this is true of my home computer and my work computer. 

Posts 1539
Terry Poperszky | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 10:15 AM

BruceJunkermann:

I never timed highlighting before but I am guessing it took about 3-5 secs to respond.  Now to highlight a verse it takes about 18-20 seconds and to erase a highlight about 35 seconds.

Not sure what is going on with yours, but for me SR3 and B3 both respond on the 3 second range. Have you tried rebooting? Making sure that indexing is not running? Open up a performance monitor to see if something is eating up your CPU?

 

 

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 10:25 AM

Yes I have rebooted many times both at home and here at work.  Indexing is complete on both machines so that's not the issue.  The only process I saw running with any cpu usage was logos4.exe.

Obviously it's me...Others don't seem to be having this problem, but I can't figure out why it is happening on two different computers.  I do have a lot of highlighting and perhaps that makes it respond slower however, like I said, a significant slowing happened after the update to sr-3.

Posts 1539
Terry Poperszky | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 10:28 AM

Well, I am clueless (as many on this forum have already pointed out). You will just have to wait until a Logos employee wanders by. You might post your log files, saves them from having to ask.

 

Bruce, even if it is you, it still should be brought up. Same reason I always preached at myself from the pulpit, if I was having the problem, you could bet money someone sitting in front of me was, or would be.

 

 

 

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 10:35 AM

Here is my log.

I started logos4, highlighted a few verses, then closed logos.  Hope someone wiser than I can solve this mystery.   Hope I posted this log so others can read it.  Thanks for your help Terry.

 1452.Logos4.zip

Posts 25
Steve Cheek | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 11:07 AM

Bruce, I too have noticed slowdown in highlighting.  Erasing has slowed way down. Also, when I highlight I have to click a second time to get rid of the blue and let the highlight show.  With v3, once i clicked on the chosen highlight, the blue color used to show what I wanted to highlight disappeared.  It seemed automatic and now seems manual.

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 1:32 PM

Video of my slow highlighting.  It's like watching paint dry...

http://screencast.com/t/ODBjZDJk

Posts 3163
Dominick Sela | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 1:55 PM

Mine looks like the speed of your in the video, except if I click somewhere else it seems to happen right away. It's like a refresh or something does not happen.  I wonder if after you highlight, then click the effect (like underline), then min-max the program does it come back with the underline?

Posts 216
LogosEmployee

Bruce--

Is highlighting slow for all resources or just specific resources? I'm particularly curious if a book that you've never highlighted in is significantly faster to apply the highlight.

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 2:11 PM

Hi Jacob, I just tried another resource.  I selected a sentence, clicked the blue underline highlight, waited close to 30 seconds for the highlight to appear.  But after that the highlighting in that resouce moved quickly.

Went back to my NASB95, and that is still slow.

Yep, just doubled and triple checked and the NASB95, the one I have been doing all my highlighting in, is the only one that is slow.  However any new resource i highlight in is very, very slow for the first highlight and the speedy for the second and following highlight.

I also notice that the program is not freezing because I can do other things in the program while I wait for the highlight to post.

Posts 216
LogosEmployee

This issue is likely due to the large resource update we recently pushed out. It will affect resources that have highlights applied to older versions of updated resources.

The highlight is actually being applied right away, but the display is slow to respond.

A fix will be made in an upcoming release.

Posts 238
Bruce Junkermann | Forum Activity | Replied: Thu, Jan 14 2010 2:26 PM

Thanks Jacob!  I appreciate it.

Page 1 of 1 (15 items) | RSS