[resolved] Bug L6 (6.3 Beta 1 but also earlier) Find box in PB Tool

Page 1 of 1 (5 items)
This post has 4 Replies | 1 Follower

Posts 10055
Forum MVP
NB.Mick | Forum Activity | Posted: Sat, Apr 18 2015 4:17 AM

I saw this again today, but I know it happened earlier in L6 and I may even have posted this bug before - but can't locate it in the forum.

To find a book in the PB tool one needs to either scroll endlessly or use Ctrl-F find (thankful for that, don't fix this small nuisance by taking the Find away!). Find doesn't work by just identifying locations as in resources, but filters the list much like Inline Search does today (so for consistency one could replace it by a persistent search control that looks like Inline Search...). When one builds the book and focus leaves the tool, the Find box will sometimes disappear - but the list then will stay filtered:

 

Sorry, I currently have no list of steps to reproduce this consistently.

This is just a nuisance, since hitting Ctrl-F again will show the Find box with the applied filter:

and taking the filter away will allow to see all PBs in the tool again.

Running Logos 8 latest beta version on Win 10

Posts 10055
Forum MVP
NB.Mick | Forum Activity | Replied: Sat, Apr 18 2015 6:37 AM

One way to reproduce:

These screenshots were taken immediately after another.

  1. Determine the book to build by a Ctrl-F find/filter, here I used "test", but
  2. remove the filter manually while the book builds or afterwards before clicking Finished.

3. Now click Finished and - on my machine - wait some seconds: Logos will silently reapply the filter and jump to the end of the list of PBs. (The latter is a legacy nuisance which may have been with us from 4.3 - it's especially inconvenient when building a new book, which upon pressing "Finished" is sorted into the alphabetical sequence, but the tool jumps to the end of the list instead of focusing the book just build)

I can see that the filter is applied by scrolling up through the filtered list: all contain "test"

 

4. typing Ctrl-F again shows the Find-box:

 

Running Logos 8 latest beta version on Win 10

Posts 1471
Angela Murashov | Forum Activity | Replied: Mon, Apr 20 2015 8:53 AM

Thank you for providing the reproduction steps! Smile I can reproduce this on both Mac and Windows and I will create a case to get this fixed. 

Posts 1471
Angela Murashov | Forum Activity | Replied: Wed, May 6 2015 3:26 PM

Angela Murashov:

Thank you for providing the reproduction steps! Smile I can reproduce this on both Mac and Windows and I will create a case to get this fixed. 

This should be fixed in 6.3 beta 5. 

Posts 10055
Forum MVP
NB.Mick | Forum Activity | Replied: Wed, May 6 2015 4:23 PM

Seems to be so - at least I can't reproduce like I did. Thanks!

Running Logos 8 latest beta version on Win 10

Page 1 of 1 (5 items) | RSS