Moving the bulk of Logos Program to different drive

Page 1 of 1 (8 items)
This post has 7 Replies | 1 Follower

Posts 32
Andrew BN | Forum Activity | Posted: Thu, Aug 13 2015 11:45 PM

Originally posted on an old thread: Logos 4>Moving the bulk of Logos Program to different drive. No responses, trying again.

Logos 6.4 in Win 8.1 on an Asus Transformer with 20 GB on board SSD and 64 GB SD Card. I do not have enough space on the internal SSD for all of my Resources.
Using mklink and other apps, I have tried putting the Resources folder, the whole Data folder and the entire Logos folder on the removable SD Card.

Windows Explorer reads the junction correctly.

All work until I change any of the resources. Thereafter Logos crashes on startup. I suspect that Indexing trips up on the junction. However, indexing continues after Logos has crashed and shut down.

Crash report attached.

Any suggestions?

7450.LogosCrash.txt

Posts 24689
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 2:52 AM

So you download a resource update and are told to restart Logos, but Logos crashes whilst indexing continues?

What folder is on the SD card and confirm that it has 19 GB free and that the SD card has about 6.5 GB free.

Please supply full logs by invoking permanent logging and upload the Log Files folder after the crash.

Dave
===

Windows & Android

Posts 32
Andrew BN | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 3:31 AM

Thanks Dave. I haven't updated. I only have enough space on SSD for about 40 resources which is why I initially tried to move only the Resources subfolder to the SD card. All was fine until I copied a few extra resource files to Resources on the SD Card. Next startup was a crash, as reported on the attachment to my original post.

After each crash I have removed the resources I added and Logos is happy again.

Even after a crash Windows Explorer still reads the Logos folders on the SD Card as if they were at the correct location on C drive.

At the moment the whole of Logos is on the SD Card moved exactly as installed on the SSD with a junction at C:\Users\Andrew\AppData\Local\Logos pointing to D:\Logos. SSD has 6 GB free, SD Card has 22 GB free. I don't think this is an Index space issue. I have had messages saying insufficient space to index but these have not caused a crash.

When Resources is on the onboard SSD I can add extra resources simply by copying the files to the folder and they work. It looks as if Logos 6 or Win 8.1 has an issue working across a junction.

I don't want to mess with my machine over the weekend. I will enable permanent logging and provoke a crash next week and post the log.

Posts 7943
LogosEmployee

I suspect you have an LDLS3 reverse interlinear on your SD card. I can't tell which one, but ESVNTREVINT.lbxlls, ESVOTREVINT.lbxlls or NRSVNTRI.lbxlls are likely candidates. Find and delete those files.

(If you have LDLS3 also installed on that computer, Logos 6 may be picking up the file from LDLS3's Resources folder, even though it should be ignoring it. Let us know if that's the case and we can provide additional steps to work around that.)

Posts 24689
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 5:53 AM

Andrew BN:
When Resources is on the onboard SSD I can add extra resources simply by copying the files to the folder and they work. It looks as if Logos 6 or Win 8.1 has an issue working across a junction.

I don't think so as I have a Tablet with Logos on SD card via a junction.

If manually adding resources you should use the scan command from within Logos.

Scan

This command will search all directories/folders under the given path and prepare licensed resources for use in Logos.

  1. Scan {Resource Path} - finds resources in the path or on a disk.
  2. Scan DVD - finds resources on a media disk in the drive (PC)
  3. Scan Optical Media - finds resources on a media disk in the drive (Mac)

Although a restart isn’t necessary, you may be requested to restart Logos for resources that are being used (or open) e.g.

 scan c:\resources   ---> gets resources from the folder c:\resources.

Dave
===

Windows & Android

Posts 32
Andrew BN | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 6:11 AM

Thanks Bradley, I had ESVNTREVINT.lbxlls and ESVOTREVINT.lbxlls. 

I have kept them because they have different morphologies to the current LOGOS4 version but I can live without them. In fact I had to cheat to get Logos 4 and later to read them. L4 etc ignored them when using their original file names but picks them up when I added a "X_" in front of their filenames.

Logos now working with 300+ resources but very sluggish. I think the real issue is that this tablet does not have the computing power to run Logos with more than a handful of resources which is actually all I need it for.

Posts 32
Andrew BN | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 6:19 AM

Thanks Dave but Bradley's post above seems to have fixed things. I did think that SCAN was the best way to add resources but simply adding selected files does work but I was adding the old Libronix interlinears at the same time and they seem to have caused the crash.

I deliberately did not use SCAN because it would have tried to add all of my resources but I would not have had enough space. The alternative would have been to create a new folder with the few resources I wanted to add and told Logos to scan that folder.

Great to know that we have people on the forum who can fix things.

Posts 32
Andrew BN | Forum Activity | Replied: Fri, Aug 14 2015 11:53 AM

Some experimenting.

Moved the entire Logos installation including my 50 basic resources excluding the two Libronix ESV Reverse Interlinears to onboard SSD. Logos works.

Added Libronix ESV NT RI. Logos works.

Added Libronix ESV OT RI. Logos crashed.

[InvalidCastException: Unable to cast object of type 'Libronix.DigitalLibrary.Resources.Logos.LogosResource' to type Libronix.DigitalLibrary.IReverseInterlinear'.]

Removed both ESV RIs and moved Resources to SD card and created junction to SD Card. Logos works.

Added ESV NT RI. Logos works.

Added ESV OT RI. Logos crashes.

Removed ESV OT RI. Logos works.

I can live with this. Thanks Dave and Bradley for your input..

Page 1 of 1 (8 items) | RSS