Problem loading Logos 6

Page 1 of 1 (16 items)
This post has 15 Replies | 1 Follower

Posts 17
Ruth Colderwood | Forum Activity | Posted: Sat, Oct 24 2015 8:47 AM

I was using Logos 6 when it crashed and now it won't load up at all. i have tried restarting computer but it still won't load. Any ideas i have a mac

Posts 21701
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 8:58 AM

Hi Ruth - and welcome to the forums

Sorry to hear you are having problems.

Please enable diagnostic logging and post the logs in a reply to this thread after a failed startup attempt

Details are at https://www.logos.com/support/logos6/mac/report-problem 

Graham

Posts 17
Ruth Colderwood | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:07 AM

file:///Users/ruthcolderwood/Desktop/LogosLogs.ruthcolderwood.20151024-170405/

Posts 21701
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:08 AM

Ruth, sorry but we can't access that. It is on your system

Please upload using the paperclip icon

Posts 17
Ruth Colderwood | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:09 AM

What does that look like?

Posts 21701
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:14 AM

Ruth Colderwood:
Is this right?

That enabled us to see it.

But it looks as though logging isn't actually enabled. Did you follow steps 1 & 2 in the link I provided above?

Posts 17
Ruth Colderwood | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:18 AM

yes it is enabled i have jut copied it into applicatoins do I need to send it again?

Posts 21701
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:34 AM

Ruth Colderwood:
any better

Sorry - its still the same. 

Are any Logos programs running in the background? If so, can you stop them? This from the article

Note: The Logging Utility will not record correctly if Logos is running in the background when you enable logging. You may need to open the Finder: Applications > Utilities > Activity Monitor and manually quit the Logos porcesses (Logos Bible Software, LogosIndexer and LogosCEF if present).

Apart from that we will need to wait for another Mac user to try and work out why the logging isn't working (I don't use a Mac)

Posts 17
Ruth Colderwood | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:37 AM

No logos i not running in the backgound only the logos logging utility

Posts 17
Ruth Colderwood | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 9:39 AM

Thanks for trying to help :)

Posts 10482
Forum MVP
Jack Caviness | Forum Activity | Replied: Sat, Oct 24 2015 11:40 AM

Ruth Colderwood:
only the logos logging utility

Ruth

Looked at the Console Log you posted. I am far from being an expert at log reading, but I do see an error message for the Logging Utility. Unless someone with vast knowledge of such things (Dave Hooton) intervenes, I would try reinstalling the Logging Utility. See the Mac Logs link in my signature.

Posts 17
Ruth Colderwood | Forum Activity | Replied: Mon, Oct 26 2015 5:34 AM

Hi Jack,

Thanks for your advice to be honest I do not understand the logging utility I was wondering if the easiest way to resolve the problem is to delete logos and reinstall. It is working fine on my laptop iPad and phone its just my desk top that is having the problem. Would i lose anything if i did this.

Thanks

Ruth

Posts 27430
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Oct 26 2015 7:49 AM

Ruth Colderwood:
I was wondering if the easiest way to resolve the problem is to delete logos and reinstall.

If the problem is a bug in an OLD version of the software, deleting the app and reinstalling the newest version would solve the problem. Although this kind of problem is rare, there have been a few hit with this recently. When users have troubles the fix is rarely a reinstall of the software, but in the case of the bug from last month it is the answer.

Ruth Colderwood:
Would i lose anything if i did this.

There are two parts to the software. The engine app is in your applications folder. You will need to delete it, download the newest engine (see link in my signature line) and run the installer. The second part of the software is the downloaded resources, notes, database files, etc. Those are stored elsewhere, so deleting the engine won't delete them.

Ruth Colderwood:
Thanks for your advice to be honest I do not understand the logging utility

If the issue isn't the software bug, but the more common problem of a corrupted index, deleting the app will have no effect and you would need to provide logs. If all else fails, you will need to call customer service during business hours. 

Ruth Colderwood:
It is working fine on my laptop iPad and phone its just my desk top that is having the problem.

For clarification: "Logos 6" is an application which runs on desktop (or laptop) computers. The application you run on your iPad and iPhone is NOT "Logos 6" and is completely different software.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 10482
Forum MVP
Jack Caviness | Forum Activity | Replied: Mon, Oct 26 2015 12:45 PM

Ruth Colderwood:
I do not understand the logging utility

See the Mac Logs link in my signature for instruction in using and a download link for this utility.

Page 1 of 1 (16 items) | RSS