Page 1 of 2 (22 items) 1 2 Next >
This post has 21 Replies | 1 Follower

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Posted: Mon, Jan 15 2018 11:00 AM

My Logos 7 is will not starting with I click on the icon on my MacBook Pro

3000.LogosLogs.rogercaven.20180115-135304.zip

Posts 27687
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 11:34 AM

Does it say “untitled”? If so, see #2: https://www.logos.com/support/logos6/mac/crash 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 11:37 AM

I tried that. It does work. I talked with a support representative via chat. I don't have any Logos file in my "Application Support" file.

Posts 27687
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:03 PM

Roger Cole Caven:
I tried that. It does work.

You mean it doesn't work? 

Roger Cole Caven:
I don't have any Logos file in my "Application Support" file.

It should be Logos4. If it truly isn't there, Logos isn't installed on your computer. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:06 PM

I have tried to install & restart four times this morning. Logos is installed but not folder in Application Support.

Posts 4645
Forum MVP
Mike Binks | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:15 PM

Roger Cole Caven:
I have tried to install & restart four times this morning. Logos is installed but not folder in Application Support.

Try looking in this 'Application Support'  :-)

This 'Application Support' is found in the User area of the file system because the settings, index etc are unique to the particular user.

Posts 27687
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:25 PM

Roger Cole Caven:
Logos is installed but not folder in Application Support.

If Logos is installed, there will be a folder. By "installed" I don't simply mean the software engine (which is what your screenshot shows in the applications folder). It appears to me that you are either looking in the wrong place (as Mike suggests) OR you are looking in the wrong user account in Logos. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:26 PM

Still nothing showing up...

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:30 PM

There isn't an library file in my user folder....

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:32 PM

Ive even searched for Logos4 on my mac & nothing shows up

Posts 27687
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:32 PM

Roger Cole Caven:
Still nothing showing up...

I don't know what to say. If you are in the right macOS user account, then something is seriously wrong. FWIW - your "application support" folder is very skimpy. It looks like a secondary user account with nothing installed. 

The software engine is ~500mb, but the user files, resources (books), db files, indices, etc. for most users are measured in MANY GB's. All of that is stored in the Logos4 folder in "Application Support." Unlike windows, there is no method on Mac to customize the installation to put it someplace else. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:34 PM

So what do I do?

Posts 27687
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:36 PM

Roger Cole Caven:
There isn't an library file in my user folder....

As mentioned in the support documentation, your user library is hidden by default within macOS.

Make sure you are following the instructions precisely: 

  1. Open a finder window
  2. Click the "Go" menu
  3. Press the "option" key
  4. Choose "library."
  5. Open the "application support" folder
  6. Look for "Logos4" folder

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 12:49 PM

Dont have that. Only way I can get to "Library" is by "Go To Folder"...

Posts 3154
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 1:02 PM

Roger Cole Caven:
Dont have that. Only way I can get to "Library" is by "Go To Folder"...

It doesn't look like you're holding the Option key, Roger. If you hold that key down it should look like the first image under solution 2 here https://www.logos.com/support/logos6/mac/crash

Alternatively, if you click the "Go to Folder" option in that menu towards the bottom and copy the following and then click Go it will take you to where the Logos4 folder is.

~/library/application support

 

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 1:12 PM

Ok I found the Logos4 folder. Now what do i do?

Posts 3154
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 1:13 PM

Follow the rest of the instructions for solution 2 here https://www.logos.com/support/logos6/mac/crash.

 

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 1:15 PM

Done tried that. Doesn't work. Logos still doesn't open

Posts 3154
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 1:21 PM

Roger Cole Caven:

Done tried that. Doesn't work. Logos still doesn't open

Deleting the Logos4 folder will also fix the problem. This will cause a redownload and reindex.

 

Posts 11
Roger Cole Caven | Forum Activity | Replied: Mon, Jan 15 2018 1:25 PM

Thanks Tommy! I got it working now! 

Page 1 of 2 (22 items) 1 2 Next > | RSS