Faithlife - please respond: Library issue.

Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next >
This post has 20 Replies | 1 Follower

Posts 772
Jerry Bush | Forum Activity | Posted: Thu, Apr 15 2021 5:39 AM

There have been a couple of threads on this but no response or solution.

When in the library, as I am hovering over titles, there is no problem.

But if I open a title, and then go back to the library, hovering and selecting is all messed up.

If I hover over a title, it actually highlights one 2-3 titles away, usually below the one I want. 

If I click to open, it opens the one it had highlighted, and not the one I wanted.

The only way to fix it is to close the library and open it again.

There is no crash, so logs won't help. A screenshot is not going to help either as you can't see what I am doing on my trackpad or mouse.

Help?

iMac (2019 model), 3Ghz 6 Core Intel i5, 16gb Ram, Radeon Pro Graphics. 500GB SSD.

Posts 238
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 6:00 AM

I have seen this problem too, I never reported it; I thought it was something weird on my system (I am on Verbum 9.4 Mac).

It seems to happen when clicking on the resource "hides" the library pane, when another resource opens up in that same area. Click back to the Library, and the cursor is off about 3 titles.

Posts 29810
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 6:27 AM

Jerry Bush:
Help?

Details are important. Which specific version of the app? Which specific operating system? What other details can you provide? Are you in full screen mode? 

Jerry Bush:
There is no crash, so logs won't help.

Logs describe in detail what happens step by step. They are not just for crashes. The only way for FL to figure out what is going on is to use logs. 

Jerry Bush:
Faithlife - please respond

The forums are not a primary means for communication with FL. The forums are primarily "crowd sourced" support from fellow users. 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 29810
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 6:39 AM

Pater Noster:
It seems to happen when clicking on the resource "hides" the library pane, when another resource opens up in that same area.

Do you have the library panel docked? 

I am running Logos 9.4 on a MacBook Air (M1) running macOS 11.2.3. I cannot reproduce this issue. I tried a floating panel, docked panel, and the menu dropdown panel. 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 772
Jerry Bush | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 7:31 AM

My computer is a iMac, late 2019. Running Big Sur

I am on Logos 9.4 but the issue existed long before this.

It is most common when I open the library in its own tab, filling the screen. 

I tried opening as a floating window and cannot reproduce the issue there. I guess that will be my workaround for now.

iMac (2019 model), 3Ghz 6 Core Intel i5, 16gb Ram, Radeon Pro Graphics. 500GB SSD.

Posts 525
DMB | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 7:34 AM

Well, if the problem is anything like the mobile app (completely missing the correct highlighting line), I'd bet it's in the font-sizing/percentaging. Not as a work-around, but detective-ing, does playing with the tool vs resource font-sizing do anything?

Posts 772
Jerry Bush | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 7:35 AM

Screen Shot 2021-04-15 At 9.32.04 AM

This is a screenshot of it in a full tab. You can see that Logos has highlighted "Hebrews to Revelation." But I am actually hovering over the title before it, "Matthew, Mark, Luke..."

Sometimes it is 1 title off, sometimes it is 2 or 3. I've never noticed it being more than 3.

iMac (2019 model), 3Ghz 6 Core Intel i5, 16gb Ram, Radeon Pro Graphics. 500GB SSD.

Posts 29810
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 8:19 AM

Jerry Bush:
It is most common when I open the library in its own tab, filling the screen.

I am still unable to replicate. 

Lets see what other users have for a computer system. Perhaps it is isolated to one particular video card. 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 719
LogosEmployee
Joe McCune (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 8:56 AM

Jerry Bush:

When in the library, as I am hovering over titles, there is no problem.

But if I open a title, and then go back to the library, hovering and selecting is all messed up.

If I hover over a title, it actually highlights one 2-3 titles away, usually below the one I want. 

If I click to open, it opens the one it had highlighted, and not the one I wanted.

The only way to fix it is to close the library and open it again.

Hi Jerry,

I am sorry to hear that you have been having this problem.  

I would like you to encourage you to phone Customer Support at 1-800-875-646 while you are in front of your computer, so that we can troubleshoot this problem and see how we can help you with it.

Posts 772
Jerry Bush | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 1:35 PM

Thanks to everyone. I have heard of others having this glitch, which can be quite annoying when you are trying to hide a bunch of resources you won't use. 

I called in and had a great rep. Here is what he asked me to do, and said it sometimes works for other problems:

Close the program completely. Hold down the Command button on the keyboard (alt on Windows). Keep it held down and it will bring up the sign-in page before opening the program.

Go ahead and sign in. I don't know why that worked, but it did!

Hope it helps someone else.

iMac (2019 model), 3Ghz 6 Core Intel i5, 16gb Ram, Radeon Pro Graphics. 500GB SSD.

Posts 772
Jerry Bush | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 1:39 PM

Pater Noster:

I have seen this problem too, I never reported it; I thought it was something weird on my system (I am on Verbum 9.4 Mac).

It seems to happen when clicking on the resource "hides" the library pane, when another resource opens up in that same area. Click back to the Library, and the cursor is off about 3 titles.

Pater, see the solution above. It worked!

iMac (2019 model), 3Ghz 6 Core Intel i5, 16gb Ram, Radeon Pro Graphics. 500GB SSD.

Posts 238
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 3:37 PM

Ah sadly, did not work for me (Verbum, 9.4, Mac). Here is a link to my dropbox of a short video showing the scrolling. I opened the library into a pane, clicked to open one resource. Then I clicked to open another resource, which opened in the same area as the Library. When I clicked back, you see how the cursor acts.

https://www.dropbox.com/s/l1yee3g7pj3eo3v/IMG_8599.mp4?dl=0 

Posts 772
Jerry Bush | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 4:53 PM

Pater Noster:

Ah sadly, did not work for me (Verbum, 9.4, Mac). Here is a link to my dropbox of a short video showing the scrolling. I opened the library into a pane, clicked to open one resource. Then I clicked to open another resource, which opened in the same area as the Library. When I clicked back, you see how the cursor acts.

https://www.dropbox.com/s/l1yee3g7pj3eo3v/IMG_8599.mp4?dl=0 

Same, Pater. Sadly, after I posted my solution above, it started doing it again.

iMac (2019 model), 3Ghz 6 Core Intel i5, 16gb Ram, Radeon Pro Graphics. 500GB SSD.

Posts 29810
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Thu, Apr 15 2021 7:20 PM

Pater Noster:
Ah sadly, did not work for me

what computer? 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 238
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Fri, Apr 16 2021 3:30 AM

JT (alabama24):

what computer? 

I said in the reply and in my original post here it is a Mac, did you need more info? MacBook Pro 2019. What else do you want to know?

Posts 29810
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Apr 16 2021 3:48 AM

Pater Noster:
did you need more info

Yes. As I explained earlier it could have been a hardware specific issue. When troubleshooting, the details are important. However, you are not on a similar computer to the original post, so that excludes an easier explanation. At this point, FL getting logs is crucial. 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 530
Gregory Lawhorn | Forum Activity | Replied: Fri, Apr 16 2021 4:48 AM

Try changing the text size for the pane. I've experienced the same symptom, and fixed it every time by toggling the text size to anything else, and then back to what I desire. 

Posts 29810
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Apr 16 2021 7:38 AM

Gregory Lawhorn:
Try changing the text size for the pane.

My text size for the library was on the third notch, and I have not experienced this issue.  

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 719
LogosEmployee
Joe McCune (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Fri, Apr 16 2021 7:45 AM

Jerry Bush:

Same, Pater. Sadly, after I posted my solution above, it started doing it again.

I am sorry to hear this, Jerry.  I am sending you an email.

Posts 238
Pater Noster | Forum Activity | Replied: Fri, Apr 16 2021 7:59 AM

I think you nailed it Gregory. I have mine set on the 5th notch from the left, a little bigger. It happens every time. It also happens 4th from the left. But at third from the left, it does not happen. I can go back and forth between 3rd, 4th, 5th and it is consistent - good on 3rd notch, does not work right on 4th and 5th notch.

So it's a bug in scaling/display..

Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next > | RSS