indexer stopped working

Page 1 of 1 (17 items)
This post has 16 Replies | 0 Followers

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Posted: Fri, Dec 21 2012 10:27 PM

It seems that every time I open L5 I get a message from Windows saying the indexer has stopped working.  When I close the window the indexer stops.   What can I do?  How much does it matter?

Posts 27437
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sat, Dec 22 2012 2:08 PM

Nicky, please provide logs as per http://wiki.logos.com/Diagnostic_Logging

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Sun, Dec 23 2012 5:26 AM

Thank you, Dave, for coming to my rescue yet again!

 

5344.Logos4Error-2.log

1172.LogosIndexerError.log

6332.LogosIndexerCrash.txt

1205.LogosError.log

I see I was having this problem with L4 as well

Posts 27437
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Sun, Dec 23 2012 2:03 PM

It looks like you need to rebuild your Library index.

Delete the folder C:\Users\nicky\AppData\Local\Logos4\Data\0rbtdgsj.zbl\LibraryIndex and restart Logos 5.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Mon, Dec 24 2012 9:29 AM

Have done - it's now indexing without any nasty messages.  Many thanks for your help.  It's so simple too (famous last words?).  I'll update when indexing completes successfully - and if it doesn't, come to that!

Incidentally is there anything I can easily do to correct the (very) minor irritation that L5 always opens non-full-screen (don't know the technical term) and  I have to click to open it full screen?  I'm getting lazy in my old age!

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Mon, Dec 24 2012 10:04 AM

Once again refusing to index.  When it was indexing, it just said it was indexing and didn't give the percentage done, as it usually does.  Maybe I put a spanner in the works by restarting L5 to install a new ?vyrso resource it had downloaded.  I'll try deleting the index again and restarting L5, and see what happens....

 

PS it now refuses to let me delete the folder as it says it's in use by another programme, even after I closed L5....Try a reboot...

 

This time, if you please, when the computer rebooted, L5 was already indexing and the rude message appeared yet again.  At least this time it allowed me to delete the folder.  7.15 p.pm . Albanian time.

Still no percentage shown.  If it goes on strike again, I'll send you some more logs - after Christmas!  Have a happy one!

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Mon, Dec 24 2012 10:44 AM

same  problem again

3021.LogosIndexerCrash.txt

 

4442.LogosIndexerError.log

Posts 27437
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Mon, Dec 24 2012 1:19 PM

This time I'll need the LogosIndexer.log and logos.log following a crash

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Wed, Dec 26 2012 3:02 AM

 

 

Thanks, Dave!

1300.LogosIndexer.log

 

 

8244.Logos.log

Posts 27437
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Wed, Dec 26 2012 4:30 AM

This indicates that the problem is with the bible index, so

 Delete the folder C:\Users\nicky\AppData\Local\Logos4\Data\0rbtdgsj.zbl\BibleIndex and restart Logos 5.

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Wed, Dec 26 2012 8:53 AM

have done.   Is now indexing (5.50 p.m.).  Doesn't say how many % done.  Will keep you updated.  Many thanks for taking the time to help!

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Wed, Dec 26 2012 9:55 AM

6.55 still indexing.  9% done.  Feels healthy.

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Thu, Dec 27 2012 2:48 AM

75% done.  Think it started again after downloading EEC.  Says it's doing first index.  Seems healthy.

Posts 6749
Forum MVP
Lynden Williams | Forum Activity | Replied: Thu, Dec 27 2012 2:57 AM

Nicky, if it is cold outside where you live, one way to take advantage of Logos indexing is to use the computer to keep the house warm.Big Smile

Lynden Williams Communications

Posts 27437
Forum MVP
Dave Hooton | Forum Activity | Replied: Thu, Dec 27 2012 3:32 AM

nicky crane:

75% done.  Think it started again after downloading EEC.  Says it's doing first index.  Seems healthy.

It's best to set Auto Download Updates to NO when indexing!

Dave
===

Windows 11 & Android 8

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Thu, Dec 27 2012 8:32 AM

Lynden Williams:

Nicky, if it is cold outside where you live, one way to take advantage of Logos indexing is to use the computer to keep the house warm.Big Smile

That's an advantage I hadn't thought of!

 

 

Posts 1374
nicky crane | Forum Activity | Replied: Thu, Dec 27 2012 8:35 AM

 

Dave Hooton:
t's best to set Auto Download Updates to NO when indexing!

Dave, I was about to post that I had done just that!  Had got to 84% and it interrupted itself for another download...  Now back to 59%.

Page 1 of 1 (17 items) | RSS