Page 1 of 1 (9 items)
This post has 8 Replies | 1 Follower

Posts 37
GLR | Forum Activity | Posted: Mon, Aug 26 2013 8:13 PM
Logos Bible Software 5.1a Beta 2 (5.1.1.0578) Every time I start Logos I get an "Update is ready to be installed" notice - when I run the update it appears to update but then comes up with a "Logos 5 Prerequisites is already installed" and closes down. If I say don't install the update Logos loads and operates as normal -- and installs all resource updates etc. Any suggestions of how to stop this update continually appearing? Many thanks, Graeme.
Posts 29934
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 26 2013 8:20 PM

GLR:
Logos Bible Software 5.1a Beta 2 (5.1.1.0578)

Your software is considerably out of date (to be on beta channel). I would download the new engine directly. You can get a link from this thread: http://community.logos.com/forums/t/74446.aspx 

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 37
GLR | Forum Activity | Replied: Mon, Aug 26 2013 10:32 PM
Thank you Alabama, I have tried this in response to your reply -- unfortunately I come up with the same error -- downloaded from the link - installed and then the same "Logos Prerequisites is already installed" -- shuts down. I imagine that this is why I am so far behind in the beta program - I am unable to install the updates. I am tempted to uninstall Logos but am reluctant to have to download all the resources again. Do appreciate your very quick response though!
Posts 29934
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 27 2013 8:36 AM

Are you running on windows or Mac? What OS? I wonder if this is a permissions issue...

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 27 2013 8:46 AM

You could try this:

Navigate in Windows Control Panel to "Programs and Features" then find "Logos 5 Prerequisites" and "Logos Bible Software." Right click on them and choose "Repair."

If that doesn't work (and it may require a restart of your computer), please enable diagnostic logging: http://wiki.logos.com/Diagnostic_Logging

Then post your logs: http://wiki.logos.com/Uploading_Logs

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Posts 29934
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 27 2013 8:56 AM

Thanks Richard. My tech help went out the windows... Wink

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 37
GLR | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 27 2013 11:58 AM
Issue resolved!!! Thank you Richard and Alabama -- I truly appreciate the quick response and help -- and forgive me for not posting more detail about OS etc. Richard I went to control panel and found 2 Logos Prerequisites installed - so I deleted both and restarted Logos 5 - it then installed and updated to the latest beta version. Everything is now working wonderfully! Thank you again for your help!!
Posts 29934
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 27 2013 12:03 PM

Glad Richard's help got you up and running! Smile

macOS, iOS & iPadOS | Logs |  Install

Posts 5573
Forum MVP
Rich DeRuiter | Forum Activity | Replied: Tue, Aug 27 2013 1:04 PM

GLR:
Issue resolved!!! Thank you Richard and Alabama -- I truly appreciate the quick response and help -- and forgive me for not posting more detail about OS etc. Richard I went to control panel and found 2 Logos Prerequisites installed - so I deleted both and restarted Logos 5 - it then installed and updated to the latest beta version. Everything is now working wonderfully! Thank you again for your help!!

Glad you got it figured out!

 Help links: WIKI;  Logos 6 FAQ. (Phil. 2:14, NIV)

Page 1 of 1 (9 items) | RSS