Logos Not Fully Indexing

Page 1 of 1 (11 items)
This post has 10 Replies | 2 Followers

Posts 6
Matt Hubbard | Forum Activity | Posted: Tue, Mar 31 2015 11:38 AM

I am currently using:

Logos Bible Software 6.1 SR-3

6.1.0.0038

After installing an update about a month ago, Logos quit fully indexing. I gave it well over a day to index, but it would not go beyond 12% and continue to lag. I've tried pausing and restarting the index process and even uninstalling and re-installing. None of these have worked. Since the re-install I have updated with every available update. 

Any thoughts?

Matt

Posts 28305
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 1:18 PM

Welcome! Sorry you are having troubles. Tongue Tied

Matt Hubbard:
Any thoughts?

Have you restarted your computer in that month? What platform and OS are you using? How much free space is on your drive? You may need to provide logs. If on Mac, see my signature line.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 6
Matt Hubbard | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 1:42 PM

Restarted multiple times. Plenty of memory...15gb+

OSX 10.10.2

L6 Scholar's Library: Silver

Posts 22746
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 1:48 PM

Matt Hubbard:

Restarted multiple times. Plenty of memory...15gb+

OSX 10.10.2

L6 Scholar's Library: Silver

As per Alabama's post above please provide logs after a failed attempt

Posts 6
Matt Hubbard | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 1:50 PM

not sure how to provide logs?????

Posts 22746
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 1:53 PM

Matt Hubbard:

not sure how to provide logs?????

Sorry - please see article at https://www.logos.com/support/logos6/mac/report-problem 

Posts 6
Matt Hubbard | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 2:02 PM

Here is the most recent log.

3201.LogosLogs.MattHubbard.20150331-160125.zip

Posts 22746
Forum MVP
Graham Criddle | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 2:54 PM

Matt Hubbard:

Here is the most recent log.

3201.LogosLogs.MattHubbard.20150331-160125.zip

The indexer log file has:

03/31/2015 15:58:07 | INFO | 20 | Indexer | (Timed) Merging postings...
03/31/2015 15:58:50 | ERROR | 20 | IndexerProgram | Unhandled exception: System.ArgumentOutOfRangeException: The parameter must be a non-negative number.
Parameter name: nValue
at Libronix.Utility.BinaryUtility.Write7BitEncodedInt32 (System.IO.BinaryWriter writer, Int32 nValue) [0x0004c] in /Volumes/Code/Jenkins/workspace/Logos-Desktop-Mac-Stable/Utility/src/Libronix.Utility/BinaryUtility.cs:88

If noone from Faithlife picks up on this thread I would contact Customer Services - contact details at https://www.logos.com/contact 

Posts 28305
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 4:37 PM

Matt Hubbard:
Plenty of memory...15gb+

For clarification: I had asked how much free space you have on your hard drive. If indeed you only have 15 GB, that could clearly be an issue. If that is the case, how large is your hard drive and what kind of drive is it?

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 103
mwk | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 5:40 PM

Just found this topic as I've hit some sort of problem that appears index related and wanted to see if anyone else had.

Hadn't opened up Logos in a few weeks, but I bought some books today and opened it to install them. They install fine, but indexing is taking longer than usual. Logos isn't open at the moment... it's just indexing after I rebooted. I'm running the same version of Logos as you are.

Activity Monitor on my Mac shows the LogosIndexer process running at 355% CPU. I've got 32 gigs of RAM and almost 2 TB of hard drive space. Mac OS version 10.10.2.

My indexing is at 32% right now, so I've got beyond your 12%. But something isn't right. I'll have to run the diagnostic if your report doesn't expose the problem.

Posts 28305
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Tue, Mar 31 2015 5:57 PM

mwk67:
My indexing is at 32% right now, so I've got beyond your 12%. But something isn't right.

If it doesn't finish over night, please create a new thread and run the diagnostics. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Page 1 of 1 (11 items) | RSS