Having trouble with Mac Alpha?

Page 2 of 8 (146 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last »
This post has 146 Replies | 17 Followers

Posts 1861
LogosEmployee
Tom Philpot (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Wed, Nov 4 2009 10:45 PM

Tim,

Try this. Start the app up. Wait until the blue Logos icon shows up in the menu bar. Click the icon and select "Cancel Downloading" and wait about a minute for the downloads to cancel. If the icon hasn't disappeared after one minute, click "Cancel All". Now, restart Logos 4 and see if the downloads will restart.

There is a bug in the "Cancel All" menu option that will cause your download to get stuck and not restart if you don't "Cancel Downloading" first and wait for the indexer to clean up it's downloads.

If that doesn't work, then just hang tight. I've fixed the bug in the code and we will be releasing a new alpha with the fix tomorrow. This post is just a temporary work around until then.

Tom

Mobile Development Team Lead

Posts 91
Rick Smith | Forum Activity | Replied: Wed, Nov 4 2009 11:58 PM

Are there any other fixes in the version you are releasing tomorrow? 

 

Also, do you know when the MAC version will get a home page - like the pc version?

Posts 40
Richard Teschendorf | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 2:21 AM

I just purchased Logos 4 (LE) for Mac last night and left the program running all night.  What's really odd is that there is still no blue Logos icon in the menu bar, but the Logos4.log shows activity.  There are no resources downloaded.  I'm very curious as to how long I should let this run since I found no forum post with this problem (download activity logging, but no blue icon in menu bar).  Is anything really downloading?  I can't find any data that's been downloading.

Posts 42
Matt Barker | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 3:08 AM

Status stays at "Logos Bible Software is downloading updates (0% of 504.5 MB). On the computer itself, there is no download activity at all going on.

[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/5025.Indexer.log:550:0]

[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/4861.Logos4.log:550:0]

Posts 3
Timothy Churchill | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 4:29 AM

Tom,

That did the trick - thanks!

Tim

Posts 42
Matt Barker | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 6:38 AM

Tom - that worked for me, too! Thanks!

Posts 7
Bob Lozano | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 7:35 AM

That worked for me as well - ¡muchas gracias!

Posts 453
Mike S. | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 7:54 AM

I installed the evening of release day and have paused/cancelled a few times, but let everything run overnight for the past 3 nights. When I get to my MBP in the morning, the indexer/downloader is no longer running, but when I start Logos, it kicks into high gear again with yet another estimate of 20-40 hours of indexing. 

[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/6114.Indexer.log:550:0]

[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/3806.Logos4.log:550:0]

Please help!

Posts 317
Luuk Dondorp | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 10:21 AM

Mike S.:

I installed the evening of release day and have paused/cancelled a few times, but let everything run overnight for the past 3 nights. When I get to my MBP in the morning, the indexer/downloader is no longer running, but when I start Logos, it kicks into high gear again with yet another estimate of 20-40 hours of indexing.  

 

Me too.

Exactly the same. I first downloaded about 5 Gb. The indexer told me then that it takes another 8 hour. A day later it seems to be finished. But whem I start Logos4 the indexer is back again and is telling me to wait another 36 hours !! And for two days it is stuck to that: it varies from 34 to 38 hours....  Endless.

HOW LONG THIS WILL TAKE...??? My CPU cores are both continuously working 98 - 100%...

The only thing I can see are the books in my library. I can open them up. Do a word search but the outcome is not correct... The preference pane (and others like biblical people and so on) doesn't seem to have a view. So you can do almost nothing with it. At the moment it is just not more than another e-reader.

Luuk Dondorp

The netherlands

Luuk

 

Posts 91
Rick Smith | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 11:13 AM

Same here..

 

The mac version is pretty much unusable at this point...

Posts 30
Paul T. McCain | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 1:50 PM

I am very impressed with the design and interface advances with LOGOS 4 and am particularly intrigued by the promise of the iPhone App version of LOGOS 4.

I think we all need to realize this is an Alpha version, and hopefully we will be very happy when the full Mac version rolls out.

Posts 97
Tom Gindrup | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 2:05 PM

Is there anyway to know when updates are made that we can download?

Posts 97
Tom Gindrup | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 3:09 PM

Does this - as the only error in the Indexer.log file - mean anything to anyone?

assertion "(int)nLength >= 0" failed: file "Logos4IndexerSerializer.cpp", line 242

 

Posts 1861
LogosEmployee
Tom Philpot (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 3:31 PM

Tom,

 

There may be some assertion failures on Mac, but they should not affect indexing. They are more there for troubleshooting on Mac since this is an alpha version.

Tom

Mobile Development Team Lead

Posts 1861
LogosEmployee
Tom Philpot (Faithlife) | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 3:33 PM

Tom,

When we put a new Alpha out, we'll post in the forum with a change log and known issues. Logos 4 for Mac (like Windows) will check for resource updates and app updates when you log in and when the app is started up.

Tom

Mobile Development Team Lead

Posts 102
shane blyth | Forum Activity | Replied: Thu, Nov 5 2009 4:21 PM

Paul T. McCain:

 and am particularly intrigued by the promise of the iPhone App version of LOGOS 4.

I think we all need to realize this is an Alpha version, and hopefully we will be very happy when the full Mac version rolls out.

 

I have been using the iphone app for a few days now do a search in the app store for Logos

 

Posts 71
Colin Thornby | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 12:19 AM

Was over at: http://community.logos.com/forums/t/3822.aspx

Moved here at Tom's request.

 

Platform: Mac OSX 10.6.1

Hardware: MacBook Pro 3.06GHz, 8GB RAM

Logos Build: Alpha Build 2, 4.0.3.2686

Problem:

I can install the app OK, log in OK (using the log in I use to log into the main Logos website) and I authenticate. However, when the main window loads up there are no resources in the library (so no indexing happens). I can't see a way to synchronise or download resources, or import them from my Logos 1.2 installation. I've tried trashing my [user]:Application Support:Logos 4 directory to force it to rebuild it - no joy.

Log file attached!

Does anyone have any ideas?

Thanks,


Colin[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/3173.Logos4.log:550:0]

 

Posts 81
Smiling Guy | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 9:48 AM

From http://community.logos.com/forums/t/3857.aspx

When I first installed A2 this morning, it would hang on login. I had to reboot to get it to work. Check the log where it has all those update fails. It kept trying to update, but failed. Once I rebooted it just worked.

[View:http://community.logos.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/76/3666.Logos4.log]

Macbook Pro  |  OSX 10.6.8  |  2.3 GHz Intel Core i5 |  4 GB Ram  |  320 GB HDD

Posts 40
Richard Teschendorf | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 6 2009 10:37 AM

Why oh why have you written Logos alpha 2 to download in the background with no indication anywhere that it's doing anything but freezing or looping?  If I didn't know where the log was, I would never know anything was downloading.  I have no indicator in my menu bar.  Does everyone else have the so-called blue download icon in their menubar?

Also, is all the downloaded data in the same Logos4 folder in Application Support?

Thanks from the Accordance to Logos 4 switcher.

Page 2 of 8 (146 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last » | RSS