Logos 5 crash after install

Page 1 of 2 (27 items) 1 2 Next >
This post has 26 Replies | 1 Follower

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Posted: Fri, Nov 2 2012 5:41 PM

Loaded Logos 5 fine on both my PC and Mac at home. At the church tonight so I started the upgrade. Program seems to load, but now it crashes every time I start. I haven't tried figuring out a way around the crash yet, wanted to post logs first.

1462.Logging.zip

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2012 5:42 PM

I suppose it would be helpful to clarify that I'm on a Mac running 10.8.2.

Posts 27553
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2012 6:12 PM

Chris – Did you open Logos up again after the crash, but before getting the logs? Something isn't right with them...

Have you tried opening to a blank layout? (Hold command key immediately after starting app, check appropriate box)

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 1432
Tonya J Ross | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2012 6:25 PM

Chris, you do not have diagnostic logging for Logos 5 enabled.  The Terminal command for logging in Logos 5 is:

defaults write com.logos.Logos LoggingEnabled -bool YES.

I couldn't glean anything particularly useful from the LogosError.log. 

Posts 27553
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2012 6:30 PM

Thanks Tonya. Smile

(I went ahead and turned mine on too).

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2012 6:36 PM

Here you go. This looks more helpful.

1488.Logging.zip

Posts 7983
LogosEmployee

These logs are more helpful; thanks.

Unfortunately, I don't know what's causing this crash or if there's a workaround, but I've filed a bug report for our Mac experts to look into.

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Fri, Nov 2 2012 9:09 PM

No problem, I'm home again anyway and wouldn't be able to try anything until Sunday at the earliest.

Posts 303
LogosEmployee
Martin Potter | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2012 12:42 PM

Can you upload or email your preferences database, located at /Users/chris/Library/Application Support/Logos4/Documents/kndkuxsx.ulr/LocalUserPreferences/PreferencesManager.db? You should be able to rename that file and open Logos successfully.

Mac Developer
Faithlife

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Sat, Nov 3 2012 12:44 PM

I'll upload it tomorrow and try renaming it then.

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2012 8:07 AM

Unfortunately, it is still crashing. I removed the preferences db, tried Logos 5 again, crashed again. I noticed the indexer was running, killed it, then removed the preferences again (db and journal), started Logos, crash.

Logs attached. I've got the preferences db in there with the logs.

7433.Logging.zip

Posts 303
LogosEmployee
Martin Potter | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2012 10:07 AM

Chris, are you able to send /Users/chris/Library/Application Support/Logos4/Documents/kndkuxsx.ulr/UserPreferences/PreferencesManager.db then rename that database and relaunch?

Mac Developer
Faithlife

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2012 10:50 AM

Martin,

That's what I did (well, I deleted the preferences and relaunched). Tried it twice. The PreferencesManager.db should be in the zip file I attached earlier. I know it's the Logging folder, but out of laziness I put the preferences file in there with the logs for uploading.

Posts 195
LogosEmployee
Seth Copeland | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2012 10:59 AM

Hi Chris,

The PreferencesManager.db attached in the zip file, was the one in the LocalUserPreferences directory, there is also a PreferencesManager.db stored in the UserPreferences directory with more preferences that are synced between machines, which Martin is referring to.

Seth 

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2012 11:04 AM

Ahh, oops. I must have just gone into the first Preferences folder to catch my eye. I'll try that when I get back to the office tonight.

Posts 1
Drew Wales | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2012 11:25 AM

me too, except mine is crashing when i'm searching the morphology of all verbs in a passage... its like i'm hitting the close program button by hitting search. it just shuts it down. This is not cool. 

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Sun, Nov 4 2012 3:00 PM

Well, I'm pretty sure I got the right preferences that time, but it still crashes.

I found both a UserPreferences and a UserPreferences2 folder, both had a PreferencesManager.db file that had been modified today. I've got both attached along with the logs (preference files under preferences/up and preferences/up2 for userpreferences and userpreferences2).

I'll note again that this is only happening on my office computer. Things are working (though sluggishly) on my home computer.

3568.Preferences.zip

Posts 1432
Tonya J Ross | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 5 2012 2:38 PM

Chris, this crash should be fixed in 5.0 SR-4.  Please let us know if you continue to experience this issue after updating.  You will probably have to re-run the installer to update your program once SR-4 has shipped.

Posts 1416
Wes Saad | Forum Activity | Replied: Mon, Nov 5 2012 3:01 PM

Where do I get the installer for 5? Updated to 5 from within Logos 4.

Posts 7983
LogosEmployee

Enter "update now" in the command box (at the top) to check for updates and start the download.

Page 1 of 2 (27 items) 1 2 Next > | RSS