BUG: "Tile" view (5.1 Mac)

Page 1 of 1 (13 items)
This post has 12 Replies | 1 Follower

Posts 27668
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Posted: Wed, Jul 10 2013 11:55 AM

As reported in THIS THREAD, the "tile" view in the library can be very slow when searching, even with an SSD HD. "Detail" view seems to work fine. 

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 316
Luuk Dondorp | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 10 2013 1:00 PM

alabama24:

As reported in THIS THREAD, the "tile" view in the library can be very slow when searching, even with an SSD HD. "Detail" view seems to work fine. 

I can confirm this on a 2008 MacBook Pro. The detail view is populating properly.

Once loaded you can switch without delay between the two views. So, I don't think this is really a bug...

Luuk

 

Posts 27668
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 10 2013 1:51 PM

Luuk Dondorp:
Once loaded you can switch without delay between the two views. So, I don't think this is really a bug...

The bug is in searching within the "tile" view. Interestingly, the simple process of deleting the search field causes the wheels to spin. I never use this view, so its no big deal to me, but another forum member was having difficulties with it.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 316
Luuk Dondorp | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 10 2013 2:04 PM

alabama24:

The bug is in searching within the "tile" view. Interestingly, the simple process of deleting the search field causes the wheels to spin. 

No difference in behavior between the two views while searching or deleting the search field (after initially populating the tile view which takes a little while). Which makes me think it not a bug but something else. No problem for me, I was just curious.

alabama24:

I never use this view, so its no big deal to me, but another forum member was having difficulties with it.

I know, I followed the discussion on the other thread. I am not using the tile view either.

Luuk

 

Posts 27668
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 10 2013 2:34 PM

Luuk Dondorp:
No difference in behavior between the two views while searching or deleting the search field (after initially populating the tile view which takes a little while).

That isn't my experience. "Detail" view is pretty fast (I'm on a 3 year old MacBook with an HDD), but "tile" view remains slow. Out of curiosity… what OS are you running? I'm on 10.8.4.

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 462
Anon | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 10 2013 6:30 PM

alabama24:

As reported in THIS THREAD, the "tile" view in the library can be very slow when searching, even with an SSD HD. "Detail" view seems to work fine. 

A24

I just tried using the Library in both "detail" and "tile" view (including searching in each view) after updating to SR1.  I find both views to work very slow compared to previous versions - no crash.  Typing in the Library search box is extremely horrible!!  I've finished typing and only two letters of what I typed are showing.  Tongue Tied

Anything change for you after updating to SR1?

 

OS X 10.14.6  |  Logos 8.8 

Posts 1928
Donovan R. Palmer | Forum Activity | Replied: Wed, Jul 10 2013 8:34 PM

I can confirm this as well.

Posts 3151
LogosEmployee
Thomas Ball | Forum Activity | Replied: Thu, Jul 11 2013 12:30 PM

We're working on this. 

 

Posts 462
Anon | Forum Activity | Replied: Thu, Jul 11 2013 12:40 PM

Tommy Ball:

We're working on this. 

thanks!!

 

OS X 10.14.6  |  Logos 8.8 

Posts 316
Luuk Dondorp | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 12 2013 8:47 AM

alabama24:

out of curiosity… what OS are you running? I'm on 10.8.4.

I am running 10.8.4

.

Luuk

 

Posts 27668
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 12 2013 9:12 AM

Thanks. Smile

OSX & iOS | Logs |  Install

Posts 35
Chad Williams | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 12 2013 8:00 PM

I have been having the same problem. 2012 macbook pro with 16 gb upgrade. The library has been very slow and has even caused the program to stop responding on occasion.

Posts 27668
Forum MVP
JT (alabama24) | Forum Activity | Replied: Fri, Jul 12 2013 8:28 PM

Chad Williams:

I have been having the same problem. 2012 macbook pro with 16 gb upgrade. The library has been very slow and has even caused the program to stop responding on occasion.

But only in tile view, right?

OSX & iOS | Logs |  Install

Page 1 of 1 (13 items) | RSS